monmar Napisano 25 Październik 2005 Napisano 25 Październik 2005 Pytanko czy stacje prowadzą rejestr nadanych numerów i tabliczek. Dlaczegop mimo tego że Ustawe weszła w życie w lutym (Dz. U. nr 25 poz. 211) tego roku Wydział Komunikacji nie żadał zaświadczeń o nadanych numerach.!!Czy ktoś jest w stanie to wyjaśnić? Cytuj
Psuj Napisano 25 Październik 2005 Napisano 25 Październik 2005 Nie prowadzi się odrębnego rejestru numerów. Wszystko jest w rejestrze z btp. Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Sebastian ZG Napisano 25 Październik 2005 Napisano 25 Październik 2005 A korzystając z okazji tanio sprzedam zastępcze tabliczki do nabijania numerów silnika + klej gratis Cytuj
monmar Napisano 25 Październik 2005 Autor Napisano 25 Październik 2005 To już zauważyłem.Bardzo ciekawe - wiele stacji nadal prowadzi rejstry nadanych tabliczek. Ludzie lubią utrudniać sobie życie.!!!Dziękuje za kolejne spostrzeżenia. Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 25 Październik 2005 Napisano 25 Październik 2005 Wszystko jest w rejestrze z btp. Dokładnie tak to wyglądna w myśl aktualnych przepisów (ostatnie akty prawne w tej materii - Dz.U.2003.227.2249 i 2250) Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
wlodas Napisano 25 Październik 2005 Napisano 25 Październik 2005 tanio sprzedam zastępcze tabliczki do nabijania numerów silnika + klej gratis Popytaj na warsztacie , może wezma i potną na jakieś podkładki regulacyjne, albo daj chłopakom na blacharni ,może sie przydadzą Cytuj
abc Napisano 26 Październik 2005 Napisano 26 Październik 2005 albo oddaj na złom zarobisz na piwko Cytuj
wiesław Napisano 26 Październik 2005 Napisano 26 Październik 2005 kto wie moze za kilka lat się przydadzą Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi