rurek777 Napisano 20 Marzec 2014 Share Napisano 20 Marzec 2014 zbiornik . poprawiłem , choć wszyscy wiedzą o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crackers Napisano 20 Marzec 2014 Share Napisano 20 Marzec 2014 A tak przy okazji data ważności chyba jest tłoczona na plombie taksometru ? Nie,tam jest nr inspektora,który plombował,po 25 m-cach od uzyskania św.legalizacji jedziesz na tzw. słupki celem sprawdzenia,i jak jest wszystko OK to wystawiają na następne 25 m-cy świadectwo.Plomby są oczywiście sprawdzane na okoliczność,czy nie było ingerencji,jak jest wszystko dobrze,to ich nie ruszają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fuks Napisano 21 Marzec 2014 Share Napisano 21 Marzec 2014 § 24. 1. Taksówkę wyposża się w:1) taksometr elektroniczny z ważnym dowodem legalizacji; Dz U z dn 22-08-2013 poz. 951 Ja bym ruszył z tego punktu. - skoro jest taksówką ma mieć dowód legalizacji - skoro wykonujemy DBT dla TAXI to mamy potwierdzić m.in. spełnienie powyższego punktu. - skoro potwierdzić spełnienie to zapewne poprzez wpisanie danych z dowodu legalizacji do rejestru. - w razie W nikt wam nie zarzuci ... Róbcie jak uważacie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirona zawieja Napisano 15 Maj 2014 Share Napisano 15 Maj 2014 A kasujecie dodatkowo za taxi na OBT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aboz Napisano 15 Maj 2014 Share Napisano 15 Maj 2014 A kasujecie dodatkowo za taxi na OBTTak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker100 Napisano 15 Maj 2014 Share Napisano 15 Maj 2014 A kasujecie dodatkowo za taxi na OBT tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crackers Napisano 15 Maj 2014 Share Napisano 15 Maj 2014 A kasujecie dodatkowo za taxi na OBTTAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 15 Maj 2014 Share Napisano 15 Maj 2014 U mnie cwaniaki o cenę pytają i się nawijają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 15 Maj 2014 Share Napisano 15 Maj 2014 A ja mam spokój, bo kasuję za warunki dodatkowe, wymagam legalizacji taksometru. 70% taksówek na moim terenie jest niewłaściwie oznakowana (posiadają różnokolorowe belki na dachu - tak sobie wymyślili rozróżnianie korporacji) więc po kilku N żadna taksóweczka do mnie nie zagląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirona zawieja Napisano 15 Maj 2014 Share Napisano 15 Maj 2014 A jeszcze pracujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 15 Maj 2014 Share Napisano 15 Maj 2014 Oczywiście, mam to szczęście pracować u normalnego właściciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi