Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, czy program wysyła do cepik paczki w nowym systemie plików gdyż chyba od maja tak powinno być a nie widziałem żadnej aktualizacji

Napisano
gdyż chyba od maja tak powinno być
Warszawa, dnia 25 kwietnia 2014 r.

Poz. 529

USTAWA

z dnia 4 kwietnia 2014 r.

o zmianie ustawy – Prawo o ruchu drogowym

Art. 1. W ustawie z dnia 20 czerwca 1997 r. – Prawo o ruchu drogowym (Dz. U. z 2012 r. poz. 1137, z późn. zm.1))

wprowadza się następujące zmiany:

1) w art. 80b w ust. 1 w pkt 1:

a) lit. c otrzymuje brzmienie:

„c) numer rejestracyjny oraz numer świadectwa homologacji typu WE pojazdu lub świadectwa homologacji

typu pojazdu,”,

b) lit. h otrzymuje brzmienie:

„h) termin badania technicznego i odczyt licznika przebiegu pojazdu w momencie badania,”;

Art. 3. Ustawa wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia.

Data wejścia w życie: 2014-05-10

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano

Jacdiag, zanim ogłoszą odpowiednie rozporządzenie to czerwiec się zacznie :x:cool:

Napisano
to czerwiec się zacznie

mają czas do lutego ...

Art. 2. Dotychczasowe przepisy wykonawcze wydane na podstawie art. 80e ust. 1 ustawy zmienianej w art. 1 zachowują moc do dnia wejścia w życie przepisów wykonawczych wydanych na podstawie art. 80e ust. 1 ustawy zmienianej w art. 1, w brzmieniu nadanym niniejszą ustawą, nie dłużej jednak niż przez 9 miesięcy od dnia wejścia w życie niniejszej ustawy.

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano

W PATRONACIE jest już info dotyczące wymiany czytników oraz kart kryptograficznych, sprzęt ma być dostarczany przez MIiR do wszystkich SKP w Polsce (zakazuje się dokonywania zakupu w/w sprzętu w własnym zakresie).

Napisano
W PATRONACIE jest już info dotyczące wymiany czytników oraz kart kryptograficznych,

A po co?

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano
W PATRONACIE jest już info
WERSJA PATRONAT - 9.5 z nowym XSD 5.4.0 będzie udostępniona na stronie około 6-8 -MAJA. Nowy format obowiązuje od 10 maja 2014r.
Napisano
A po co?

Nie wiem po co, być może przystosowują CEPa do wersji II z innym formatem.

Napisano
A po co?

Nie wiem po co, być może przystosowują CEPa do wersji II z innym formatem.

Dziwne, bo formatowanie plików to kwestia oprogramowania, a nie narzędzi logowania.
Napisano
Dziwne, bo formatowanie plików to kwestia oprogramowania, a nie narzędzi logowania.

Może SKP będą mieć dostęp on-line łącznie z danymi tam zawartymi - tak się tylko rozmarzyłem :idea::?

Napisano
Może SKP będą mieć dostęp on-line

Tylko w patronacie,,,

Napisano

Może SKP będą mieć dostęp on-line łącznie z danymi tam zawartymi - tak się tylko rozmarzyłem :idea::?

Dalej to jest kwestia właściwego oprogramowania i przede wszystkim odpowiedniej podstawy prawnej.
Napisano

No to mamy XSD - liczniki lecą do CEPA :D - wybór -km/mile/motogodziny

Napisano
wybór -km/mile/motogodziny

Zależy od programu, w moim jest bez jednostek :)

Napisano
Zależy od programu, w moim jest bez jednostek :)

I prawidłowo!

Bo to jest tylko odczyt zapisu STANU drogomierza czy też innego licznika...

Jednostka powinna być już bez znaczenia!

A już na pewno, nie jest to, dokumentowanie przebiegu pojazdu!!!

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.