Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Temat co prawda był poruszany dawno ale po jego przeczytaniu nasunęła mi się pewna koncepcja : :shock:

Czy koledzy pracujący w SKP przy serwisach mogli by czasem udzielać informacju np: o roku produkcji po nr VIN

mają przecież dostęp do danych producenta?

Co prawda nałapali by mnustwo punktów "pomógł" ale mogli byśmy je na spotkaniu integracyjnym wymienić np: na browara. Reasumując proponuję stworzyć listę diagnostów ( nie mylić z Wildsteina) wraz z adnotacją przy jakim serwisie pracyją i oczywiśćie sowicie ich nagradzać za pomoc :mrgreen:

Napisano

W rzeczy samej pomysł mnie sie podoba bardzo. Czekamy na jakieś deklaracje ! :D

Napisano

No to ja się zgłaszam jako pierwszy: KIA jakby co to walcie jak w dym moje gg:5643582

Napisano
jakby co to walcie jak w dym moje gg:5643582

Sebastian Twoje gg i tak sie wystwietla na dole pod postem...

Napisano
Czy koledzy pracujący w SKP przy serwisach mogli by czasem udzielać informacju np: o roku produkcji po nr VIN

mają przecież dostęp do danych producenta?

popieram - opel chevrolet gg 5032714

Napisano
naprawde nie musicie dublowac numerkow gygy

Najpierw napisałem numer gg a póżniej wpadłem na pomysł żeby uzupełnić swoje dane w profilu i powstało zdublowanie :)

Napisano

Teraz żałuję że nie otworzyłem nowego postu bo za sama deklarację należy się punkt pomógł.

Dzięki za odzew i prosimy o więcej. Możecie pisać z nr GG mi to pomaga.

Napisano
Teraz żałuję że nie otworzyłem nowego postu bo za sama deklarację należy się punkt pomógł.

Od czego jest Administrator forum ? Więcej wiary w ludzi, markes30 :lol:

Temat fajny i masz u mnie + czyli jesteś pierwszą osobą wypunktowaną w nowej edycji konkursu !! Te deklaracje też nagrodzimy - a co :D

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano
Od czego jest Administrator forum ? Więcej wiary w ludzi, markes30 Laughing

Jak widać wiara czyni cuda. Więc jak obiecałem tak czynie wszyscy zadeklarowani już otrzymali punkty pomógł i następnym również nie będę żałował. A CO poszaleje . :mrgreen:

Napisano

Fiat -od roku1993. moze byc problem z szybkościa komunikowania się .pracuje na dwie zmiany.prosząc mnie o pomoc ogodz.8.00 , pracując na drugą zmiane, mogę dac odpowiedz o 14.00. i odwrotnie .ale mysle że wszystko mozna dograc.

GG-5435244

Napisano

I koleini koledzy otrzymali punkty pomógł. Brakuje jeszcze kilku np: Toyota Citroen BMW i inne koledzy śmiało. nie obawiajcie się również dublowania jak wiadomo co dwa żródła to nie jedno.

Pzdrawiam i serdecznie witam nowych forumowiczów.

• 2 months later...
Napisano

KIA Uzupełniam nr telefonu jakby co to na priva. A gg mam zawsze niedostępny ;)

Napisano

No jestem pod wielkim wrażeniem jaką mamy pomoc ze strony kolegów z ASO. Bardzo mi miło, że możecie pomóc. Nie omieszkam skorzystać z pomocy jak będę czegoś potrzebował.

• 7 years later...
Napisano

temat wart odkurzenia

może ktoś się dopisze ...

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano

Może w takim razie ,jak zgłosi się pewna większa ilość kolegów ,to administrator otworzył by nowy temat np." Pomoc przy ustaleniu roku produkcji" :)

I prosił bym jednak o podawanie swojego nr. telefonu lub tel. kolegi który by też tej pomocy mógł udzielić z danego serwisu , gdyż jak robi się pierwsze BT to czas odgrywa tu dużą rolę.

Napisano
to administrator otworzył by nowy temat np." Pomoc przy ustaleniu roku produkcji"

http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewforum.php?f=14

To co jest się sprawdza i nie ma potrzeby robienia nowego.

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
prosił bym jednak o podawanie swojego nr. telefonu lub tel. kolegi który by też tej pomocy mógł udzielić z danego serwisu

Zamieszczanie prywatnych telefonów na publicznym forum to chyba nienajlepszy pomysł. Jak jest problem z ustaleniem roku produkcji zawsze można prosić o opinię rzeczoznawcy.