Norbert Jezierski Napisano 2 Listopad 2005 Napisano 2 Listopad 2005 "Nadchodząca zima w Europie może być bardzo mroźna" - podały "Fakty" TVN, powołując się na brytyjskich meteorologów. Władze Wielkiej Brytanii już przygotowują się na wypadek ataku "zimy stulecia". "Spodziewamy się niższych niż zwykle temperatur" - powiedział dr Richard Graham z Brytyjskiego Centrum Meteorologicznego w rozmowie z "Faktami". Według brytyjskich prognoz, niskich temperatur można spodziewać się już w grudniu. Zdaniem polskich meteorologów mrozów należy spodziewać się w styczniu - informują "Fakty" TVN. Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
Norbert Jezierski Napisano 2 Listopad 2005 Autor Napisano 2 Listopad 2005 Nie mogłem oprzeć się pokusie umieszczenie kilku postów forumowiczów z onet.pl Obserwuj mrówki, to bardzo mądre i zapobiegawcze owady, jeśli dostrzeżesz w okolicach kwietnia że tworzą długie "kolumny marszowe" to oznaka że lato będzie ciepłe, tak samo jeśli zachowują się tak w końcu września, oznacza to zime kontynentalną - mrożną. Przypuszcza się że ma to logiczne uzasadnienie; w tych miesiącach mrówki tworzą kolejki; w kwietniu po lodówki, we wrześniu po piecyki. ~linneusz~, 2005-11-02 21:03 O mrożnej zimie można było wywnioskować - pajaki tkaly czopki i sweterki ~czopek, 2005-11-02 20:41 Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
Psuj Napisano 3 Listopad 2005 Napisano 3 Listopad 2005 A wiecie na co eskimosom lodówki??? Odgrzewają w nich obiad... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
grand Napisano 3 Listopad 2005 Napisano 3 Listopad 2005 Eskimosom lodówki akurat są bardzo potrzebne. Bez nich znacznie spada komfort życia - nawet w iglo. Cytuj
berecik Napisano 3 Listopad 2005 Napisano 3 Listopad 2005 Ide kupić więcej miału bo jak mnie zasypie to kto mi dowiezie ? Cytuj
berecik Napisano 3 Listopad 2005 Napisano 3 Listopad 2005 popros o pomoc eskimosow Tylko jak im się zmieści na te saneczki 10 ton miału ? Cytuj
grand Napisano 3 Listopad 2005 Napisano 3 Listopad 2005 pingwinki im pomoga i polarne niedzwiadki Cytuj
OLEK Napisano 3 Listopad 2005 Napisano 3 Listopad 2005 Zamiast miału kup dwuosobowy śpiwór,ciepło i wesoło. Cytuj
kowal Napisano 2 Styczeń 2006 Napisano 2 Styczeń 2006 Każdy sobie jakoś radzi http://www.wm.pl/Index.php?ct=dzialdowo&sct=dzialdowo&id=802408 Cytuj
kontroler2 Napisano 3 Styczeń 2006 Napisano 3 Styczeń 2006 Kiedyś trafi na studzienkę dlatego ma czapkę z dużym daszkiem, żeby facjaty mocno nie porysować. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi