Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam prośbę , pracuję na Stacja 2008 v.9.2.3.451 i właśnie otrzymałem wiadomość z CEPIK ,że moje wysyłane od początku tego roku badania zawierają błąd taki ,że jest numer badania ,ale bez roku np. ( 958 ) a powinno (958/2013 ) nie mogę sobie z tym poradzić, może ktoś podpowie ? :shock:

Napisano
nie mogę sobie z tym poradzić,

Dziwne, aż specjalnie uruchomiłem stację, żeby sprawdzić i u mnie są ok. A tak poza konkursem - to przez rok nie zajrzałeś do żadnego raportu zwrotnego z CEP-a ?????

A na twój problem to najpewniejszy będzie telefon do norcomu.

Napisano
A tak poza konkursem - to przez rok nie zajrzałeś do żadnego raportu zwrotnego z CEP-a ?????

Nie on pierwszy i nie ostatni, większość myśli że skoro jest info "POPRAWNIE PRZEKAZANO ...." to nie trzeba zaglądać do paczki, dopiero później otwierają oczy.

otrzymałem wiadomość z CEPIK ,że moje wysyłane od początku tego roku badania zawierają błąd

A w poprzednich latach było OK?

Napisano
pracuję na Stacja 2008 v.9.2.3.451

Jeżeli dobrze kojarzę - jest to bardzo stara wersja programu, uwzględniająca dawne (nieprecyzyjne w dzisiejszym rozumieniu) zalecenia CEP-a.

Jedynym ratunkiem jest uaktualnić program.

Napisano
to przez rok nie zajrzałeś do żadnego raportu zwrotnego z CEP-a ?????

ketiw38 napisał/a:

Więc są tacy co ich nie czytają

Tak. Od czasu jak przeszedłem na SQL-a nie czytam :) i jest zajebi..cie... :)

:evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

(naszukałem się troszkę)

Napisano
(naszukałem się troszkę)

Niepotrzebnie. Na stacji 2008 regularnie te raporty czytałem. A teraz ściągam na dysk i importuję do stacji sql. Nie muszę czytać, bo sql daje komunikat czy jest ok czy do bani

ScreenShot003.thumb.jpg.8702fb6ccd3d696a3a76658585788bd1.jpg

Napisano
Nie muszę czytać, bo sql daje komunikat czy jest ok czy do bani
:ok
Napisano
pracuję na Stacja 2008 v.9.2.3.451
Jeżeli dobrze kojarzę - jest to bardzo stara wersja programu

Tak poza tematem , co z wzorami dokumentów ,też stare ?

Czyżby program nie był wcale aktualizowany przez 5 lat ?

Napisano

Raporty są ok. niema błędów , ale rzeczywiście numer badania nie jest łamany przez rok. Na zaświadczeniach drukowanych jest przy numerze BT rok . Program jest zainstalowany w 2011roku tak jak zaczęła działać skp, a dopiero teraz dostałem telefon ,że dublują się numery z rokiem wstecz.

Napisano

W pliku opisującym export na drodze SKP --> CEPiK, który to plik służył programistom do opracowania stosownych zmian i był rozprowadzany tuż przed i tuż po wdrożeniu obowiązku przesyłania danych do CEP-a, nie było mowy o tym, że numer BTP być unikalny dla całego procesu exportu danej stacji.

Dla mnie osobiście numer BTP to numer BTP a nie numer + "/" + rok.

Swoją drogą - rzekome "nieprawidłowości" zostały przez CEP wyłapane dopiero po upływie roku od wdrożenia systemu, kiedy numeracja zaczęła się dublować --> wówczas też wyszła nowa wersja programu, która usunęła ten "błąd" naszego programu.

Napisano

Pare ładnych lat temu, gdy obowiązywały jeszcze papierowe rejestry mnie uczono, że można numerowac badania na 2 sposoby:

1. Nr badania w danym roku / rok,

2. Kolejny nr badania a po zakończeniu roku dalej kontynuje się tą samą numeracja a nie zaczyna od nr 1.

Napisano
Pare ładnych lat temu, gdy obowiązywały jeszcze papierowe rejestry mnie uczono, ...

2. Kolejny nr badania a po zakończeniu roku dalej kontynuje się tą samą numeracja

Na SKP pracuje już oooooo :P ,ale jeszcze sie nie spotkałem z taką interpretacją ,czy" szkołą" numerowania bt. A widziałem zaświadczenia z różnych stron kraju.

nr bt 65327 nooo... ładnie wygląda :-P..A w którym roku bylo to bt ???? :roll:;):-P

Napisano
..A w którym roku bylo to bt ????

To idzie ustalić bo na zaświadczeniu jest podana data badania.

Napisano
ale jeszcze sie nie spotkałem z taką interpretacją ,czy" szkołą" numerowania bt

Ja się spotkałem, jak zmienik nie wyzerował rejestru , a jak przyszedłem do roboty to było za późno bo się dublowało w programie .

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.