pawel11 Napisano 7 Luty 2014 Napisano 7 Luty 2014 Witam , miałem ostatnio przypadek , auto osobowe ,właściciel chciał wykonac badanie trzy miesiące przed terminem z powodu wyjazdu , czy mogę wykonac badanie ??? Cytuj
Grzegorz Łódź Napisano 7 Luty 2014 Napisano 7 Luty 2014 czy mogę wykona badanie ??? Tak.Oczywiście termin następnego OBT od daty badania Cytuj
eborg Napisano 7 Luty 2014 Napisano 7 Luty 2014 czy mogę wykonac badanie ??? Nawet jak Ci przyjedzie na drugi dzień po OBT, i życzy sobie następne OBT , to też możesz ....... . Cytuj
michal_k Napisano 7 Luty 2014 Napisano 7 Luty 2014 czy mogę wykonac badanie ??? Jasne, gdyż badanie powinno być wykonane "przed upływem". Cytuj
marek63 Napisano 7 Luty 2014 Napisano 7 Luty 2014 Witam.OBT przed wyznaczonym terminem OK,OBT po terminie też trzeba wykonać. Cytuj
crackers Napisano 7 Luty 2014 Napisano 7 Luty 2014 Witam.OBT przed wyznaczonym terminem OK,OBT po terminie też trzeba wykonać.oczywiście,że tak.Tylko michal_kowi , chodzi o to,że właściciel ma obowiązek pojazd przedstawić do BT przed upływem terminu.Często bywa inaczej,ale póki co bez konsekwencji Cytuj
Qnick Napisano 8 Luty 2014 Napisano 8 Luty 2014 Często bywa inaczej,ale póki co bez konsekwencji A np. w Rosji konsekwencje są z tego powodu. Jak się spóźnisz na przegląd to dopłata procentowa jest do ceny badania na SKP. Może i do nas przeszczepić taki pomysł jak nie chcą podnieść cennika i tak spoźnienie do 7 dni dopłata 30 % spóźnienie pow. 7 dni dopłata 50% Cytuj
pentagram Napisano 8 Luty 2014 Napisano 8 Luty 2014 spoźnienie do 7 dni dopłata 30 % spóźnienie pow. 7 dni dopłata 50% Marzyciel Cytuj
DMG1 Napisano 8 Luty 2014 Napisano 8 Luty 2014 spoźnienie do 7 dni dopłata 30 % spóźnienie pow. 7 dni dopłata 50% Dobrze myśli dajcie mu za to po piwie. Cytuj
crackers Napisano 8 Luty 2014 Napisano 8 Luty 2014 a po 2,5 latach po terminie,miałem takiego ostatnio.Mówię do niego,do zobaczenia za rok,a On mi na to,że nie za rok,tylko do następnej kontroli Policji,która mu to przypomni Cieszy się,że żadnych konsekwencji z tego nie ma Cytuj
Psuj Napisano 8 Luty 2014 Napisano 8 Luty 2014 Cieszy się,że żadnych konsekwencji z tego nie ma U nas by się nie pocieszył, bo musiał by czerwone wykupić coby obt zrobić... Cytuj
crackers Napisano 8 Luty 2014 Napisano 8 Luty 2014 U nas by się nie pocieszył, bo musiał by czerwone wykupić coby obt zrobić... Psuj, u was do każdego OBT po terminie muszą być czerwone(nawet jak przekroczy dajmy na to 10 dni)? Cytuj
Psuj Napisano 8 Luty 2014 Napisano 8 Luty 2014 Psuj, u was do każdego OBT po terminie muszą być czerwone(nawet jak przekroczy dajmy na to 10 dni)? A jaka jest różnica jak przekroczy 10 dni a jak dwa lata? Cytuj
crackers Napisano 8 Luty 2014 Napisano 8 Luty 2014 przekroczenie to przekroczenie,dzięki za odpowiedź Cytuj
eborg Napisano 8 Luty 2014 Napisano 8 Luty 2014 Maciek, a jest na to paragraf, czy tylko zalecenie WK? Cytuj
Paprock Napisano 8 Luty 2014 Napisano 8 Luty 2014 Maciek, a jest na to paragraf, czy tylko zalecenie WK? raczej zalecenie Gdyby tak było w całej Polsce...... No ale rozporządzenie w sprawie zakresu i sposobu przeprowadzania badań technicznych pojazdów jest jedno obowiązujące w całym kraju, a za jego przestrzeganie i stosowanie WK odpowiedzialności nie poniesie wcale. Tam wkleiłem li tylko pomocny materiał interpretacyjny: → http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?p=194214#194214 Cytuj
Fredek Napisano 8 Luty 2014 Napisano 8 Luty 2014 U nas by się nie pocieszył, bo musiał by czerwone wykupić coby obt zrobić... Zapewne mina klienta bezcenna Cytuj
crackers Napisano 8 Luty 2014 Napisano 8 Luty 2014 eborg napisał/a: Maciek, a jest na to paragraf, czy tylko zalecenie WK? crackers napisał/a: raczej zalecenie eborg napisał/a: Gdyby tak było w całej Polsce...... No ale rozporządzenie w sprawie zakresu i sposobu przeprowadzania badań technicznych pojazdów jest jedno obowiązujące w całym kraju, a za jego przestrzeganie i stosowanie WK odpowiedzialności nie poniesie wcale. Tam wkleiłem li tylko pomocny materiał interpretacyjny: → http://www.norcom.com.pl/...p=194214#194214 _________________ Na pokwitowaniu jest brak danych tech pojazdu,ale jak masz DR z przekroczonym terminem NBT to możesz dokonać identyfikacji,chyba że DNBT uzna się za niezgodność Cytuj
Paprock Napisano 8 Luty 2014 Napisano 8 Luty 2014 Zapewne mina klienta bezcenna Zdziwko-Buźkę zaiste zapodał jak mu patrol dowód na stronach z terminami badań rozwarł. A dalej to już łańcuszek procedur co do OBT za brak OBT. -------------------------------------------------------------------------- Na pokwitowaniu jest brak danych tech pojazdu,ale jak masz DR z przekroczonym terminem NBT to możesz dokonać identyfikacji,chyba że DNBT uzna się za niezgodność Nie ukrywam kłopotów w rozumnym czytaniu (czytać: pisaniu), lecz w cytacie niżej prawdopodobnie o skubnięcie dowodu szło. Cieszy się,że żadnych konsekwencji z tego nie ma U nas by się nie pocieszył, bo musiał by czerwone wykupić coby obt zrobić... Cytuj
michal_k Napisano 8 Luty 2014 Napisano 8 Luty 2014 U nas by się nie pocieszył, bo musiał by czerwone wykupić coby obt zrobić... Zawsze może podjechać na inną stację (np. z innego powiatu) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi