Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam , miałem ostatnio przypadek , auto osobowe ,właściciel chciał wykonac badanie trzy miesiące przed terminem z powodu wyjazdu , czy mogę wykonac badanie ???

Napisano
czy mogę wykona badanie ???

Tak.Oczywiście termin następnego OBT od daty badania :)

Napisano
czy mogę wykonac badanie ???

Nawet jak Ci przyjedzie na drugi dzień po OBT, i życzy sobie następne OBT , to też

możesz ....... .

Napisano
czy mogę wykonac badanie ???

Jasne, gdyż badanie powinno być wykonane "przed upływem".

Napisano

Witam.OBT przed wyznaczonym terminem OK,OBT po terminie też trzeba wykonać.

Napisano
Witam.OBT przed wyznaczonym terminem OK,OBT po terminie też trzeba wykonać.
oczywiście,że tak.Tylko michal_kowi :D , chodzi o to,że właściciel ma obowiązek pojazd przedstawić do BT przed upływem terminu.Często bywa inaczej,ale póki co bez konsekwencji
Napisano
Często bywa inaczej,ale póki co bez konsekwencji

A np. w Rosji konsekwencje są z tego powodu. Jak się spóźnisz na przegląd to dopłata procentowa jest do ceny badania na SKP. Może i do nas przeszczepić taki pomysł jak nie chcą podnieść cennika i tak spoźnienie do 7 dni dopłata 30 % spóźnienie pow. 7 dni dopłata 50% :lol::lol:

Napisano
spoźnienie do 7 dni dopłata 30 % spóźnienie pow. 7 dni dopłata 50%

Marzyciel :?

Napisano
spoźnienie do 7 dni dopłata 30 % spóźnienie pow. 7 dni dopłata 50%

Dobrze myśli dajcie mu za to po piwie.

Napisano

a po 2,5 latach po terminie,miałem takiego ostatnio.Mówię do niego,do zobaczenia za rok,a On mi na to,że nie za rok,tylko do następnej kontroli Policji,która mu to przypomni :x Cieszy się,że żadnych konsekwencji z tego nie ma

Napisano
Cieszy się,że żadnych konsekwencji z tego nie ma

U nas by się nie pocieszył, bo musiał by czerwone wykupić coby obt zrobić...

Napisano
Psuj, u was do każdego OBT po terminie muszą być czerwone(nawet jak przekroczy dajmy na to 10 dni)?
Napisano
Psuj, u was do każdego OBT po terminie muszą być czerwone(nawet jak przekroczy dajmy na to 10 dni)?

A jaka jest różnica jak przekroczy 10 dni a jak dwa lata?

Napisano

przekroczenie to przekroczenie,dzięki za odpowiedź

Napisano

Maciek, a jest na to paragraf, czy tylko zalecenie WK?

Napisano
raczej zalecenie
Gdyby tak było w całej Polsce......

No ale rozporządzenie w sprawie zakresu i sposobu przeprowadzania badań technicznych pojazdów jest jedno obowiązujące w całym kraju,

a za jego przestrzeganie i stosowanie WK odpowiedzialności nie poniesie wcale.

Tam wkleiłem li tylko pomocny materiał interpretacyjny: → http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?p=194214#194214

Napisano

Zapewne mina klienta bezcenna

Napisano
eborg napisał/a:

crackers napisał/a:

raczej zalecenie

eborg napisał/a:

Gdyby tak było w całej Polsce......

No ale rozporządzenie w sprawie zakresu i sposobu przeprowadzania badań technicznych pojazdów jest jedno obowiązujące w całym kraju,

a za jego przestrzeganie i stosowanie WK odpowiedzialności nie poniesie wcale.

Tam wkleiłem li tylko pomocny materiał interpretacyjny: → http://www.norcom.com.pl/...p=194214#194214

Na pokwitowaniu jest brak danych tech pojazdu,ale jak masz DR z przekroczonym terminem NBT to możesz dokonać identyfikacji,chyba że DNBT uzna się za niezgodność
Napisano
Zapewne mina klienta bezcenna

Zdziwko-Buźkę zaiste zapodał jak mu patrol dowód na stronach z terminami badań rozwarł. :hah:

A dalej to już łańcuszek procedur co do OBT za brak OBT.

--------------------------------------------------------------------------

Na pokwitowaniu jest brak danych tech pojazdu,ale jak masz DR z przekroczonym terminem NBT to możesz dokonać identyfikacji,chyba że DNBT uzna się za niezgodność

Nie ukrywam kłopotów w rozumnym czytaniu (czytać: pisaniu), lecz w cytacie niżej prawdopodobnie o skubnięcie dowodu szło. :-P

Cieszy się,że żadnych konsekwencji z tego nie ma

Napisano

Zawsze może podjechać na inną stację (np. z innego powiatu) :x