Broker Napisano 13 Marzec 2014 Share Napisano 13 Marzec 2014 Koledzy mam klienta na Vat 2.Jest to samochód BMW X5 O NR.VIN.WBAFF01030L214855 z roku 2008,kupiony w Polskim salonie.Nr hom.PL 4211 00,zakupione jako auto ciężarowe.Mam dylematy czy mogę dać Vat 2.Moim zdaniem nie,co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fredek Napisano 13 Marzec 2014 Share Napisano 13 Marzec 2014 Nie i jeszcze raz nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker100 Napisano 13 Marzec 2014 Share Napisano 13 Marzec 2014 Moim zdaniem nie,co wy na to? zgadzam się z Tobą, nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crackers Napisano 13 Marzec 2014 Share Napisano 13 Marzec 2014 a nawet absolutnie NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jast Napisano 13 Marzec 2014 Share Napisano 13 Marzec 2014 Przecież długość przestrzeni ładunkowej jest mniejsza od pasażerskiej. A ma być odwrotnie. Nie podlega pod VAT-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVVO Napisano 13 Marzec 2014 Share Napisano 13 Marzec 2014 Jaki VAT-2 - nierób sobie żartów Właściwie żaden pojazd obecnie produkowany nie spełnia VAT-2, może po za kilkoma wyjątkami z doble kabiną np Sprinter i to jeszcze trzeba pomierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 13 Marzec 2014 Share Napisano 13 Marzec 2014 może po za kilkoma wyjątkami z doble kabiną np Sprinter W "maxie" i LT w "maxie" spełnią warunki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVVO Napisano 13 Marzec 2014 Share Napisano 13 Marzec 2014 To są takie rysuneczki "na szybko" aby zobrazować i "nie mieć dylematów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacek Napisano 13 Marzec 2014 Share Napisano 13 Marzec 2014 Nie ma takiej możliwości- w przepisie jest wyraźnie napisane (co się akurat rzadko zdarza), że kabina pasażerska do VAT2 musi być krótsza niż przestrzeń ładunkowa (licząc po podłodze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVVO Napisano 13 Marzec 2014 Share Napisano 13 Marzec 2014 Ja osobiście VAT-y widzę tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACEK GUZ Napisano 13 Marzec 2014 Share Napisano 13 Marzec 2014 Ostatnio też miałem klienta SKODA OCTAVIA który wręcz żądał Vatu bo przecież auto jest ciężarowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnick Napisano 13 Marzec 2014 Share Napisano 13 Marzec 2014 Ostatnio też miałem klienta SKODA OCTAVIA który wręcz żądał Vatu bo przecież auto jest ciężarowe Ostatnio to będzie wysyp takich klientów. Ja mam codziennie prośby o badanie VAT dla pojazdów które nawet przegrody blaszanej nie mają, jako stała przegroda służy roleta bagażnika A jakie jest oburzenie klienta że się nie da badania zrobić i ile tłumaczenia potem dlaczego się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 13 Marzec 2014 Share Napisano 13 Marzec 2014 W "maxie" i LT w "maxie" spełnią warunki . Iveco Daily też spełnia VAT-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arton Napisano 13 Marzec 2014 Share Napisano 13 Marzec 2014 a wg nowej ustawy o vat na pkt 6 by się nie złapał? Oczywiście to do uzgodnienia miedzy właścicielem a skarbowym/ księgowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 13 Marzec 2014 Share Napisano 13 Marzec 2014 wręcz żądał Vatu oburzenie klienta że się nie da badania zrobić Ja zawsze mówię, że jak nie dociera po ludzku to trzeba zrobić to badanie, skasować 50 zł i wystawić NIE SPEŁNIA... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 13 Marzec 2014 Share Napisano 13 Marzec 2014 Ja zawsze mówię, że jak nie dociera po ludzku to trzeba zrobić to badanie, skasować 50 zł i wystawić NIE SPEŁNIA... Dobra uwaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crackers Napisano 13 Marzec 2014 Share Napisano 13 Marzec 2014 wręcz żądał Vatu oburzenie klienta że się nie da badania zrobić Ja zawsze mówię, że jak nie dociera po ludzku to trzeba zrobić to badanie, skasować 50 zł i wystawić NIE SPEŁNIA... Miałem z dwa takie przypadki,księgowa chciała,żeby mogła się obronić jak ją szef zaatakuje,że nie odlicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnick Napisano 13 Marzec 2014 Share Napisano 13 Marzec 2014 Ja zawsze mówię, że jak nie dociera po ludzku to trzeba zrobić to badanie, skasować 50 zł i wystawić NIE SPEŁNIA... A zdarzyło się ze dwa razy wystawić taki kwit dla Vat-2 na specjalne życzenie klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi