Kamiloxi Napisano 3 Luty 2014 Napisano 3 Luty 2014 Witam Mam takie pytanie, kupiłem auto na giełdzie w niemczech, podpisaliśmy umowę, dostałem wszystkie dokumenty, m.in mały i duży brief. Ale zdziwiły mnie tablice plastikowe niemieckie, zdjęcie: By nie było żadnych problemów z przerejestrowaniem na polskie blachy? Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 3 Luty 2014 Napisano 3 Luty 2014 By nie było żadnych problemów z przerejestrowaniem na polskie blachy? Odpowiedź uzyskasz w WK w którym będziesz rejestrował auto. Cytuj
michal_k Napisano 3 Luty 2014 Napisano 3 Luty 2014 By nie było żadnych problemów z przerejestrowaniem na polskie blachy? Bywa coraz częściej, że tablice giną w czasie od wykonania badania do wizyty w WK Cytuj
klf1 Napisano 3 Luty 2014 Napisano 3 Luty 2014 w Bydgoszczy bez problemu zarejestrujesz, nawet ręcznie wypisane! diagnosta ma się znać na polskich tablicach a nie na innych. więc spoko Cytuj
Kamiloxi Napisano 3 Luty 2014 Autor Napisano 3 Luty 2014 w Bydgoszczy bez problemu zarejestrujesz, nawet ręcznie wypisane! diagnosta ma się znać na polskich tablicach a nie na innych. więc spoko Ale ja mam na niemieckich tymczasowych.. Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 3 Luty 2014 Napisano 3 Luty 2014 Ale ja mam na niemieckich tymczasowych.. To jakie w końcu Bo te na zdjeciu nie wyglądaja na tymczasowe. Cytuj
Kamiloxi Napisano 3 Luty 2014 Autor Napisano 3 Luty 2014 Tak bo te są plastikowe niemieckie zjazdowe, nawet straz celna mnie zatrzymala bo to podejrzane bylo, ale pokazalem wszystkie dokumenty maly, duzy brief jak i umowe, oc, i mnie puścili. Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 3 Luty 2014 Napisano 3 Luty 2014 Tu znajdziesz wzory tablic rejestracyjnych http://www.tablicerejestracyjne.pl/tablice-rejestracyjne/niemcy [ Dodano: 03-02-2014, 19:25 ] Tak bo te są plastikowe niemieckie zjazdowe No to ja sie jednak nie znam Cytuj
JANUSZ60 Napisano 3 Luty 2014 Napisano 3 Luty 2014 No to ja sie jednak nie znam Widzisz ? a myślałeś, że znasz wszystkie,,, Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 3 Luty 2014 Napisano 3 Luty 2014 Widzisz ? a myślałeś, że znasz wszystkie,,, No sorry..... Cytuj
JANUSZ60 Napisano 3 Luty 2014 Napisano 3 Luty 2014 No sorry..... To jest po prostu śmieszne , co się u nas wyprawia ,,, Cytuj
Kamiloxi Napisano 3 Luty 2014 Autor Napisano 3 Luty 2014 I dlatego nie mam pojęcia czy bez problemów przerejestruje na polską rejestrację.. Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 3 Luty 2014 Napisano 3 Luty 2014 Ale ja mam na niemieckich tymczasowych.. Kolego pomyśl tak na "chłopski rozum"-sama nazwa "tymczasowe" mówi że jest na jakiś czas.Powiedz tak z ciekawości jaki masz termin ważności tych tablic? Cytuj
Kamiloxi Napisano 3 Luty 2014 Autor Napisano 3 Luty 2014 Strażnicy celni, jak i ten wlasciciel co od niego kupilem powiedzieli 2tyg. Cytuj
Regan55 Napisano 3 Luty 2014 Napisano 3 Luty 2014 ale pokazalem wszystkie dokumenty maly, duzy brief jak i umowe, oc, i mnie puścili. Jezeli masz czasówki to musisz tez miec"rozowy"dowód z Twoim nazwiskiem/jak się nie mylę /i wpisany nr.nadwozia tego samochodu... Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 3 Luty 2014 Napisano 3 Luty 2014 powiedzieli 2tyg. A z czego to wynika? Jakiś dokument masz w którym jest taki termin? Cytuj
Kamiloxi Napisano 3 Luty 2014 Autor Napisano 3 Luty 2014 ale pokazalem wszystkie dokumenty maly, duzy brief jak i umowe, oc, i mnie puścili. Jezeli masz czasówki to musisz tez miec"rozowy"dowód z Twoim nazwiskiem/jak się nie mylę /i wpisany nr.nadwozia tego samochodu... Nie mam czegoś takiego jedynie umowa sprzedaży zawarta z tym niemcem. Cytuj
Regan55 Napisano 3 Luty 2014 Napisano 3 Luty 2014 Ps.Zrobiłem małą pomyłkę.Na tym "rozowym"DR oczywiście nazwisko tego sprzedającego. Cytuj
Kamiloxi Napisano 3 Luty 2014 Autor Napisano 3 Luty 2014 powiedzieli 2tyg. A z czego to wynika? Jakiś dokument masz w którym jest taki termin? Od daty zawarcia umowy sprzedaży na umowie. Cytuj
Regan55 Napisano 3 Luty 2014 Napisano 3 Luty 2014 Nie mam czegoś takiego jedynie umowa sprzedaży zawarta z tym niemcem. To nie masz zadnych TR czasowych.Sprzedajacy powiedział Ci co chciał i tyle w temacie... Cytuj
Kamiloxi Napisano 3 Luty 2014 Autor Napisano 3 Luty 2014 Ale mam za to TUV, to nie powinno wystarczyć? Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 3 Luty 2014 Napisano 3 Luty 2014 Sprzedajacy powiedział Ci co chciał i tyle w temacie... Dokładnie. Cytuj
biker100 Napisano 3 Luty 2014 Napisano 3 Luty 2014 Ale mam za to TUV, to nie powinno wystarczyć? wklej w miejsce TR i wyjedź na drogę public zną Cytuj
Kamiloxi Napisano 3 Luty 2014 Autor Napisano 3 Luty 2014 Teraz tak patrze i chyba mam to o czym mowa, to nie jest przypadkiem Dekra? Cytuj
Regan55 Napisano 3 Luty 2014 Napisano 3 Luty 2014 Ale mam za to TUV, to nie powinno wystarczyć? Kiedy był robiony lub odwrotnie-do kiedy wazny.... Jednak zeby nie przedłuzać tej"jałowej"gadki wklej faktyczne TR jakie masz... [ Dodano: 03-02-2014, 20:21 ] to nie jest przypadkiem Dekra? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi