berecik Napisano 1 Czerwiec 2005 Napisano 1 Czerwiec 2005 Z jakiego systemu operacyjnego korzystają diagności ? Cytuj
Psuj Napisano 1 Czerwiec 2005 Napisano 1 Czerwiec 2005 W pracy XP HOME + service pack 2. W domu XP PROFESSIONAL + service pack 2. To chyba najbardziej udane windy ( o ile można ten badziew nazwać udanym) Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
berecik Napisano 2 Czerwiec 2005 Autor Napisano 2 Czerwiec 2005 Bardzo mnie się podoba to XP, zobaczymy jak będzie wyglądać na pulpicie ! Cytuj
08/15 Napisano 2 Czerwiec 2005 Napisano 2 Czerwiec 2005 W pracy win 2000 . W domu XP pro sp2 i Linux Mandrake. Trzeba przyznać ,że XP to najbardziej niezawodne okna. Od trzech lat bez reinstalki i żadnych blue screen'ów. Cytuj
Bogusław Maćkowski Napisano 2 Czerwiec 2005 Napisano 2 Czerwiec 2005 Na windows xp profesional rozdzielczość 1024 przy kolorach 32 bity wyszło jakoś nie tak jak by mu kolorów zabrakło. A można by tak dla różnych wersji kolorystycznych i wielkości ekranu? Cytuj Pozdrawiam, Bogusław Maćkowski Wszystkie wypowiedzi mają charakter prywatny i nie mogą być traktowane jako opinia prawna lub urzędowa. Nie wyrażam zgody na kopiowanie i publikowanie moich wypowiedzi na innych forach, nośnikach, publikacjach itp. [scroll]Wypełnij ANKIETĘ skąd jesteś ! ! !. [/scroll]
Norbert Jezierski Napisano 2 Czerwiec 2005 Napisano 2 Czerwiec 2005 Hmmmm, najpierw trzeba na tym kliknąć, a potem, jak się otworzy okno pop-up - wybrać: ustaw jako tło. Czasami zachodzi jeszcze potrzeba modyfikacji ustawień pulpitu (prawy klawisz na pulpit, właściwości (ekran), pulpit, położenie .... U mnie galancio toto wygląda Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
berecik Napisano 3 Czerwiec 2005 Autor Napisano 3 Czerwiec 2005 wracając do tematu ! Korzystam generalnie z XP, posiadam też linuksa, ale ilość aplikacji dostępnych pod "okna" jest niewspółmierna ! Jeszcze jedno, stawiałem serwer na linuksie i niestety nie poradziłem sobie z tym tematem ! Wiem, wiem mało zaawansowany ! Zraziło mnie to, ze jako admin nie mogłem się dostac do systemu !Każda praca jest możliwa do wykonania jeśli podzielić ją na małe odcinki! Cytuj
Bogusław Maćkowski Napisano 3 Czerwiec 2005 Napisano 3 Czerwiec 2005 Faktycznie kliknięcie i po krzyku.Trochę techniki i ... Dzięki... Cytuj Pozdrawiam, Bogusław Maćkowski Wszystkie wypowiedzi mają charakter prywatny i nie mogą być traktowane jako opinia prawna lub urzędowa. Nie wyrażam zgody na kopiowanie i publikowanie moich wypowiedzi na innych forach, nośnikach, publikacjach itp. [scroll]Wypełnij ANKIETĘ skąd jesteś ! ! !. [/scroll]
szef Napisano 4 Czerwiec 2005 Napisano 4 Czerwiec 2005 Mam system WIN 98 i stale się wiesza ! Cienka sprawa ! Cytuj
keram Napisano 5 Czerwiec 2005 Napisano 5 Czerwiec 2005 Mamy WIn 98 i są problemy ale radzimy sobie Pozdrawiam Cytuj
grand Napisano 19 Wrzesień 2005 Napisano 19 Wrzesień 2005 moim zdaniem i tak najlepszym systemem operacyjnym jest Windows 2003 Server Standard Edition PL + Service Pack 1 polecam! Cytuj
mariusz Napisano 26 Wrzesień 2005 Napisano 26 Wrzesień 2005 ja w pracy mam win 98 tragedia wiesza sie ciągle w domu mam xp sp 2 i nie ma problemow Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 27 Wrzesień 2005 Napisano 27 Wrzesień 2005 Dobrze skonfigurowany W98 to wg mnie stabilny system. Fakt - może go wyłożyć jeden zły sterownik lub kiepasko napisana aplikacja - ale ja mam generalnie dość dobre skojarzenia z W98 - a trochę ich mam pod swoją opieką ... Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
ijm Napisano 5 Październik 2005 Napisano 5 Październik 2005 W98, ktory po 4 latach bez reinstalacji sie posypal. Po odwiedzinach w NORCOM-ie wznowil wspolprace, chociaz zdaza sie ze swieci blekitem. Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 5 Październik 2005 Napisano 5 Październik 2005 chociaz zdaza sie ze swieci blekitem. Takie rzeczy trzeba zglaszac - skad ja mam o tym wiedziec Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
fricman Napisano 16 Wrzesień 2007 Napisano 16 Wrzesień 2007 witam! chciałbym się poradzić jakim programem zrobić porządek w systemie ( XP SP2) a szczególnie w rejestrze. Cztery lata pracy (komputer domowy) nie jestem dosć dobry w tych sprawach więc reinstalka odpada, dobrze aby program miał polski interfejs i był bespieczny. pozdrawiam Cytuj
berecik Napisano 17 Wrzesień 2007 Autor Napisano 17 Wrzesień 2007 Moje osobiste typowanie RegSupreme, Registry Mechanic,RegCleaner Cytuj
08/15 Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 Z płatnych: kombajn Norton System Works. Z darmowych: Tweak UI + RegCleaner Cytuj
wolf Napisano 18 Wrzesień 2007 Napisano 18 Wrzesień 2007 Z płatnych: kombajn Norton System Works. Też to polecam, choć można też nieźle nim namieszać - zalecam ostrożność w stosowaniu niektórych składników. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi