Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

czy ktoś posiada przykładowy wypełniony wniosek poświadczenia zgodnosci urządzeń do tdt?

potrzebuje ściągawki bo chce w tym tygodniu już wysłać.

Napisano

ale może macie gdzieś w dokumentacji taki wniosek wypełniony? nie chce popełnić żadnego błędu.

Napisano
ale może macie gdzieś w dokumentacji taki wniosek wypełniony?

Ale co Ci po "obcym" wniosku jak każdy ma inny sprzęt i warunki lokalowe?

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

chce wyslac prywatna wiadomosc a zapisuje mi w do wyslania? a w wyslanych nic niema ,co jest grane?

Napisano
Ale co Ci po "obcym" wniosku jak każdy ma inny sprzęt i warunki lokalowe?

mając ogólny zarys gotowca wprowadzi tylko swoje dane i :D

Napisano
chce wyslac prywatna wiadomosc a zapisuje mi w do wyslania? a w wyslanych nic niema ,co jest grane?
będezie w wysłanych dopiero jak zainteresowany odbierze wiadomość
Napisano

ok rozumiem.

i wprowadziłem swoje dane i mam wniosek na ukończeniu.

dziękuje panu Fiedorowicz i pozdrawiam

• 4 weeks later...
Napisano

witam

jaka jest dalej procedura po kontroli pozytywnej tdt?

zglaszam do wk i co dalej?

Napisano
witam

jaka jest dalej procedura po kontroli pozytywnej tdt?

Po jakiej kontroli?

Odbiór/certyfikacja SKP czy co?

Napisano

- czekamy na decyzje z ratusza, a jak przyjdzie to ja na ścianę (ksero) i i już.

• 8 months later...
Napisano

Nie odkładaj sprawdzenia SKP na ostatnią chwilę

W 2015 roku co druga (!) stacja kontroli pojazdów w Polsce musi dokonać tzw. sprawdzenia. Łącznie dla około 2150 SKP wygaśnie bowiem decyzja dotycząca poświadczenia zgodności wyposażenia i warunków lokalowych. To oznacza, że Transportowy Dozór Techniczny będzie miał ogrom pracy i nie warto odkładać procedury sprawdzenia na ostatnią chwilę.

W całej Polsce działa obecnie około 4350 stacji kontroli, z czego 60 procent to stacje podstawowe. Każda SKP co 5 lat musi przejść procedurę tzw. sprawdzenia. W 2015 roku będziemy mieli do czynienia z prawdziwą kumulacją, bo aż 2150 stacjom wygaśnie wspomniana wyżej decyzja.

Sprawdzenie wiąże się z wizytą inspektorów TDT, którzy mają do wykonania szereg czasochłonnych czynności. Dodatkowo ze wspomnianych 2150 stacji, aż 1024 mija termin w grudniu 2015. Przedstawiciele TDT w publicznych wypowiedziach zastrzegali już, że nie będą w stanie obsłużyć tak dużej ilości zgłoszeń w końcówce przyszłego roku.

Przypominamy zatem i apelujemy – jeżeli w 2015 roku Państwa stacja musi przejść procedurę sprawdzenia, to nie odkładajcie tego na ostatnią chwilę, tylko z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem załatwcie tę sprawę. W skrajnych przypadkach, kiedy stara decyzja wygaśnie, a TDT nie zdąży wydać nowej, stacja kontroli straci uprawnienia do przeprowadzania badań technicznych. Dla każdej SKP oznacza to wymierne straty.

http://www.wsop.pl/nie-odkladaj-sprawdzenia-skp-na-ostatnia-chwile/

Napisano

CYTAT " Dodatkowo ze wspomnianych 2150 stacji, aż 1024 mija termin w grudniu 2015. Przedstawiciele TDT w publicznych wypowiedziach zastrzegali już, że nie będą w stanie obsłużyć tak dużej ilości zgłoszeń w końcówce przyszłego roku. "

Pytanie, jak to było możliwe w grudniu 2010 ???

No chyba, że jest to kumulacja z kilku lat,,,

[ Dodano: 30-12-2014, 18:38 ]

Zna ktoś w ogóle SKP, która zafundowała sobie dopełnienie do 2015 po staremu, odbiór krótszy niż na 5 lat ?

Napisano
Zna ktoś w ogóle SKP, która zafundowała sobie dopełnienie do 2015 po staremu, odbiór krótszy niż na 5 lat ?
Znam i wiem że się nie wyrobią że zmianami. Chyba wiedzieli i jeszcze się chcieli nachapać, bo biją co popadnie.
Napisano
wiem że się nie wyrobią że zmianam

Jeśli są rozszerzone na maksa łącznie z CC, to i zmiany mniej kosztowne,,,

Napisano
aż 1024 mija termin w grudniu 2015

Wiele stacji "musi" się określić co dalej - szczególnie tych podstawowych powyżej 3,5t - okręgowa czy podstawowa - mimo ważnego certyfikatu tracą go do końca 2015 - dla tego tak wiele Panowie z TDT bedą mieć roboty

Napisano
No mają tylko B,T i nawet gazu nie robią.
- nie kumam dlaczego gazu nie i z czego to wynika, a można wiedzieć co robią w takim razie?

Poproszę o rozwinięcie.

Dziękuję. :)

Napisano
Wiele stacji "musi" się określić co dalej

To akurat jasne jest dla mnie,,,

mimo ważnego certyfikatu tracą go do końca 2015 -

Czy jesteś pewien, że w roku np. 2012 otrzymali odbiór na 5 lat ?, bo ja myślę że okres ten powinien zostać skrócony,,,

[ Dodano: 31-12-2014, 12:28 ]

a można wiedzieć co robią w takim razie?

Badania określone w punkcie 1 uprawnień diagnosty, znasz czy zacytować ?,,,

Napisano

Oczywiście poproszę zacytować. :roll:

Chociaż nie bardzo w to wierzę, ale wszystko możliwe przecież.

Napisano
Czy jesteś pewien, że w roku np. 2012 otrzymali odbiór na 5 lat ?, bo ja myślę że okres ten powinien zostać skrócony

Na poprzedniej stacji - podstawowa powyżej 3,5 - do czerwca 2016 - ale...

dostali pismo z TDT iż tracą go 31/12/2015 w związku z wejściem w życie nowych przepisów