Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Przegląd instalacji gazowej w wózku widłowym

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Panowie spotkaliście się kiedyś z takim tematem? Dzisiaj miałem klienta któremu UDT kazał zrobić przegląd instalacji gazowej w widlaku Toyoty. Kazałem mu zadzwonić do UDT kto ma mu zrobić to badanie i odpowiedzieli, że skp. No to mu zrobiłem za 63 PLN. Co o tym sądzicie? To praktycznie ta sama instalacja co w aucie tylko na wymienne butle.

Napisano

Czy mówimy o widlaku, który nie podlega rejestracji i nie ma wjazdu na drogę publiczną? Bo jeśli tak to zakres badani gazu jest przewidziany wiadomo dla kogo, a nie takiego widlaka. A UDT niech nie wymyśla. Skoro coś nie podlega badaniu technicznemu to nie można na stacji wymuszać takiego badania. No chyba, że jest coś o czym nie wiem.

Napisano

Dokładnie o takim sprzęcie mówimy. Nierejestrowany. Po prostu gościu ma pecha a mój szef zarobił 63 PLN

Napisano

Prawda jest taka Panowie, że szlachcic (tu: urzędnik) na zagrodzie równy wojewodzie .... niestety ....

Wiem, wiem - trzeba z tym walczyć - tylko ilu z nas zna tak naprawdę swoje prawa ? Trzeba mieć nazłę głowę i odpowiednio dużo czasu, żeby pewne rzeczy wyegzekwować ...

Napisano

A jakie badanie wykonywałes ?? okresowe ? dodatkowe ??? pierwsze ??? bo jest róznica a co z terminem nastepnego badania ??? :lol:

Napisano

Dodatkowe pojazdu przystosowanego do zasilania gazem. Termin następnego badania wpisałem za rok, tj. jak przy zwykłej instalacji. A gościu dostał ode mnie tylko druk badania instalacji ( ten o którym jest dyskusja w innym dziale)

• 2 months later...
Napisano

z różnymi głupotami się spotkałem ale ta nadawałaby się do pajacyków MDM i nie tylko

Napisano

Panowie ja słyszałem kiedyś, że ma powstać takie coś jak facet z uprawnieniami do kontrolowania instalacji w wózkach widłowych(specjalne uprawnienia). Czy to już działa nie wiem.

Pozdrawiam

Daro