piterjeep Napisano 29 Listopad 2013 Napisano 29 Listopad 2013 Witam. Dotarła do mnie informacja ze w okolicach Poznania są stacje które pobierają za badanie okresowe osobówki 80zł, wystawiają paragon na 98 a reszte dokłada właściciel, czy to prawda? Cytuj
jelon Napisano 29 Listopad 2013 Napisano 29 Listopad 2013 nawet jeśli są stacje, które działają w ten sposób to wątpię, aby ktoś się przyznał na oficjalnym forum Cytuj
JANUSZ60 Napisano 29 Listopad 2013 Napisano 29 Listopad 2013 czy to prawda? Nie wiem co Cię tak dziwi, skoro bogatemu wolno ,,, Cytuj
max72 Napisano 29 Listopad 2013 Napisano 29 Listopad 2013 są stacje które pobierają za badanie okresowe osobówki 80zł my też pobieramy prawie 80 zł (79,67) netto + VAT i pewnie w ten sposób powstają plotki [ Dodano: 29-11-2013, 17:35 ] reszte dokłada właściciel resztę oddajemy skarbówce Cytuj
danielg539 Napisano 29 Listopad 2013 Napisano 29 Listopad 2013 Są SKP co pobierają 80 PLN za OBT i na tyle wystawiają paragon a do tego wszystko na legalu. Cytuj
max72 Napisano 29 Listopad 2013 Napisano 29 Listopad 2013 będę licytował 40 zł a tak na poważnie u nas zapowiedziała się skarbówka na kontroli Cytuj
darkdog Napisano 29 Listopad 2013 Napisano 29 Listopad 2013 będę licytował 40 zł naprawdę Tu nie ma z czego się śmiać takie są ceny 50 zł. Cytuj
Regan55 Napisano 29 Listopad 2013 Napisano 29 Listopad 2013 takie są ceny 50 zł. To wcale się nie dziwię ze jak powiedziałem klientowi 162.-/OBT z gazem/ oświadczył mi ze jedzie do domu po $$$.Jak na razie to jeszcze nie wrócił... Cytuj
darkdog Napisano 29 Listopad 2013 Napisano 29 Listopad 2013 takie są ceny 50 zł. To wcale się nie dziwię ze jak powiedziałem klientowi 162.-/OBT z gazem/ oświadczył mi ze jedzie do domu po $$$.Jak na razie to jeszcze nie wrócił... i nie wróci Reganku bo jeszcze powinno powstać 500-t stacji i wtedy już nic nie będziemy robić a nie wspomnę Tu o gadżetach bo tu mam płyn do spryskiwaczy,a tam pełen zbiornik paliwa Cytuj
jelon Napisano 30 Listopad 2013 Napisano 30 Listopad 2013 takie są ceny 50 zł. To wcale się nie dziwię ze jak powiedziałem klientowi 162.-/OBT z gazem/ oświadczył mi ze jedzie do domu po $$$.Jak na razie to jeszcze nie wrócił... i nie wróci Reganku bo jeszcze powinno powstać 500-t stacji i wtedy już nic nie będziemy robić a nie wspomnę Tu o gadżetach bo tu mam płyn do spryskiwaczy,a tam pełen zbiornik paliwa Stacji może być i nieskończoność, byle była rozsądna i zdrowa konkurencja tzn. bez robienia P na siłe, bez względu na stan samochodu byle tylko Pan Szanowny Klient był zadowolony, bo wróci za rok i nie zmieni stacji - niestety takie oczekiwania mają bardzo często pracodawcy bo oni patrzą na stację tylko z punktu widzenia ekonomi. Drugą kwestią jest rozdawanie płynów, śrubokrętów, młotków, zegarków, kuponów wszelakiej maści i innych gadżetów. Gdzieś Ktoś już napisał na forum, że Klient przyjeżdża kupić pieczątkę i się dziwi "to Pan będzie go sprawdzał ?" albo "po co Pan pod samochód wchodzi" jak zawsze jeździłem do X to zawsze tylko o dowód pytali Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 30 Listopad 2013 Napisano 30 Listopad 2013 Gdzieś Ktoś już napisał na forum, że Klient przyjeżdża kupić pieczątkę i się dziwi "to Pan będzie go sprawdzał ?" albo "po co Pan pod samochód wchodzi" "Pieczątka " kosztuje 1zł,a 98zł to cena okresowego badania technicznego Cytuj
rurek777 Napisano 30 Listopad 2013 Napisano 30 Listopad 2013 grupa MT...... nad tym pracuje , cierpliwości Cytuj
biker100 Napisano 30 Listopad 2013 Napisano 30 Listopad 2013 Gdzieś Ktoś już napisał na forum, że Klient przyjeżdża kupić pieczątkęi się dziwi "to Pan będzie go sprawdzał ?" albo "po co Pan pod samochód wchodzi" jak zawsze jeździłem do X to zawsze tylko o dowód pytali Wczoraj podczas OBT właściciel pojazdu już oczywiście po badaniu, wynik badania P rzecze: "proszę pana pan straci klientów przez to dokładne sprawdzanie auta, ludzie gdzie mieszkam teraz są tacy biedni ... w Krakowie gdzie mieszkałem na osiedlu też był taki jeden jak pan, nikt nie chciał do niego jeździć" Cytuj
JANUSZ60 Napisano 30 Listopad 2013 Napisano 30 Listopad 2013 albo "po co Pan pod samochód wchodzi" Znam też przypadek, gdzie klient zadzwonił do WK, że diagnosta nawet do kanału nie zszedł a on chciał wiedzieć czy ma auto sprawne. Nigdy zatem wszystkim nie dogodzimy. Róbmy po prostu swoje,,, Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 30 Listopad 2013 Napisano 30 Listopad 2013 proszę pana pan straci klientów przez to dokładne sprawdzanie auta, ludzie gdzie mieszkam teraz są tacy biedni Nie rozumiem co ma wspólnego dokładność z biedą No chyba ,że cenę podnosisz za "to dokładne sprawdzanie" Cytuj
Regan55 Napisano 30 Listopad 2013 Napisano 30 Listopad 2013 Niedawno pewien pan-klient kiedy odebrałem tel.powiedział krótko:pan tam jeszcze jest,ja z panem zawsze mam kłopoty,napisze pismo do szefa zeby pana zwolnili... Cytuj
JANUSZ60 Napisano 30 Listopad 2013 Napisano 30 Listopad 2013 No chyba ,że cenę podnosisz za "to dokładne sprawdzanie" Grzesiu ! Wystarczy 2 usterki wpisać ,,, [ Dodano: 30-11-2013, 08:30 ] kiedy odebrałem tel.powiedział krótko:pan tam jeszcze jest Ty to musisz mieć głos rozpoznawalny ,,, Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 30 Listopad 2013 Napisano 30 Listopad 2013 Grzesiu ! Wystarczy 2 usterki wpisać ,,, To i tak ma 1zł taniej (w chwili badania) więc niech nie płacze że "biedny" A potem też zapłaci taniej (tylko 41zł) Cytuj
biker100 Napisano 30 Listopad 2013 Napisano 30 Listopad 2013 To i tak ma 1zł taniej (w chwili badania) więc niech nie płacze że "biedny" A potem też zapłaci taniej (tylko 41zł) Do tego trzeba doliczyć koszt części oraz cenę usługi - może to miał na myśli. Na takie gadki wywiesiłem na tablicy zapis 3 art. KK 179, 228 i 271 pokazuje to właścicielowi pojazdu oraz informuję, że mam rodzinę na utrzymaniu (w ok. 60% przypadków działa). Cytuj
jelon Napisano 30 Listopad 2013 Napisano 30 Listopad 2013 jak biedni ? a samochodami się wożą ? Cytuj
biker100 Napisano 30 Listopad 2013 Napisano 30 Listopad 2013 jak biedni ? a samochodami się wożą ? przecież dobrze wiemy, że kupno "pojazdu" nie jest już wielkim wydatkiem ale utrzymanie go w sprawności technicznej jest już wyzwaniem dla niektórych właścicieli. Cytuj
rurek777 Napisano 30 Listopad 2013 Napisano 30 Listopad 2013 i tak będzie panowie dalej dopóki wynikiem badania jest pieczątka a nie wydruk z badania i kamera na skp. Cytuj
Jacdiag Napisano 30 Listopad 2013 Napisano 30 Listopad 2013 ale utrzymanie go w sprawności technicznej jest już wyzwaniem dla niektórych właścicieli. czasem nazwa pojazdu sugeruje, że będziesz miał wydatki Cytuj
grzegorz70 Napisano 30 Listopad 2013 Napisano 30 Listopad 2013 czasem nazwa pojazdu sugeruje, że będziesz miał wydatki Bolid młodzieży wiejskiej? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi