jasiek82 Napisano 18 Listopad 2013 Napisano 18 Listopad 2013 Witam. Prosze mi pwoedziec jak moge usunać z rejestru Badanie techniczne? Ikonka od usunięcia nie podswietla mi się. Dla dociekliwych. Stacja czeka na odbiór wiec troszke tzreba sie z programem oswoic. Cytuj
adam1501 Napisano 18 Listopad 2013 Napisano 18 Listopad 2013 Musisz skontaktować się telefonicznie z Norcomem, ponieważ jest to opcja wyłączona z urzędu. Cytuj
Paprock Napisano 18 Listopad 2013 Napisano 18 Listopad 2013 Prosze mi pwoedziec jak moge usunać z rejestru Badanie techniczne? Z REJESTRU BADAŃ niczego nie powinno się usuwać!!! Można korygować ewentualnie anulować, a nie żeby coś wyparowywało!!! Cytuj
Psuj Napisano 18 Listopad 2013 Napisano 18 Listopad 2013 Prosze mi pwoedziec jak moge usunać z rejestru Badanie techniczne? Nie dasz rady. Jeżeli skp jeszcze nie działa i tylko "trenujesz" wpisy to sprawę załatwia Ci fachowcy z Norcomu. Cytuj
Paprock Napisano 18 Listopad 2013 Napisano 18 Listopad 2013 (...) ponieważ jest to opcja wyłączona z urzędu. Proszę doprecyzować co jest wyłączone z urzędu? -------------------------------------------------------- Jeżeli skp jeszcze nie działa i tylko "trenujesz" wpisy to sprawę załatwia Ci fachowcy (..). Nie ma tak zwanej wersji testowej/demo? Cytuj
adam1501 Napisano 19 Listopad 2013 Napisano 19 Listopad 2013 Proszę doprecyzować co jest wyłączone z urzędu? Przycisk "Anuluj BTP" jest standardowo nie aktywny w systemie i trzeba go aktywować aby móc wykonać taką operację. Cytuj
blakop Napisano 19 Listopad 2013 Napisano 19 Listopad 2013 Nie ma tak zwanej wersji testowej/demo? Myślę, że jak cały program jest testowy, to owszem. Ale jak już program z licencją i zainstalowany to wybacz, ale... Cytuj
Paprock Napisano 19 Listopad 2013 Napisano 19 Listopad 2013 Ale jak już program z licencją i zainstalowany to wybacz, ale... Jakie ale? Poza tym adama1501 pytałem co do tego ma urząd, a Psuja czy program posiada wersje testową. Cytuj
Psuj Napisano 19 Listopad 2013 Napisano 19 Listopad 2013 a Psuja czy program posiada wersje testową. Posiada, ale z tego co skumałem skp ma już zakupiony z licencją i tylko trenują wpisy do czasu uruchomienia skp. Nie jest to niezgodne z prawem, bo nawet do domu mogę sobie zakupić oryginalny program z licencją i sobie na nim działać. Stacja czeka na odbiór wiec troszke tzreba sie z programem oswoic. Maś rację i takie prawo. Skontaktuj się telefonicznie z norcomem i umów się, żeby przed oficjalnym startem skp "wyzerowali" ci program. Cytuj
pentagram Napisano 19 Listopad 2013 Napisano 19 Listopad 2013 Maś rację i takie prawo. Skontaktuj się telefonicznie z norcomem i umów się, żeby przed oficjalnym startem skp "wyzerowali" ci program. Nie może po prostu odinstalować programu i zainstalować ponownie Cytuj
Jacdiag Napisano 19 Listopad 2013 Napisano 19 Listopad 2013 Nie może po prostu odinstalować programu przy niektórych programach trzeba więcej ingerencji niż uruchomienie uninstall.exe, aby po ponownym zainstalowaniu nie wykryły pozostałości z poprzedniego "życia" Cytuj
pentagram Napisano 19 Listopad 2013 Napisano 19 Listopad 2013 przy niektóruch programach trzeba więcej ingerencji niż uruchomienie uninstall.exe, aby po ponownym zainstalowaniu nie wykryły pozostałości z poprzedniego "życia" Ok, są jednak programy usuwające śmieci po odinstalowaniu programów. Cytuj
jasiek82 Napisano 19 Listopad 2013 Autor Napisano 19 Listopad 2013 No i po kłopocie. Reinstalacja programu pomogła. Rejestr wyczyszczony. Dobrze że dowiedzialem sie za wczasu. Pozniej byłoby trudno z tego wybrnąć. Dziekuje za zainteresowanie. Pozdrawiam Cytuj
pentagram Napisano 19 Listopad 2013 Napisano 19 Listopad 2013 No i po kłopocie. Reinstalacja programu pomogła. A jednak Cytuj
scob Napisano 25 Listopad 2013 Napisano 25 Listopad 2013 Jeśli w przyszłości u kogoś z Państwa zajdzie podobna potrzeba - bardzo prosimy o telefon do Norcom-u - można to załatwić 6-ma kliknięciami w czasie <1 minuty. Domyślnie Grupa użytkowników "Diagnosta" ma wyłączoną możliwość anulowania badania. Jeżeli potrzeba taką możliwość właczyć - może to zrobić użytkownik z uprawnieniami Administrator: menu Administracja->Grupy Uprawnień->Uprawnienia i po zaznaczeniu grupy Diagnosta klikamy dodaj - i dodajemy uprawnienie "AnulowanieBadania" Cytuj
Dembek Napisano 9 Grudzień 2013 Napisano 9 Grudzień 2013 Proszę o pomoc w SQL - jak zrobić raport dobowy? Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 9 Grudzień 2013 Napisano 9 Grudzień 2013 Proszę o pomoc w SQL - jak zrobić raport dobowy? Hmmm, że tak zapytam - jak ma się Twój problem do tematu ? Stacja SQL - usunięcie badania tachnicznego z kartoteki A tak serio - trzeba w Stałych Systemowych komputera (Administracja) zaznaczyć odpowiednia opcję związaną ze sprawami Fiskalnymi - przy wyjściu z systemu program sam przypomni o raporcie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi