Arton Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 Może głupie pytanie ale np. 1 kwietnia wystawiony negatyw, kiedy wypada ostatni dzień na poprawkowe 14-go czy 15-go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 15-go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aboz Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 15-go Licz jako pierwszy dzień następny po badaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eborg Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 Tak się zastanawiam..... A jak dostajecie polisę OC np. 1.04.2013r. , to do kiedy jest ważna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARTUR2214 Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 Dla mnie ostatni dzien na poprawke to dnien 14-y przy 15 juz pelna opłata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eborg Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 Dla mnie ostatni dzien na poprawke to dnien 14-y przy 15 juz pelna opłata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arton Napisano 9 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2014 czyli głupie pytanie nie było, na razie 2:2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 Wszystko zależy od tego czy chcecie używać kpa do obliczania terminu, czy nie. Zgodnie z kpa dzień w którym następuje zdarzenie nie jest brany pod uwagę do obliczania terminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARTUR2214 Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 KPA nie ma tu zastosowania.... Badanie po stwierdzeniu usterek moze byc dokonane w okresie nie krotszym niz 14 dni /dzu 996/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVVO Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 1-15 /23:59/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker100 Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 KPA nie ma tu zastosowania....Badanie po stwierdzeniu usterek moze byc dokonane w okresie nie krotszym niz 14 dni /dzu 996/ a to dlaczego przecież, wyznaczony termin w trybie art. 36 § 1 k.p.a. i wskazany w dniach, tygodniach lub miesiącach (wyrok NSA w Warszawie z 21 czerwca 1996 r., sygn. akt I SAB 28/96; ONSA z 1997 r. nr 2, poz. 97). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 Może głupie pytanie Na pewno głupie ,,, Dla mnie ostatni dzien na poprawke to dnien 14-y przy 15 juz pelna opłata W normalnym programie na SKP wystarczy w rejestrze wpisać numer rejestracyjny 15 tego i 16 tego i już wiesz kiedy był ostatni dzień na poprawkę ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVVO Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 To jest tak, jak przegląd kończy się w dniu wolnym od pracy /przesuwasz czy skracasz/ dojesz do pełnego roku, Kpa mówi do pierwszego roboczego po wolnym - ale to dotyczy klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmiodzio Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 Badanie po stwierdzeniu usterek moze byc dokonane w okresie nie krotszym niz 14 dni /dzu 996/ --jeżeli w terminie nie dłuższym niż 14 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARTUR2214 Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 KPA nie ma tu zastosowania....Badanie po stwierdzeniu usterek moze byc dokonane w okresie nie krotszym niz 14 dni /dzu 996/ a to dlaczego przecież, wyznaczony termin w trybie art. 36 § 1 k.p.a. i wskazany w dniach, tygodniach lub miesiącach (wyrok NSA w Warszawie z 21 czerwca 1996 r., sygn. akt I SAB 28/96; ONSA z 1997 r. nr 2, poz. 97). ale orzeczenie NSA jest w calkowicie innej sprawie. a w wydawanym zaswiadczeniu z wynikiem N nie powołujemy sie na KPA [ Dodano: 09-04-2014, 13:43 ] Badanie po stwierdzeniu usterek moze byc dokonane w okresie nie krotszym niz 14 dni /dzu 996/ --jeżeli w terminie nie dłuższym niż 14 dni sorki pomyłka dluższym niż 14 dni !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aboz Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 Dla mnie ostatni dzien na poprawke to dnien 14-y przy 15 juz pelna opłataJa bym Ci nie zapłacił. Choćby dlatego, że pierwszy pełny dzień od badania wypada następnego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARTUR2214 Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 Dla mnie ostatni dzien na poprawke to dnien 14-y przy 15 juz pelna opłataJa bym Ci nie zapłacił. Choćby dlatego, że pierwszy pełny dzień od badania wypada następnego dnia. i tym pelnym dniem jest 15-sty dzien i pobieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aboz Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 Dla mnie ostatni dzien na poprawke to dnien 14-y przy 15 juz pelna opłataJa bym Ci nie zapłacił. Choćby dlatego, że pierwszy pełny dzień od badania wypada następnego dnia. i tym pelnym dniem jest 15-sty dzien i pobieram To chyba masz problemy z liczeniem. Skoro w podanym przypadku pierwszym dniem od badania jest 2 kwietnia to czternastym jest 15 kwietnia, ergo w dniu 15 kwietnia możesz pobrać opłatę za poprawkę, a nie za całe OBT. Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARTUR2214 Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 zauważ ze odnosiłem sie do wyznaczonego 14 dniowego okresu a nie do daty 01-04-2014. i w 15 dniu pobieram Kazdy moze mieć inna interpretacje. i to szanuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 zauważ ze odnosiłem sie do wyznaczonego 14 dniowego okresu a nie do daty 01-04-2014. Celowo czy niechcący, jednak zamieszałeś ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 A nie lepiej tak na chłopski rozum 14 dni to 2 tygodnie.Biorę kalendarz i widzę że 1.04 wypada we wtorek to klient ma czas do wtorku za dwa tygodnie czyli 15.04 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARTUR2214 Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 Toc to przecież opierałem swoja odp na terminie 14 dnia. A w pietnastym pełna oplata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crackers Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 A nie lepiej tak na chłopski rozum 14 dni to 2 tygodnie.Biorę kalendarz i widzę że 1.04 wypada we wtorek to klient ma czas do wtorku za dwa tygodnie czyli 15.04 Wyjąłeś mi to z...klawiatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 Wyjąłeś mi to z...klawiatury Nikomu nic nie wyjmowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crackers Napisano 9 Kwiecień 2014 Share Napisano 9 Kwiecień 2014 Hmmm,może to i lepiej,mógłbyś zostać posądzony o... w zależności,czy byś wyciągał,żeby zobaczyć,czy pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi