szyszon Napisano 16 Maj 2014 Napisano 16 Maj 2014 Witam. Mercedes Sprinter 313 CDI (blaszak) 2005r z zamontowaną chłodnią. Zrobiłem badanie VAT 1a ale urzędniczka nie przyjęła klientowi tego badania tłumacząc że nie były homologowane te auta jako VAN lub WIELOZADANIOWY. Odziwo w dowodzie gość ma wpisany VAT4 !!?? Jest to jedna bryła pojazdu zaznaczam. Dzwoniąc do WYDZ. KOM. kierowniczka powiedziała żebym zrobił VAT 2 i wtedy przejdzie, ale jej tłumaczę że to jest typowy blaszak a nie żaden kontener chłodnia. Cytuj
blakop Napisano 16 Maj 2014 Napisano 16 Maj 2014 No jak ma wkład chłodniczy włożony, to faktycznie siłą rzeczy nabiera klasyfikacji w grupie furgonów. Natomiast sam "czysty" blaszak na pewno miał homo na BB - niech Pani kierownik głupot nie opowiada. Jak był ten konkretny - nie wiem. Bez wątpienia po zabudowie wkładem chłodniczym podrodzaj i tak fizycznie się zmienił hehe I teraz pytanie - czemu zwykły blaszak może odliczać, a już wyposażony we wkład nie. Czym zawinił ten przedsiębiorca, że jego auta odliczać niby nie można? Cytuj
IVVO Napisano 16 Maj 2014 Napisano 16 Maj 2014 Ciekawszy jest ten VAT-4 - wcześniejszy, dla tego nie dziwię się,że są komplikacje -urzędnik przypomniał sobie ja wyglądał stary 4 - to skąd teraz 1a Cytuj
DARIO64 Napisano 16 Maj 2014 Napisano 16 Maj 2014 Mercedes Sprinter 313 CDI (blaszak) 2005r z zamontowaną chłodnią Krajowy czy sprowadzony? urzędniczka nie przyjęła klientowi tego badania tłumacząc że nie były homologowane te auta jako VAN lub WIELOZADANIOWY Były , miały nawet określone przeznaczenie z takim np. numerem homo PL*3455*00 . Cytuj
Psuj Napisano 16 Maj 2014 Napisano 16 Maj 2014 No jak ma wkład chłodniczy włożony, to faktycznie siłą rzeczy nabiera klasyfikacji w grupie furgonów. A czemu? Wkład chłodniczy spowodował, że "paka" będzie konstrukcyjnie innym elementem niz kabina? To jest furgon: A to, nawet z wkładem chłodniczym nadal będzie vanem: Tylko z wkładem chłodniczym... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
blakop Napisano 16 Maj 2014 Napisano 16 Maj 2014 A dla mnie ten drugi będzie furgonem (zintegrowanym) o przeznaczeniu izoterma, chłodnia czy co tam jeszcze Cytuj
michal_k Napisano 16 Maj 2014 Napisano 16 Maj 2014 ten drugi będzie furgonem (zintegrowanym) o przeznaczeniu izoterma, chłodnia czy co tam jeszcze I nici z odliczania... Cytuj
rurek777 Napisano 16 Maj 2014 Napisano 16 Maj 2014 a że tak spytam te furgony to nie spełniają warunków poj. wielozadaniowego ? Cytuj
Marek1 Napisano 16 Maj 2014 Napisano 16 Maj 2014 a że tak spytam te furgony to nie spełniają warunków poj. wielozadaniowego ? Tylko, że generalnie, wielozadaniowe to grupa samochodów osobowych... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi