firestorm Napisano 17 Styczeń 2014 Napisano 17 Styczeń 2014 Piszę ponownie bo myślę że w tym miejscu więcej osób to dostrzeże niż w dziale pomocy - Admin & moderator's zostawcie proszę ten wpis przez najbliższe 2 tygodnie tu. Od 15.01.2014 jest Java 7 update 51 i nowy problem tzw. "Application blocked by security". Problem dotyczy wszystkich userów CEPIK Portal, obniżenie security z High na Medium rozwiązuje 90% problemów, szczegóły poniżej. Rozwiązaniem jest instrukcja ze strony www.cepik.gov.pl LINK >>> (instrukcja) java_plugins_instrukcja_5.pdf
JANUSZ60 Napisano 17 Styczeń 2014 Napisano 17 Styczeń 2014 U mnie faktycznie pomogło, choć nie wiem czy na stałe ,,, [ Dodano: 17-01-2014, 16:34 ] obniżenie security z High na Medium
darkdog Napisano 17 Styczeń 2014 Napisano 17 Styczeń 2014 jakoś nie mogę sobie z tym poradzić i nic nie działa
Psuj Napisano 23 Styczeń 2014 Napisano 23 Styczeń 2014 jakoś nie mogę sobie z tym poradzić i nic nie działa Ja tylko podpowiem, bo dzisiaj z przerwami to prawie godzinę walczyłem. Jak nic nie daje efektu (u mnie zablokowało jakiś ekstra dodatek javy i kupa była...) to trzeba od podstaw. Odinstalować całą javę, wywalić katalog z dysku i zainstalować od nowa. Sprawdzić na stronie javy aktualność, wtedy od razu aktywuje się zablokowane dodatki, i ściągnąć z cepa podmiankę zgodnie z instrukcją. Będzie działać.
Rekomendowane odpowiedzi