Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

wrzucam temat tabliczki znamionowej w peugeot 308, a właściwie jej braku, fakt stwierdziłem dzis w trakcie OBT, wynik ,,N,, klijent pojechał do serwisu gdzie naprawiane było auto,zapytać o nią. Okazało się że ją zerwali, a klijentowi powiedzieli, że musiał trafić na jakiegoś oszołoma, bo to wcale nie jest potrzebne, i oni bez tej tabliczki zrobili by przegląd bez problemu, Efekt: klijent wrócił z pretensjami po zwrot kasy za badanie, bo zrobi sobie u nich.

Zastanawiam się czy zgłosić to do starostwa, czy nie?

Napisano

Pokazałeś klientowi odpowiedni zapis i powiedziałeś o kłopotach przy ewentualnej odsprzedaży? To działa.

Napisano
Zastanawiam się czy zgłosić to do starostwa, czy nie?

Jak chcesz tylko pamiętaj :( że to może zemścić się na tobie a nie daj boże na twojej rodzinie, czasami pewne sprawy jest lepiej przemilczeć :razz: ja tak uważam

Napisano

też uważam że lepiej przemilczeć ,ale już mnie tu nosi, jak koledzy tak do badań podchodzą, rozumiem nik nie jest idealny ale to juz przesada

[ Dodano: 23-01-2014, 13:31 ]

chce tak pracować to prosze bardzo ,ale niech nie oczerniają innych

[ Dodano: 23-01-2014, 13:34 ]

mam nadzieję że koledzy z tej stacji to przeczytają i się zastanowią, bo ja zebrałem tu parę nieprzyjemnych epitetów

Napisano
ale już mnie tu nosi

Przestań się przejmować, zrobiłeś swoje a klientowi powiedz, że może przez nieuwagę komuś zaszkodzić,,,

Napisano
klijent wrócił z pretensjami po zwrot kasy za badanie, bo zrobi sobie u nich.

Wyślij go do starostwa niech zgłosi doniesienie na Ciebie :)

Napisano
Wyślij go do starostwa niech zgłosi doniesienie na Ciebie
Właśnie poszedł to zrobić

I gitara jakby to Ferdek powiedział a zwrocie kasy mowy nie ma Ty swoje zrobiłeś.

Ciekawe czy faktycznie zgłosi

Możemy robić zakłady. Ja obstawiam że nie zgłosi :cool: Najwyżej u "chłopaków" zapłaci drugi raz i dalej będzie jeździł bez TZ.

Napisano
zapłaci drugi raz i dalej będzie jeździł bez TZ.

To będzie w plecy 42 zety :D

Napisano

A tak jako ciekawostkę związaną z wymianą tabliczek w Peugeocie.

1. Ta biała jakoś tak była z dowodem w niezgodzie.

2. Francja przysłała szarą "DUPLICATA".

3. Następnym etapem ma być podmiana duplikatu na oryginał.

Nie wiem czy zaznam przyjemności przekonania się o tym, bo to dopiero 3-letnie autko.

:(

5ae1a5e0b5783_Peugeot1i2.jpg.775956fe9b5f930a23c15d5a3b166ad6.jpg

Napisano
To będzie w plecy 42 zety

No to weź głupiemu tłumacz :evil::evil: niektórym naprawdę się nie da wytłumaczyć prostych spraw.

Napisano
No to weź głupiemu tłumacz niektórym naprawdę się nie da wytłumaczyć prostych spraw.

to tak jakbyś gadał z dupą :x i tak cię os..a :oops:

Napisano
Francja przysłała

W serwisie peugeota w naszej okolicy tłoczą tabliczkę na miejscu, jeśli mają "prikaz z góry", czyli z głównego peugeota w Polsce

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
tłoczą tabliczkę na miejscu,

A jest choć trochę podobna do tej w szarej szacie, czy tak jak piszesz tłoczona dosłownie?

Napisano
A jest choć trochę podobna do tej w szarej szacie, czy tak jak piszesz tłoczona dosłownie?

Taka jak ta szara tylko tłoczona. Większość Peugeotów ma właśnie tłoczone... Te najnowsze teraz są chyba naklejane...

images?q=tbn:ANd9GcR1fyd5pg8NF47Tanb-J0HYcSO-qy_gsy0mjalfM2vhsV-91v-2

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
Większość Peugeotów ma właśnie tłoczone...

:ok

Te najnowsze teraz są [...] naklejane

:ok

Napisano

ddaro: niczym się nie przejmuj. Jeśli zrobiłeś wszystko zgodnie z Dz.U. możesz spać spokojnie. Jak klient odwiedzi wydział komunikacji to kumaty urzędnik szybko zorientuje się o co come on.

Warto przy okazji zastanowić się co się stało z etyką zawodową wśród diagnostów. Znam wielu pracujących w tym zawodzie i mimo, że pracują na różnych stacjach zachowują się względem siebie (no może nie wylewnie) ale starają się być fair. Niestety znam też przypadki zwykłego s#$%a gdzie jeden drugiego utopiłby w łyżce wody.

Napisano

Radziłbym z dystansem podchodzić do rewelacji klienta niezadowolonego z wyniku BT. Jest zasada ,że jak nie wiesz jak było w rzeczywistości to uważaj ,bo możesz zostać "wpuszczony w maliny" . Zawsze istnieje jednak możliwość ,że na innej SKP ,ktoś "kompetentny" wypowie się na temat "z obcego podwórka" i kwasy gotowe. Taka wypowiedż -jeśli byłaby prawdziwa -świadczy tylko o " pożal się Boże profesjonaliżmie " opiniotwórcy.Nic dodać i nic ująć. Szkoda czasu i nerwów.

Pozdrawiam