Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy już coś więcej wiadomo o przyczynach dzisiejszej awarii związanej z nową aktualizacją?
Program w ogóle nie chce się włączyć.

Napisano

Witam,

przed chwilą zassało mi aktualizację do sql i się program wysypał. Nie wiem nawet do jakiej wersji się "unowocześnił". HelpDesk milczy.

błąd.jpg

Napisano

Uruchomiłem poprawnie SQL-a odłączając Internet i po uruchomieniu programu na nowo podłączając Internet.

• Piwo 1
Napisano

Wskazówka "yatsek" okazała się trafna. Właśnie zassało aktualizację do 11.3.1.8090 i wszystko wróciło do normy.

Napisano

Jak się okazało, wystarczyło tylko odłączyć komputer od internetu i dopiero uruchomić Stację. Po ok 2 godzinach aktualizacje chodziły już normalnie

• 1 month later...
Napisano

Tak dla Waszej wiadomości - wina leżała po stronie firmy, w której znajdują się nasze serwery z aktualizacjami, problemy zostały rozwiązane mniej więcej w ciągu godziny.
Wyciągając z tego wnioski - wprowadziliśmy procedury zabezpieczające przed takimi kłopotami w przyszłości, mam nadzieję, że było to pierwszy i ostatni incydent tego typu ...

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

• 1 year later...
Napisano

Po zeskanowaniu DR, zaznaczamy do skopiowania w uwagi "HAK", a w zaświadczeniu wpisywane jest adnotacja "przystosowany do ciągnięcia przyczep".

• 3 weeks later...
Napisano

W tabelce usterek z opisem dodatkowym ,można wybrać już wpisaną usterkę przez Norcom,czy można wprowadzić opcję skasowania tych błędnych wpisów,i dopisania swoich

• 1 year later...
Napisano

Czy wam po aktualizacji również tak wolno ładuje się badanie techniczne? Czy tylko ja mam ten problem?

Napisano

Witam, u mnie też strasznie wolno ładuje. Inne programy bez problemu. Też nie mogę zakończyć badania. Uruchomiłem program jeszcze raz i badanie z automatu jest w poczekalni, to jak wchodzę w badanie to zawiesza program i nic nie idzie zrobić.

Napisano

Mi program się ścina podczas wyboru rodzaju badania oraz tak jak Wam podczas zakończenia badania.

9 minut temu, patryk487 napisał:

Uruchomiłem program jeszcze raz i badanie z automatu jest w poczekalni, to jak wchodzę w badanie to zawiesza program i nic nie idzie zrobić.

U mnie wystarczyło poczekać troszkę jak program się odetnie i można było zakończyć.

Napisano

potwierdzam, program strasznie przycina, dzwoniłem na dwie inne stacje do kumpli, identyczny problem.

dzwonilem do norcom, ale oczywiscie dodzwonic sie to cud, próbuje od 20 minut...

Napisano
Teraz, uzytkownik2 napisał:

potwierdzam, program strasznie przycina, dzwoniłem na dwie inne stacje do kumpli, identyczny problem.

dzwonilem do norcom, ale oczywiscie dodzwonic sie to cud, próbuje od 20 minut...

U mnie tak samo. Nie da się wpisać licznika kilometrów. Aplikacja się blokuje.

Napisano (edytowane)

u mnie oddało. działa.

@@@

troche za wczesnie pochwaliłem.. wysyła mi badanie do cepik juz 2gą minutę...

Edytowane przez uzytkownik2
Napisano

Trzeba cierpliwie czekać Program działa tylko mocno wolno ale działa 🙂

Napisano

U mnie działa podobnie wolno jak to opisujecie.

A już myślałem, że tylko ja mam problem .

Napisano

Potwierdzam, czekam długo nawet wybierając ręcznie przycisk poczekalnia. Aż się przełączy.

Napisano

Po aktualizacji programu, wygląda na to, że wszystko wróciło do normy.