Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, Mam pytanie czy próbował ktoś zarejestrować taką przyczepkę.

przyczepka.png.01b4f56d50419c671130d10aa70ca792.png

Napisano

Ups.

Ciekawe.

Nie widziałem jeszcze takiego wynalazku.

Napisano

Jak to na zaczepie kulistym, to nie widzę tego na zakrętach no i światła, tablica.

Napisano
czy próbował ktoś zarejestrować

Wygląda jak sam dyszel z kołem, dawać go jako wózek boczny do tego crossa i po kłopocie :D

Napisano

Ciekawe jak to się zachowuje na wybojach, na ile podskakuje?

Napisano
Jak to na zaczepie kulistym, to nie widzę tego na zakrętach

To samo miałem napisać...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

Zwróćcie uwagę, że przyczepka i samochód jest z USA. Tam człowiek całym majątkiem odpowiada za swoje czyny a jak majątku braknie to idzie siedzieć. Kto bogatemu zabroni?

Napisano

Czyli jak? Sposób zaczepienia pewnie musi być taki, że przyczepa nie może się w ogóle przechylać względem samochodu w poziomie...

Napisano

się dziwicie jakbyście nie znali takiego rozwiązania

przegub_cardana.jpg

:lol:

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano

A koło działa jak .. żyroskop

Żyroskop prędkościow

Inna grupa żyroskopów to tak zwane żyroskopy prędkościowe. Nie utrzymują one stałego kierunku lecz wskazują prędkość kątową obiektu, na którym się znajdują. Do tej grupy zaliczamy żyroskopy mechaniczne które mają ograniczoną swobodę obrotu (zwykle w jednej z osi kartezjańskiego układu współrzędnych), żyroskopy optyczne (laserowe i światłowodowe) i wreszcie żyroskopy wykorzystujące efekt Coriolisa, oddziałujący na drgający element.

Więc im szybciej tym bezpieczniej :D

Napisano

Rysunek ładny, ale nie ma mechanizmu rozłączania :P

Napisano
nie ma mechanizmu rozłączania :P

był, ale "morda" z mojego avatara go odgryzła ... :evil:

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny