Irenty Napisano 16 Kwiecień 2014 Share Napisano 16 Kwiecień 2014 Witam. Mam do kolegów takie nietypowe pytanie, czy można sprawdzić znając nr rej. i nr VIN czy dany pojazd miał ostatnio wypłacone odszkodowanie za stłuczkę z AC? Bardzo mi na tym zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkdog Napisano 16 Kwiecień 2014 Share Napisano 16 Kwiecień 2014 czy można sprawdzić znając nr rej. i nr VIN czy dany pojazd miał ostatnio wypłacone odszkodowanie za stłuczkę z AC? pewnie tylko takie info ma firma ubezpieczeniowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irenty Napisano 16 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2014 to to ja wiem ale pytam się czy to idzie jakoś sprawdzić np. tak jak OC w internecie. A firma ubezpieczeniowa to PZU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Jania Napisano 16 Kwiecień 2014 Share Napisano 16 Kwiecień 2014 Powinno być w bazie UFG (Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny), ale raczej nie udostępniają takich danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkdog Napisano 16 Kwiecień 2014 Share Napisano 16 Kwiecień 2014 A firma ubezpieczeniowa to PZU. mogę zapytać czy jest taka możliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irenty Napisano 16 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2014 a prosiłbym bardzo jakby była taka możliwość..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryczynski A Napisano 16 Kwiecień 2014 Share Napisano 16 Kwiecień 2014 Wojciech Jania, Powinno być w bazie UFG (Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny), ale raczej nie udostępniają takich danych. UFG udziel tylko informacje na wniosek właściciela i jest tam wszystko , szkody i wypłacone odszkodowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 16 Kwiecień 2014 Share Napisano 16 Kwiecień 2014 UFG udziel tylko informacje na wniosek właściciela część nt posiadania polisy OC jest ogólnie dostępna https://zapytania.oi.ufg.pl/SASStoredProcess/guest?with=zpp1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irenty Napisano 16 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2014 Tu nie chodzi o OC bo to wiem jak sprawdzić ale AC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVVO Napisano 17 Kwiecień 2014 Share Napisano 17 Kwiecień 2014 Może to sprawdzić "znajomy" agent ubezpieczeniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkdog Napisano 17 Kwiecień 2014 Share Napisano 17 Kwiecień 2014 raczej nie bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irenty Napisano 17 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2014 Może to sprawdzić "znajomy" agent ubezpieczeniowy No właśnie może ktoś takiego ma . Mi nie chodzi o żadne dane użytkownika auta tylko czy została zgłoszona szkoda na AC i wypłacona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markes30 Napisano 17 Kwiecień 2014 Share Napisano 17 Kwiecień 2014 Jak kojarzę aplikację na smartfona bodajże udostępnianą przez Generali. Skanowało się telefonem kod aztec z DR i sprawdzał bazę szkód. Słyszałem ale na własne oczy nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irenty Napisano 17 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2014 tak na Generali by wykazało ale ja nie mam tego dowodu a może ktoś wie jak to zrobić bez tego kody z dowodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 17 Kwiecień 2014 Share Napisano 17 Kwiecień 2014 Słyszałem ale na własne oczy nie widziałem. Widziałem, działa ale baza skromna i niepełna,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi