PawelG Napisano 24 Czerwiec 2014 Share Napisano 24 Czerwiec 2014 Witam Panowie mam duży problem i mam nadzieję, że mi pomożecie. W ubiegły wtorek byłem na badaniach z autem, wszystko poszło bez problemu. Dzisiaj kolega pokazał mi stronę historiapojazdu.gov.pl i sprawdziłem na niej swoje auto. Szczęka opadła mi z wrażenie bo diagnosta wpisał o 100 000 km większy przebieg. Co teraz z tym fantem zrobić? Ten człowiek urządził mnie teraz tak, że auto będzie nie do sprzedania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 24 Czerwiec 2014 Share Napisano 24 Czerwiec 2014 Dzisiaj kolega pokazał mi stronę historiapojazdu.gov.pl i sprawdziłem na niej swoje auto.Szczęka opadła mi z wrażenie bo diagnosta wpisał o 100 000 km większy przebieg. Co teraz z tym fantem zrobić? Zmienić kolegę albo nie pisać głupot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelG Napisano 24 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2014 Dla mnie to nie jest śmieszne, bo ludzie będą teraz sprawdzać auta przed zakupem. Ostatnią wizytę w ASO auto miało 7 lat temu przy przebiegu 85 tyś km. Na dzień dzisiejszy auto ma przebieg 180 tyś km, a na stronie historiapojazdu widnieje 280 tyś km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 24 Czerwiec 2014 Share Napisano 24 Czerwiec 2014 Na dzień dzisiejszy auto ma przebieg 180 tyś km, a na stronie historiapojazdu widnieje 280 tyś km. A na zaświadczeniu z Badania technicznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelG Napisano 24 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2014 Nie dostałem żadnego zaświadczenia, tylko samą pieczątkę do dowodu i paragon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 24 Czerwiec 2014 Share Napisano 24 Czerwiec 2014 Pojedź na SKP gdzie wykonywałeś badanie techniczne niech sprawdzą rejestr badań i odczyt licznika.Jeśli źle wpisali dokonają korekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelG Napisano 24 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2014 Dziękuję bardzo za pomoc. Dzisiaj jestem umówiony z szefem SKP, bo diagnosta, który robił przegląd jest na urlopie od poniedziałku. Żeby było śmieszniej sam się ze mną umawiał na poniedziałek, bo mam do zrobienia dodatkowy przegląd na hak, a na miejscu się okazało, że na ten tydzień wziął urlop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 24 Czerwiec 2014 Share Napisano 24 Czerwiec 2014 Dziękuję bardzo za pomoc. Nie ma za co Powinni też wystawić zaświadczenie z badania technicznego pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelG Napisano 24 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2014 O to zaświadczenie się ich na pewno dopytam, przy okazji przeglądu na hak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 24 Czerwiec 2014 Share Napisano 24 Czerwiec 2014 O to zaświadczenie się ich na pewno dopytam, przy okazji przeglądu na hak. Załatw to od razu.Teraz diagnosta wystawia do każdego badania zaświadczenie. A- przepraszam za pierwszy post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelG Napisano 24 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2014 Nie ma sprawy Liczy się chęć pomocy. Jak wrócę z SKP, to dam znać co udało się ustalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 24 Czerwiec 2014 Share Napisano 24 Czerwiec 2014 No ciekawe tylko czy licznik nie "zgubił" stówki po badaniu... Żeby było śmieszniej sam się ze mną umawiał na poniedziałek, bo mam do zrobienia dodatkowy przegląd na hak, a na miejscu się okazało, że na ten tydzień wziął urlop. A co to za różnica który diagnosta zrobi Ci badanie? Na skp pracuje co najmniej dwóch. Ja tez umawiam klientów i idę sobie na urlop, mam do tego prawo (nawet zapisane w ustawie) , a badania zrobi drugi diagnosta. Więc Twoje oburzenie, jest co najmniej nie na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker100 Napisano 24 Czerwiec 2014 Share Napisano 24 Czerwiec 2014 Na skp pracuje co najmniej dwóch jest zatrudnionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 24 Czerwiec 2014 Share Napisano 24 Czerwiec 2014 jest zatrudnionych Jak zwał, tak zwał. Oczywistym jest to, że jak jeden idzie na urlop to będzie obecny inny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelG Napisano 24 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2014 Byłem tam dzisiaj. Kierownik diagnosty jak zobaczył, to usiadł i nie wiedział co mi ma odpowiedzieć. Nie ma pojęcia czy i jak można taki błąd poprawić w bazie danych CEPIK. Jutro będzie diagnosta, który wpisywał przegląd i będą wyjaśniać jak to naprawić. W zeszycie na "brudno" wpisany miał właściwy przebieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 24 Czerwiec 2014 Share Napisano 24 Czerwiec 2014 Byłem tam dzisiaj Czyli tak jakby Cię tam nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 25 Czerwiec 2014 Share Napisano 25 Czerwiec 2014 Nie ma pojęcia czy i jak można taki błąd poprawić w bazie danych CEPIK.. trzeba zrobić edycje badania, poprawić stan licznika na prawidłowy, badanie zostanie ponownie zakwalifikowane do wysyłki do CEP-a i podmienione na poprawne w CEP-ie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ijm Napisano 25 Czerwiec 2014 Share Napisano 25 Czerwiec 2014 trzeba zrobić edycje badaniaw części programów nazywaną korektą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 25 Czerwiec 2014 Share Napisano 25 Czerwiec 2014 w części programów nazywaną korektą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelG Napisano 25 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 25 Czerwiec 2014 Chyba coś wymyślili, bo diagnosta dzisiaj do mnie dzwonił, żebym przyjechał we wtorek, będzie w pracy i poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S.K.P-POZNAŃ Napisano 25 Czerwiec 2014 Share Napisano 25 Czerwiec 2014 Chyba coś wymyślili Tu nie trzeba myśleć ,tylko zrobić korektę A korektę to może zrobić każdy zatrudniony na tej SKP diagnosta. Ciekawe co by było jakby ten "twój" diagnosta zszedł z tego ziemskiego padołu ????(życzę mu zdrowia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 25 Czerwiec 2014 Share Napisano 25 Czerwiec 2014 (życzę mu zdrowia) Żeby zdrowy zszedł ? To musiałby mieć wypadek,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S.K.P-POZNAŃ Napisano 25 Czerwiec 2014 Share Napisano 25 Czerwiec 2014 Żeby zdrowy zszedł ? To musiałby mieć wypadek,,, Nie chwytaj za słówka Niech żyje jak najdłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 25 Czerwiec 2014 Share Napisano 25 Czerwiec 2014 Nie chwytaj za słówka Niech żyje jak najdłużej czyli aby do śmierci * OT * śmierć - choroba, na którą umiera 100% ludzkości. * Jest śmierć i podatki, ale podatki są gorsze, bo śmierć przynajmniej nie trafia się człowiekowi co roku. * Życie - dożywotnia kara śmierci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 25 Czerwiec 2014 Share Napisano 25 Czerwiec 2014 A korektę to może zrobić każdy zatrudniony na tej SKP diagnosta Tu bym polemizował, bo literalnie to juz nie jest to takie oczywiste: § 8. 1. Wpisy w dokumentach, o których mowa w rozporządzeniu, powinny być potwierdzone pieczątką stacji kontroli pojazdów, datą, podpisem uprawnionego diagnosty wykonującego badanie techniczne pojazdu oraz pieczątką identyfikacyjną i imienną uprawnionego diagnosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi