marwyk Napisano 7 Lipiec 2014 Napisano 7 Lipiec 2014 Co macie wpisanie w komputerach na temat O1. silnik 4.7 V8 napęd 4x4 - pochodna Land Cruisera 100 Dzieki za info Cytuj
fuks Napisano 7 Lipiec 2014 Napisano 7 Lipiec 2014 z polskich źródeł kojarzy mi się coś koło 2200-2400. Z hamerykańskich 6500 lbs czyli prawie 3 tony i pamiętam że tam było coś że tyle samo co odpowiednik naszego DMC. I bardzo przyjemnie się tym przemieszczało gdyby nie spalanie Cytuj
marwyk Napisano 7 Lipiec 2014 Autor Napisano 7 Lipiec 2014 To w jaki sposób część z tych pojazdów ma 3.5 t na haku? Cytuj
JANUSZ60 Napisano 7 Lipiec 2014 Napisano 7 Lipiec 2014 To w jaki sposób część z tych pojazdów ma 3.5 t na haku? Może terenowy 150% ? Cytuj
marwyk Napisano 7 Lipiec 2014 Autor Napisano 7 Lipiec 2014 Czyli podnoszą o 150% w stosunku do masy pojazdu? W sumie to jest terenowy bo ma dołączany napęd z przodu oraz reduktor i blokadę. Cytuj
JANUSZ60 Napisano 7 Lipiec 2014 Napisano 7 Lipiec 2014 4) dopuszczalna masa całkowita ciągniętej przez pojazd samochodowy przyczepy z hamulcem nie może przekroczyć: a) wartości znamionowej urządzenia sprzęgającego, b) dopuszczalnej masy całkowitej tego pojazdu, c) maksymalnej masy ciągniętej określonej dla tego pojazdu przez producenta, d) 3500 kg, z tym że w przypadku samochodu terenowego, zgodnie z definicją zawartą w załączniku nr 1 do rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 30 grudnia 2003 r. w sprawie homologacji pojazdów samochodowych i przyczep (Dz. U. z 2004 r. Nr 5, poz. 30), masa ta może ulec zwiększeniu do 150% wartości wynikającej z wartości znamionowej urządzenia sprzęgającego przy zachowaniu pozostałych warunków. Cytuj
Psuj Napisano 7 Lipiec 2014 Napisano 7 Lipiec 2014 Może terenowy 150% ? NIE Czyli podnoszą o 150% w stosunku do masy pojazdu? NIE masa ta może ulec zwiększeniu do 150% wartości wynikającej z wartości znamionowej urządzenia sprzęgającego przy zachowaniu pozostałych warunków. To w jaki sposób część z tych pojazdów ma 3.5 t na haku? W taki sposób, że O.1 to jest MMC i to określa producent. A żeby nie przekroczyć DMC na drodze to już problem kierowcy... Np Pajero ma F.1, F.2 - 3030 kg, O.1 - 3300 kg, ale DMC przyczepy z hamulcem (na drodze publicznej) będzie 3030 kg. I to kierowca ma pilnować nie przekroczenia tej masy, a nie diagnosta... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
JANUSZ60 Napisano 7 Lipiec 2014 Napisano 7 Lipiec 2014 W taki sposób, że O.1 to jest MMC i to określa producent. A żeby nie przekroczyć DMC na drodze to już problem kierowcy... Ale wpisuje WK i zgodzisz się chyba, że często wpis taki widnieje ,,, Cytuj
Psuj Napisano 7 Lipiec 2014 Napisano 7 Lipiec 2014 zgodzisz się chyba, że często wpis taki widnieje ,,, taki to znaczy jaki? Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
marwyk Napisano 9 Lipiec 2014 Autor Napisano 9 Lipiec 2014 Co podać z tabliczki żeby sprawdzić ile ma miec na haku wpisane w dowodzie? Cytuj
eborg Napisano 9 Lipiec 2014 Napisano 9 Lipiec 2014 Nie z tabliczki , tylko z katalogu , homologacji .... Cytuj
marwyk Napisano 9 Lipiec 2014 Autor Napisano 9 Lipiec 2014 A skąd coś takiego wziaść, ma ktoś taki katalog - auto jest z USA Cytuj
biker100 Napisano 9 Lipiec 2014 Napisano 9 Lipiec 2014 A skąd coś takiego wziaść, ma ktoś taki katalog - auto jest z USA zwrócić się do producenta pojazdu lub dealera w kraju o podanie informacji, jeżeli nie ma katalogu. Cytuj
michal_k Napisano 9 Lipiec 2014 Napisano 9 Lipiec 2014 zwrócić się do producenta pojazdu lub dealera w kraju o podanie informacji, jeżeli nie ma katalogu. Albo do rzeczoznawcy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi