Psuj Napisano 2 Czerwiec 2005 Napisano 2 Czerwiec 2005 Panowie spotkaliście się kiedyś z takim tematem? Dzisiaj miałem klienta któremu UDT kazał zrobić przegląd instalacji gazowej w widlaku Toyoty. Kazałem mu zadzwonić do UDT kto ma mu zrobić to badanie i odpowiedzieli, że skp. No to mu zrobiłem za 63 PLN. Co o tym sądzicie? To praktycznie ta sama instalacja co w aucie tylko na wymienne butle. Cytuj
Bogusław Maćkowski Napisano 2 Czerwiec 2005 Napisano 2 Czerwiec 2005 Czy mówimy o widlaku, który nie podlega rejestracji i nie ma wjazdu na drogę publiczną? Bo jeśli tak to zakres badani gazu jest przewidziany wiadomo dla kogo, a nie takiego widlaka. A UDT niech nie wymyśla. Skoro coś nie podlega badaniu technicznemu to nie można na stacji wymuszać takiego badania. No chyba, że jest coś o czym nie wiem. Cytuj
Psuj Napisano 3 Czerwiec 2005 Autor Napisano 3 Czerwiec 2005 Dokładnie o takim sprzęcie mówimy. Nierejestrowany. Po prostu gościu ma pecha a mój szef zarobił 63 PLN Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 3 Czerwiec 2005 Napisano 3 Czerwiec 2005 Prawda jest taka Panowie, że szlachcic (tu: urzędnik) na zagrodzie równy wojewodzie .... niestety .... Wiem, wiem - trzeba z tym walczyć - tylko ilu z nas zna tak naprawdę swoje prawa ? Trzeba mieć nazłę głowę i odpowiednio dużo czasu, żeby pewne rzeczy wyegzekwować ... Cytuj
Kasciuszko Napisano 3 Czerwiec 2005 Napisano 3 Czerwiec 2005 A jakie badanie wykonywałes ?? okresowe ? dodatkowe ??? pierwsze ??? bo jest róznica a co z terminem nastepnego badania ??? Cytuj
Psuj Napisano 3 Czerwiec 2005 Autor Napisano 3 Czerwiec 2005 Dodatkowe pojazdu przystosowanego do zasilania gazem. Termin następnego badania wpisałem za rok, tj. jak przy zwykłej instalacji. A gościu dostał ode mnie tylko druk badania instalacji ( ten o którym jest dyskusja w innym dziale) Cytuj
pan siara Napisano 22 Sierpień 2005 Napisano 22 Sierpień 2005 z różnymi głupotami się spotkałem ale ta nadawałaby się do pajacyków MDM i nie tylko Cytuj
SKP Szczecinek Napisano 23 Sierpień 2005 Napisano 23 Sierpień 2005 Panowie ja słyszałem kiedyś, że ma powstać takie coś jak facet z uprawnieniami do kontrolowania instalacji w wózkach widłowych(specjalne uprawnienia). Czy to już działa nie wiem. Pozdrawiam Daro Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi