Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Mercedes W 110

waga50

Rekomendowane odpowiedzi

Piękne autko ze Szwecji z 1965 roku ale: bez pasów (dobrze), bez przeciwmgłowych i awaryjnych (dobrze) i teraz problem z migaczami gdyż nie ma przednich (są boczne dość mocno wyeksponowane) a tylne są czerwone. Co o tym myślicie? :)

gdyż nie ma przednich (są boczne dość mocno wyeksponowane)

Może to są przednio-boczne ?

a tylne są czerwone.
z 1965 roku

§ 57.2. Do pojazdu zarejestrowanego po raz pierwszy przed dniem 1 stycznia 1984 r. wyposażonego w kierunkowskazy barwy białej świecące do przodu i barwy czerwonej świecące do tyłu nie stosuje się przepisu § 2 lp. 3a kol. 7 i lp. 3b kol. 7 załącznika nr 6 do rozporządzenia.

§ 57.2. Do pojazdu zarejestrowanego po raz pierwszy przed dniem 1 stycznia 1984 r. wyposażonego w kierunkowskazy barwy białej świecące do przodu i barwy czerwonej świecące do tyłu nie stosuje się przepisu § 2 lp. 3a kol. 7 i lp. 3b kol. 7 załącznika nr 6 do rozporządzenia.

dokładnie

Witam nie wiem jak u ciebie z tym mercedesem ale w 110 posiadał od zawsze kierunki z przodu od 62 roku do 64 kierunki z przodu kształtem jak w syrence-okrągłe po 64 prostokątne

pasy od 62 stare zwykłe od bodajże 66 r bezwładnościowe awaryjne od zawsze a lampy z tyłu czerwone bo wersja na USA Zerknij na stronę www.skrzydlaczek.pl tam jest wszystko wiem co piszę bo sam mam z 62 roku ze stanów perfekcyjnie zrobionego Pozdrawiam

Taki jak u Paprocka na zdjęciu tylko bez kierunkowskazów pod reflektorami. Qunick klient nie chce na zabytek. Psuj, darkdog dzięki za podpowiedź. benz 13 czyżby wymontowali kierunkowskazy?

Rozmawiałem z gościem który siedzi dość mocno w temacie mercedesa w 110 może tak być że ze Skandynawii trafiały się 110 bez kierunków z przodu ale nie jest wstanie powiedzieć dlaczego rolę przednich pełnią boczne, jeśli chodzi o awaryjne to też jak z kierunkami.

Ja mam autko z 1962 i posiada pasy zwykłe kierunki z przodu oraz włącznik oryginalny awaryjnych.

5ae1a604bc8fe_mercedes014.thumb.jpg.8b573af92fe284e0a358f5d2fabf6725.jpg

Nie wiem co z tymi kierunkowskazami?

- a powiedzieć na ucho Ci coś...

Jak to jest zadbany samochód, a nie kupa złomu, to nie miałbym żadnych skrupułów. ;)

Na świecie mnie nie było jak to cudo jeździło z przepisami w zgodzie zaiste, a że przez półwiecze historii motoryzacji warunki techniczne uległy modyfikacji... :x