blakop Napisano 28 Marzec 2014 Share Napisano 28 Marzec 2014 Szukam podstaw, albo niech przynajmniej ktoś opisze jaka była struktura numerów nabijanych na stacjach poprzednio. Wydaje mi się, że to gdzieś koło 2000 r. się zmieniło, ale nie mogę tego znaleźć. Wiem, że numery były wtedy krótsze, ale interesuje mnie dokładnie ten poprzedni schemat- jak wyglądał i gdzie był w naszych przepisach opisany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andmat Napisano 28 Marzec 2014 Share Napisano 28 Marzec 2014 Rozp. Min. Transp. i Gosp. Morskiej z dnia 7 września 1999r. (Dz. U. nr 81, poz. 917, zał. nr 7) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 30 Marzec 2014 Share Napisano 30 Marzec 2014 niech przynajmniej ktoś opisze jaka była struktura numerów nabijanych Wówczas to SKP nadawała swój kolejny numer wynikający z rejestru nadanych numerów i numer rozpoczynał się od wyróznika SKP. Wydaje mi się, że to gdzieś koło 2000 r. się zmieniło Było to troche później bo w 2002 jeszcze takie numery nadawałem ale w 2003 już numery były zawarte w decyzji z WK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 30 Marzec 2014 Autor Share Napisano 30 Marzec 2014 Staram się ustalić pierwotny numer, oryginalny nr VIN. SKP będzie ewentualnie miało te informacje? Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 30 Marzec 2014 Share Napisano 30 Marzec 2014 SKP będzie ewentualnie miało te informacje? może być ciężko 4. Dane i informacje o wykonanych badaniach technicznych i innych czynnościach związanych z dopuszczeniem pojazdu do ruchu przechowuje się w rejestrze przez okres 12 miesięcy. Po upływie tego okresu dane i informacje podlegają archiwizacji na nośniku informatycznym i są przechowywane przez okres 5 lat. http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?p=94088#94088 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkdog Napisano 30 Marzec 2014 Share Napisano 30 Marzec 2014 Staram się ustalić pierwotny numer, oryginalny nr VIN. SKP będzie ewentualnie miało te informacje? Jak myślicie? ciężko będzie ponieważ w tamtych latach taki rejestr był prowadzony ręcznie w zeszytach a-4 przeszyty sznurkiem i zaplombowany pamiętacie takie rejestry ja jeszcze mam takowy na pamiątkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 31 Marzec 2014 Share Napisano 31 Marzec 2014 SKP będzie ewentualnie miało te informacje? Jak myślicie? Tego raczej nie ustalisz ,bo w rejestr nabitych numerów nie wpisywało się starego numeru . Szansa jest jeżeli badanie okresowe było wykonane na tej samej stacji i mają ewentualnie ksera jakieś porobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 4 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2014 Jednak co WK, to WK!!! Numer ustalony!!! W starej bazie WK jest wszystko A do tego sprawa do załatwienia mailowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi