jusznw Napisano 7 Kwiecień 2013 Napisano 7 Kwiecień 2013 Witam! Zwracam sie do forumowiczów z zapytaniem dotyczącym zagadnienia jak w temacie. Czy wszyscy diagności zatrudnieni na SKP powinni posiadać uprawnienia PEŁNE i ZGODNE z zakresem stacji? np. Stacja = AB/cf, diagnosta 1 = AB/c, diagnosta 2 =AB/cf, itd. Jakie przepisy regulują i określają taką zależność? Pozdrawiam! Cytuj
grzegorz70 Napisano 8 Kwiecień 2013 Napisano 8 Kwiecień 2013 Czy wszyscy diagności zatrudnieni na SKP powinni posiadać uprawnienia PEŁNE i ZGODNE z zakresem stacji? Zdania są podzielone, ale życie wykazuje, że nie muszą. Już pisałem na ten temat, po prostu nie mogą wykonywać badań do których nie mają uprawnień. Cytuj
danielg539 Napisano 8 Kwiecień 2013 Napisano 8 Kwiecień 2013 Zdania są podzielone, ale życie wykazuje, że nie muszą. Tak zadania sa podzielone i sa powiaty gdzie wszyscy diagności musza mieć przynajmniej takie uprawnienia jakie ma SKP. Cytuj
jusznw Napisano 8 Kwiecień 2013 Autor Napisano 8 Kwiecień 2013 Życie, życiem ... Na zeszłorocznej kontroli TDT zakwestionował uprawnienia jednego diagnosty, w stosunku do uprawnień SKP (konkretnie chodziło o SAM), na jakiej podstawie nie napisali. Cytuj
grzegorz70 Napisano 8 Kwiecień 2013 Napisano 8 Kwiecień 2013 Na zeszłorocznej kontroli TDT zakwestionował uprawnienia jednego diagnosty, Miałem to samo, na kontroli wpisali do uwag, a następnie dostałem pismo, że nie narusza to zasad prowadzenia działalności. Cytuj
jusznw Napisano 8 Kwiecień 2013 Autor Napisano 8 Kwiecień 2013 Miałem to samo, na kontroli wpisali do uwag, a następnie dostałem pismo, że nie narusza to zasad prowadzenia działalności. tzn. jakie kroki dalej poczyniłeś ... ? co zrobiono, jakieś działania? Drążę temat bo lada chwila przyjadą ponownie. Cytuj
blakop Napisano 8 Kwiecień 2013 Napisano 8 Kwiecień 2013 tzn. jakie kroki dalej poczyniłeś ... ? co zrobiono, jakieś działania? Ale co miał podejmować, skoro dostał pismo, że to NIE NARUSZA zasad?? Cytuj
jusznw Napisano 8 Kwiecień 2013 Autor Napisano 8 Kwiecień 2013 Od kogo dostał, od Starosty po kontroli i protokole TDT? Myśmy dostali od swojego, o uzupełnienie uprawnień przez diagnostę! Cytuj
grzegorz70 Napisano 8 Kwiecień 2013 Napisano 8 Kwiecień 2013 Podczas kontroli, panowie z TDT-u, stwierdzili, że skoro kolega nie ma uprawnień takich samych jak stacja, to nie może pracować na tej stacji. W protokole pokontrolnym napisano, tak jak przytoczyłem wcześniej. Wiem, że przed zatrudnieniem kolegi, starostwo pytało o to centralę TDT-u i nie mieli nic przeciwko. Cytuj
jusznw Napisano 8 Kwiecień 2013 Autor Napisano 8 Kwiecień 2013 No to w końcu od kogo dostaliście pismo, że nie ma zastrzeżeń w prowadzeniu działalności, skoro w uwagach pokontrolnych TDT kontrolujący urzędnik dokonał takego wpisu. Starosta "o...ł" uwagi TDT. Czy mając odpowiedź kierownictwa TDT, że taka sytuacja może mieć miejsce przyjął że kontrolujący nadinterpretuje (nie zna się!). I co dalej diagnosta pracuje? Cytuj
grzegorz70 Napisano 8 Kwiecień 2013 Napisano 8 Kwiecień 2013 Pismo dostałem ze starostwa, jak wspomniałem, przed wyrażeniem zgody na pracę kontaktowali się z TDT i nikt nie zgłaszał problemu. Nie olał, a po prostu miał swoje zdanie, poparte odpowiedzią z tdt-u. Tak, diagnosta, nadal pracuje. Cytuj
aboz Napisano 8 Kwiecień 2013 Napisano 8 Kwiecień 2013 Poza tym TDT w przypadku kontroli SKP jest jedynie narzędziem Starostwa, bo to ono podejmuje ostateczną decyzję. Jak w Starostwie pracują kompetentni ludzie to wiele spraw zmienia bieg w stosunku do opinii TDT. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi