Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ,Panowie podpowiedzcie jak wygląda procedura rejestracji motocykla sprowadzony z Ukrainy .Klient sprowadził z Ukrainy Urala i chce go zarejestrować jako zabytkowy.Był sie wczoraj u mnie dowiadywać co i w jakiej kolejności .Aktualnie go odnawia ale za jakiś dzień się pojawi z tym motocyklem i nie chciał bym zrobić jakiegoś błedu ,bo to pierwszy raz z zabytkiem.Dodam jeszcze że ma od rzeczoznawcy opinie że pojazd ten nie posiada nr VIN i tabliczki znamionowej .

Napisano

To niech się uda do konserwatora zabytków wyrobi "białą kartę" na zabytek u niego na tego Urala potem przyjedzie do Ciebie z wnioskiem o przeprowadzenie badania i zdjęciami. Ty mu zrobisz badanie i wystawisz odpowiednie dokumenty (zaświadczenie i protokół oceny pojazdu zabytkowego) i tyle potem zostanie mu zarejestrować w WK.

No chyba że rzeczoznawca od razu napisze mu wniosek do badania ( u mnie czasem tak robią rzeczoznawcy).

Napisano
Dodam jeszcze że ma od rzeczoznawcy opinie że pojazd ten nie posiada nr VIN i tabliczki znamionowej .

Jak chcesz zrobić badanie jak pojazd nie ma numerów?

Napisano

Jak nie ma nr to musi być nabicie. Ale to najpierw Markes30 Ci musi kwit wystawić, że w URALACH faktycznie nr nie wstawiano. O ile tak było... Chyba, że skorodował - to też najpierw Markes30 :)

Białą kartę zrób sobie sam... Bez przesady. I dopiero z tym do konserwatora.

Napisano
nie posiada nr VIN i tabliczki znamionowej .

Nie posiada VIN ale może ma jakiś numer na ramie a jak nie ma to trza nabić :-P Raz nabijałem w Jawie numer i nie powiem żeby łatwo to szło :lol:

Napisano
Raz nabijałem w Jawie numer i nie powiem żeby łatwo to szło

w ogóle to nabijanie to jedna wielka porażka :razz:

Napisano
w ogóle to nabijanie to jedna wielka porażka

Też tego nie lubię, ale ktoś to musi robić :razz: tak sobie tłumaczę, a pocieszam się dodatkowo tym że za granicą też nabijają, póki co innej technologii nanoszenia cech identyfikacyjnych nie spotkałem :lol: