SKP Kęty Napisano 19 Luty 2014 Napisano 19 Luty 2014 Witam mam pytanie jaka powinna być odległość pomiędzy fotelami w samochodzie ciężarowym 9-miejscowym ,ile miejsca powinno być na nogi pasażera. Gdzie szukać tych przepisów aby pokazać klientowi czarno na białym ze taka powinna być odległość. Dziękuje za odpowiedz. Cytuj
IVVO Napisano 19 Luty 2014 Napisano 19 Luty 2014 Stacja potwierdza VAT 1-4. Reszta to Skarbówka. Ten pojazd nie dostanie VAT - jedynie odpisy przy zakupie [ Dodano: 19-02-2014, 11:13 ] Gdzie szukać tych przepisów aby pokazać klientowi czarno na białym ze taka powinna być odległość. Dziękuje za odpowiedz. Sprawdź punkty mocowania siedzeń i oryginalność foteli Cytuj
blakop Napisano 19 Luty 2014 Napisano 19 Luty 2014 Może w regulaminach i dyrektywach to znajdziesz. Ja kiedyś pytałem pod kątem autobusu i nie doszukałem się takiej odpowiedzi... Cytuj
Darek :-) Napisano 19 Luty 2014 Napisano 19 Luty 2014 Odnośnie siedzeń: ROZPORZĄDZENIE MINISTRA TRANSPORTU1) z dnia 15 października 2007 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia2) Dz. U. nr 192 poz. 1393 12) w § 40 w ust. 2 pkt 4 otrzymuje brzmienie: "4) przymocowane ławki, z zastrzeżeniem § 8 ust. 4 pkt 2a, o długości co najmniej 400 mm na jedną osobę i szerokości (głębokości) nie mniejszej niż 300 mm; odstęp między dwiema sąsiednimi ławkami ustawionymi jedna za drugą nie powinien być mniejszy niż 650 mm, a ustawionymi naprzeciw - 900 mm, wliczając w to szerokość (głębokość) jednej ławki;"; [ Dodano: 19-02-2014, 11:50 ] Nie wdawaj się nigdy w dyskusję z klientem, nie jesteś doradcą aby mu pokazać gdzie jest napisane co i jak, za to Ci nie płacą. Ty masz uprawnienia i Twoja decyzja jest wystawiona na piśmie gdzie się podpisałeś i przystawiłeś pieczątki potwierdzające Twoje uprawnienia. Cytuj
biker100 Napisano 19 Luty 2014 Napisano 19 Luty 2014 OZPORZĄDZENIE MINISTRA TRANSPORTU1)z dnia 15 października 2007 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia2) Dz. U. nr 192 poz. 1393 Darek to co podałeś jest w tekście jednolitym poz. 951 i dotyczy to ławek w pojeździe ciężarowym przewożący osoby poza kabiną kierowcy w pomieszczeniu przystosowanym do przewozu osób, a nie siedzeń. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi