Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Posiadam na swojej OSKP linię diagnostyczną firmy Unimetal Quantum 5000. Linią diagnostyczną steruję się za pomocą komputera stacjonarnego firmy NTT. Od pewnego czasu mam problem ponieważ z powodu niższych temperatur jest problem z uruchomieniem komputera. Jak poradziliście sobie z tym problemem na waszych stacjach?

Napisano
Jak poradziliście sobie z tym problemem na waszych stacjach?
z powodu niższych temperatur jest problem z uruchomieniem komputera.
zwiększyć temperaturę otoczenia pracy komputera.
Napisano

Tylko w jaki sposób?

Napisano

Tylko w jaki sposób?

Pewnie to ból dla właściciela, ale trzeba dołożyć do pieca .

Napisano

obudować komputer, wewnątrz zamontować grzałkę z regulatorem tempetratury np. jak w akwarium :cool:

Napisano

Może sypie się BIOS bo bateria na CMOS-słaba. Wymień. CR2032 standardowa na płytach głównych. Na kłopoty z temperaturą jeszcze za wcześnie.

Napisano
z powodu niższych temperatur jest problem z uruchomieniem komputera.

To ile stopni masz na stacji.

Pewnie to ból dla właściciela, ale trzeba dołożyć do pieca .

Może być większy ból jak TDT podważy wyniki badań, bo urządzenia pracowały poza zakresem zalecanych temperatur przez producenta...

Napisano

Temperatura na stacji to około 9-10 stopni w tej chwili. Dzwoniłem do producenta komputera i serwisant powiedział mi, że komputer ma czujnik temperatury, który odłącza zasilanie gdy temperatura spada poniżej 15 C

Napisano
Dzwoniłem do producenta komputera i serwisant powiedział mi, że komputer ma czujnik temperatury, który odłącza zasilanie gdy temperatura spada poniżej 15 C

To zamykaj stację do wiosny :D , chyba że:

obudować komputer, wewnątrz zamontować grzałkę z regulatorem tempetratury np. jak w akwarium :cool:

:):-D:D::D

Napisano
Linią diagnostyczną steruję się za pomocą komputera stacjonarnego firmy NTT

Już mi zamontowano ścieżkę i też już to ćwiczyłem - tylko odpowiednia temperatura :D

Napisano

Ja kiedyś pracowałem na stacji, gdzie komputer zaczął szwankować dopiero przy -8 st.

Napisano
komputer zaczął szwankować dopiero przy -8 st.

To był stary niezawodny sprzęt, tak a propos jak wytrzymywałeś te -8°C :evil: i niższe temperatury :?:D > Nie musisz odpowiadać, znam odpowiedź :evil:

Napisano
komputer zaczął szwankować dopiero przy -8 st.

To był stary niezawodny sprzęt, jak wytrzymałeś te -8°C :evil: i niżej :?

Jak to jak :?: Po radziecku :evil: Kufajka i gumofilce :evil::evil::evil:

Napisano
Po radziecku :evil: Kufajka i gumofilce

Śpyrytus i śpek ::D

No o tym tak oficjalnie nie można :x:evil::evil::evil:

Napisano
No o tym tak oficjalnie nie można

:x:x:x nic nie widziałem, nic nie słyszałem :x:x:x

Napisano
No o tym tak oficjalnie nie można

:x:x:x nic nie widziałem, nic nie słyszałem :x:x:x

:ok