crackers Napisano 3 Styczeń 2014 Napisano 3 Styczeń 2014 http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Zmiany-w-przepisach-w-2014-roku,wid,16294125,wiadomosc.html Cytuj
danielg539 Napisano 3 Styczeń 2014 Napisano 3 Styczeń 2014 Czyżby wkraczała normalność? Już wiemy dlaczego podczas OBT wpisujemy przebieg pojazdu. Cytuj
biker100 Napisano 4 Styczeń 2014 Napisano 4 Styczeń 2014 Czyżby wkraczała normalność? na pewno, małymi kroczkami ale ...nie byłbym aż tak wielkim optymistą, że dostęp do CEP-a będzie od połowy 2014r. "....MSW planuje, że Polacy będą mogli przeglądać Centralną Ewidencję Pojazdów (ale nie kierowców) począwszy od drugiej połowy 2014 r. Za darmo będzie można sprawdzić, czy sprzedający samochód mówi prawdę o jego stanie, wyposażeniu i pochodzeniu. Część dostęp do większej ilości informacji będzie dodawany w przyszłości i do 2016 roku Polacy mają zyskać dostęp do podstawowych danych na temat samochodu takich jak: liczba byłych właścicieli, dane techniczne, lista badań technicznych, zgłoszenia szkód do ubezpieczycieli, przebieg, a ponadto będzie można sprawdzić, czy pojazd nie został wycofany z użytku lub nie jest kradziony..." Raczej 2015 rok będzie tym bardziej realnym. Oczywiście to tylko mój pogląd na tą informację. Cytuj
crackers Napisano 4 Styczeń 2014 Autor Napisano 4 Styczeń 2014 Raczej 2015 rok będzie tym bardziej realnym. Oczywiście to tylko mój pogląd na tą informację.i tak myślę,że to wariant optymistyczny,CEPIK jak dotychczas wskazuje na jak najdalej idącą ostrożność ale miejmy nadzieje,że wszystko się kiedyś kończy i CEP nas miło zaskoczyRaczej 2015 rokbiore w ciemno Cytuj
JANUSZ60 Napisano 4 Styczeń 2014 Napisano 4 Styczeń 2014 Raczej 2015 rok będzie tym bardziej realnym. Jeszcze przez 10 lat nikt tego nie uporządkuje i jeśli nawet coś udostępnią to będzie zlepek sprzecznych danych i informacji od WK, SKP oraz Firm Ubezpieczeniowych. Zatem przestańcie się już podniecać tym co pismaki tworzą,,, Cytuj
Nikita_Bennet Napisano 4 Styczeń 2014 Napisano 4 Styczeń 2014 ...Za darmo będzie można sprawdzić, czy sprzedający samochód mówi prawdę o jego stanie, wyposażeniu i pochodzeniu. .... Sprzedający - panie legalny, jestem trzecim właścicielem CEP - nie potwierdzi czy pochodzenie jest legalne. SIS - ueee, nieważne Rozumiem że jako pochodzenie mam rozumieć kraj z którego go sprowadzono. Choć i tak jak będzie to autko z Japonii sprowadzone do Wlk Brytanii a potem do PL to kraj pochodzenia będzie UK i dalsza historia się i tak zatraci. Poprawnie rozumuję? No bo jakby przez CEPa sprawdzić czy nie kradziony na terenie UE/schengen to byłoby fajnie Cytuj
darkdog Napisano 7 Styczeń 2014 Napisano 7 Styczeń 2014 http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Nowe-przepisy-o-przegladach-juz-spisuje-sie-przebieg,wid,16305992,wiadomosc.html Cytuj
JANUSZ60 Napisano 7 Styczeń 2014 Napisano 7 Styczeń 2014 No popatrz, to jednak można światła regulować ,,, Cytuj
Jacdiag Napisano 7 Styczeń 2014 Napisano 7 Styczeń 2014 No popatrz, to jednak można światła regulować ,,, piszesz o tym gościu na pierwszej fotce ... to nie diagnosta, brak identyfikatora na klacie ... Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
Rekomendowane odpowiedzi