Quattro88 Napisano 4 Luty 2014 Napisano 4 Luty 2014 Czy ktoś z kolegów wie, jak zdobyć takie uprawnienia? Trzeba zdać jakiś specjalistyczny egzamin? Niestety nie mogę nic na ten temat znaleźć w internecie. Są tylko ogłoszenia pracy a w nich: -wykształcenie wyższe (samochodowe lub ekonomiczne w zakresie ubezpieczeń+motoryzacyjna pasja), -doświadczenie na tym stanowisku, -obsługa programu Audatex. O ile 1 pkt mam spełniony, 3 również można zdobyć (są kursy na ten program), o tyle nie mam pojęcia jak zdobyć "doświadczenie". Może ma ktoś z was znajomego likwidatora, kto mógłby mi przybliżyć proces zostania nim? Pozdrawiam, Cytuj
Psuj Napisano 4 Luty 2014 Napisano 4 Luty 2014 Czy ktoś z kolegów wie, jak zdobyć takie uprawnienia? Nie ma takich uprawnień. Zazwyczaj takie osoby, co najwyżej kończą jakieś kursy, i tyle... Takim likwidatorem może być dosłownie każdy... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Quattro88 Napisano 4 Luty 2014 Autor Napisano 4 Luty 2014 Czyli to nie jest zawód tylko profesja? Więc zostaje mi tylko proszenie o możliwość odbycia stażu w jakiejś firmie ubezpieczeniowej z nadzieją, że mnie później przyjmą na stanowisko? Pewnie to jeszcze takie hermetyczne środowisko, że bez znajomości może być lipa Cytuj
Wojciech Jania Napisano 4 Luty 2014 Napisano 4 Luty 2014 zostaje mi tylko proszenie o możliwość odbycia stażu w jakiejś firmie ubezpieczeniowej z nadzieją, że mnie później przyjmą na stanowisko? Jest to jakieś rozwiązanie, choć obawiam się, że staż, to tylko początek długiej drogi. Cytuj
Psuj Napisano 4 Luty 2014 Napisano 4 Luty 2014 Więc zostaje mi tylko proszenie o możliwość odbycia stażu Niestety większość firm które zajmują się szeroko pojętą likwidacją szkód komunikacyjnych przyjmują ludzi "z ulicy". Więc mając jakieś pojęcie i doświadczenie powinieneś dostać taką robotę bez problemu... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
biker100 Napisano 4 Luty 2014 Napisano 4 Luty 2014 Poczytaj niewiele ale zawsze coś: http://www.karierawfinansach.pl/w-branzy/artykul/likwidator-szkod-opis-stanowiska-zakres-obowiazkow-wynagrodzenie Cytuj
Quattro88 Napisano 5 Luty 2014 Autor Napisano 5 Luty 2014 Mediana wynagrodzenia 6000? Chyba forintów.... No nic, wybiorę się w jakiś dzień do różnych oddziałów ubezpieczalni i postaram się złożyć tam CV z prośbą o staż. Jak coś z tego wyjdzie to na pewno dam znać, a jak nie wyjdzie to także się "pochwalę". Dziękuję Cytuj
DARIO64 Napisano 5 Luty 2014 Napisano 5 Luty 2014 Mediana wynagrodzenia 6000? Chyba forintów... Chyba trafiłeś . Z informacji które mam wynika, że to liche zajęcie. Cytuj
Psuj Napisano 5 Luty 2014 Napisano 5 Luty 2014 Z informacji które mam wynika, że to liche zajęcie. U nas płacą nieźle. Likwidatorzy są na prowizjach a że obroty mają dobre... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
blakop Napisano 5 Luty 2014 Napisano 5 Luty 2014 U nas płacą nieźle. Likwidatorzy są na prowizjach a że obroty mają dobre... Oba zdania mogą się wzajemnie wykluczać... Tak dobrze im płacą? Może u Was szkód tyle w takim razie?? Cytuj
Psuj Napisano 6 Luty 2014 Napisano 6 Luty 2014 Oba zdania mogą się wzajemnie wykluczać... Tak dobrze im płacą? Może u Was szkód tyle w takim razie?? Przeczytaj jeszcze raz, nic sie nie wyklucza i wszystko jest jak trzeba... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
markes30 Napisano 6 Luty 2014 Napisano 6 Luty 2014 Szału nie ma. Tyrka po 12-14 godzin ( najgorzej zimą) za 3 - 4 tyś. (od brutto do netto ) Cytuj
Quattro88 Napisano 17 Luty 2014 Autor Napisano 17 Luty 2014 Ciągnę temat, może coś się komuś kiedyś przyda. Byłem w kilku ubezpieczalniach złożyć CV z prośbą o staż, o dziwo szybko się jedna zgłosiła, ale nie chcą stażu tylko pracownika na dłużej. Oczywiście proponują na początek 3 m-ce, ale z opcją przedłużenia. Podpytałem co nieco, praca równe 8h/24h i ok. 2k netto na początek. Cytuj
danielg539 Napisano 18 Luty 2014 Napisano 18 Luty 2014 Podpytałem co nieco, praca równe 8h/24h i ok. 2k netto na początek. Myśle, że to przyzwoita propozycja. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi