Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak traktujecie brak możliwości odczytu przebiegu?, jest UD lub UI.

• Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• darkdog

12

• JANUSZ60

10

• mirek.g

7

• michal_k

6

Napisano
To nie jest za brak możliwości odczytu

bo w ogóle nie ma nic o braku możliwości odczytu :? ale 7,11a to przewidzieli ale że nie można odczytać tego już nikt nie przewidział :razz:

Napisano

Wpisz w uwagach bez kodu - ostatnio szukałem dźwigni zmiany biegów /kontrola TDT/ i też jakoś nie wpadła mi w oko

Napisano
bo w ogóle nie ma nic o braku możliwości odczytu :? ale 7,11a to przewidzieli ale że nie można odczytać tego już nikt nie przewidział :razz:

Przewidzieli, i napisali w objaśnieniach do zaświadczenia ,,,

Odczyt licznika przebiegu

pojazdu w momencie badania

(o ile dane są dostępne)7)

I zaraz się zreflektowali "7) O ile dotyczy."

Napisano

Koledzy proszę na temat ,pytałem jaką usterkę stosujecie do 7.11.b).

Napisano
Odczyt licznika przebiegu

pojazdu w momencie badania

(o ile dane są dostępne)7)

I zaraz się zreflektowali "7) O ile dotyczy."

czyli jak brak możliwości odczytu przebiegu powinno się wpisać X

Napisano
Koledzy proszę na temat ,pytałem jaką usterkę stosujecie do 7.11.b).

Teoretyzując - jesli jest i nie działa to usterka, jesli nie ma bo fabrycznie nie było, to bez usterki...

A jak przekręcony to 7.11.a)

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
Teoretyzując - jesli jest i nie działa to usterka

Tyko jaka, wg uznania diagnosty,chyba ? Jakie przyjąć kryteria czy UI lub UD.

Napisano

UD jak dla mnie :x bo tak szczerze :) w czym to przeszkadza że licznik przebiegu nie działa bo co innego gdyby to był prędkościomierz nie wiem z jaką prędkością jadę UI

Napisano
Tyko jaka, wg uznania diagnosty,chyba ?

No muszę Ci przyznać, że zapis 7.11.b śmieszniejszy być już nie mógł,,,

Wynika z tego, że licznik też może bardziej i mniej wyraźnie nie działać ,,,

Napisano
UD jak dla mnie :x bo tak szczerze :) w czym to przeszkadza że licznik przebiegu nie działa bo co innego gdyby to był prędkościomierz nie wiem z jaką prędkością jadę UI

Też tak uważam.

Napisano
Też tak uważam.

My to sobie możemy uważać ,,,

Zapis jest durny i TDT Ci udowodni, że ma być UI ,,,

Napisano
Jak traktujecie brak możliwości odczytu przebiegu?, jest UD lub UI.

Ostatnio miałem badanie z UD, a odczyt XXX.

Napisano

Czyli prawidłowo, na durny zapis może być też durny wynik badania ,,,

Napisano

a ja zapytam tak Michale czy jeżeli w zaświadczeniu zostawię pustą rubrykę odnośnie przebiegu to zostanie przyjęte zaświadczenie z OBT czy nie :!:

Napisano
czy jeżeli w zaświadczeniu zostawię pustą rubrykę odnośnie przebiegu to zostanie przyjęte zaświadczenie z OBT czy nie :!:

Zależy dla jakiego pojazdu. A z jakiego powodu pusta rubryka?

Napisano
A z jakiego powodu pusta rubryka?

ano z powodu zepsucia się licznika np, elektronicznego

Napisano

I stąd było moje pytanie o usterkę,w mojej ocenie może być UD.

Napisano
czy jeżeli w zaświadczeniu zostawię pustą rubrykę odnośnie przebiegu to zostanie przyjęte zaświadczenie z OBT czy nie :!:

zostanie przejęte to zależy chyba od podejścia WK , ogólnie mój WK przyjmuje, a ogólnie podciagamy pod 7.11 b ( UD)

Napisano

Wraz z UD nie widzę problemu.

Napisano
Wraz z UD nie widzę problemu.

a teraz takie pytanie :P w niektórych naczepach nie ma licznika i co wtedy też Ud może głupio zapytałem :x