firestorm Napisano 17 Styczeń 2014 Napisano 17 Styczeń 2014 Piszę ponownie bo myślę że w tym miejscu więcej osób to dostrzeże niż w dziale pomocy - Admin & moderator's zostawcie proszę ten wpis przez najbliższe 2 tygodnie tu. Od 15.01.2014 jest Java 7 update 51 i nowy problem tzw. "Application blocked by security". Problem dotyczy wszystkich userów CEPIK Portal, obniżenie security z High na Medium rozwiązuje 90% problemów, szczegóły poniżej. Rozwiązaniem jest instrukcja ze strony www.cepik.gov.pl LINK >>> (instrukcja) java_plugins_instrukcja_5.pdf
JANUSZ60 Napisano 17 Styczeń 2014 Napisano 17 Styczeń 2014 U mnie faktycznie pomogło, choć nie wiem czy na stałe ,,, [ Dodano: 17-01-2014, 16:34 ] obniżenie security z High na Medium
darkdog Napisano 17 Styczeń 2014 Napisano 17 Styczeń 2014 jakoś nie mogę sobie z tym poradzić i nic nie działa
Psuj Napisano 23 Styczeń 2014 Napisano 23 Styczeń 2014 jakoś nie mogę sobie z tym poradzić i nic nie działa Ja tylko podpowiem, bo dzisiaj z przerwami to prawie godzinę walczyłem. Jak nic nie daje efektu (u mnie zablokowało jakiś ekstra dodatek javy i kupa była...) to trzeba od podstaw. Odinstalować całą javę, wywalić katalog z dysku i zainstalować od nowa. Sprawdzić na stronie javy aktualność, wtedy od razu aktywuje się zablokowane dodatki, i ściągnąć z cepa podmiankę zgodnie z instrukcją. Będzie działać. "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Rekomendowane odpowiedzi