waga50 Napisano 22 Marzec 2014 Share Napisano 22 Marzec 2014 Piękne autko ze Szwecji z 1965 roku ale: bez pasów (dobrze), bez przeciwmgłowych i awaryjnych (dobrze) i teraz problem z migaczami gdyż nie ma przednich (są boczne dość mocno wyeksponowane) a tylne są czerwone. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 22 Marzec 2014 Share Napisano 22 Marzec 2014 Taki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnick Napisano 22 Marzec 2014 Share Napisano 22 Marzec 2014 Co o tym myślicie? A w czym jest problem a jak jest to na zabytek i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 22 Marzec 2014 Share Napisano 22 Marzec 2014 gdyż nie ma przednich (są boczne dość mocno wyeksponowane) Może to są przednio-boczne ? a tylne są czerwone. z 1965 roku § 57.2. Do pojazdu zarejestrowanego po raz pierwszy przed dniem 1 stycznia 1984 r. wyposażonego w kierunkowskazy barwy białej świecące do przodu i barwy czerwonej świecące do tyłu nie stosuje się przepisu § 2 lp. 3a kol. 7 i lp. 3b kol. 7 załącznika nr 6 do rozporządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkdog Napisano 23 Marzec 2014 Share Napisano 23 Marzec 2014 § 57.2. Do pojazdu zarejestrowanego po raz pierwszy przed dniem 1 stycznia 1984 r. wyposażonego w kierunkowskazy barwy białej świecące do przodu i barwy czerwonej świecące do tyłu nie stosuje się przepisu § 2 lp. 3a kol. 7 i lp. 3b kol. 7 załącznika nr 6 do rozporządzenia. dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benz13 Napisano 24 Marzec 2014 Share Napisano 24 Marzec 2014 Witam nie wiem jak u ciebie z tym mercedesem ale w 110 posiadał od zawsze kierunki z przodu od 62 roku do 64 kierunki z przodu kształtem jak w syrence-okrągłe po 64 prostokątne pasy od 62 stare zwykłe od bodajże 66 r bezwładnościowe awaryjne od zawsze a lampy z tyłu czerwone bo wersja na USA Zerknij na stronę www.skrzydlaczek.pl tam jest wszystko wiem co piszę bo sam mam z 62 roku ze stanów perfekcyjnie zrobionego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waga50 Napisano 24 Marzec 2014 Autor Share Napisano 24 Marzec 2014 Taki jak u Paprocka na zdjęciu tylko bez kierunkowskazów pod reflektorami. Qunick klient nie chce na zabytek. Psuj, darkdog dzięki za podpowiedź. benz 13 czyżby wymontowali kierunkowskazy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benz13 Napisano 24 Marzec 2014 Share Napisano 24 Marzec 2014 Rozmawiałem z gościem który siedzi dość mocno w temacie mercedesa w 110 może tak być że ze Skandynawii trafiały się 110 bez kierunków z przodu ale nie jest wstanie powiedzieć dlaczego rolę przednich pełnią boczne, jeśli chodzi o awaryjne to też jak z kierunkami. Ja mam autko z 1962 i posiada pasy zwykłe kierunki z przodu oraz włącznik oryginalny awaryjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waga50 Napisano 24 Marzec 2014 Autor Share Napisano 24 Marzec 2014 Nie wiem co z tymi kierunkowskazami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 26 Marzec 2014 Share Napisano 26 Marzec 2014 Nie wiem co z tymi kierunkowskazami? - a powiedzieć na ucho Ci coś... Jak to jest zadbany samochód, a nie kupa złomu, to nie miałbym żadnych skrupułów. Na świecie mnie nie było jak to cudo jeździło z przepisami w zgodzie zaiste, a że przez półwiecze historii motoryzacji warunki techniczne uległy modyfikacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi