Skocz do zawartości
Czy płacisz za terminale płatnicze 2x więcej niż musisz? ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Forum przeglądam od dawna wertując wszystkie tematy zdobywając przy tym troszkę wiedzy.

Nie jestem diagnostą, ale mam nadzieję że niedługo nim będę. Pracuję na SKP od 3 lat jako pomocnik.

Pozdrawiam ::hey

Napisano
Pracuję na SKP od 3 lat jako pomocnik

pomocnik kogo .................................................................. i co masz w zakresie obowiązków

Napisano

Pomocnik diagnosty.

Pieczątek brak, ale podbić dowód czy wypisać zaświadczenie w imieniu uprawnionego diagnosty.

Oprócz tego patrzenie i uczenie się. Wejście w kanał, sprawdzanie danych, opisywanie aut z zagranicy itd.

Zdziwienie ? Czy nie wolno mieć pomocników ?

Napisano
ale podbić dowód czy wypisać zaświadczenie w imieniu uprawnionego diagnosty.

Prawo o ruchu drogowym ---

Art. 84. 1. Badanie techniczne pojazdów wykonuje zatrudniony w stacji kontroli pojazdów uprawniony diagnosta.

996 /2012

4.Po zakończeniu przeprowadzania badania technicznego pojazdu uprawniony diagnosta niezwłocznie dokonuje wpisu o wyniku tego badania do rejestru badań technicznych pojazdów, zwanego dalej "rejestrem", a także dokonuje wpisu do dowodu rejestracyjnego pojazdu albo wystawia zaświadczenie z badania technicznego pojazdu.

czy jesteś pisemnie upoważniony do tych czynności i na jakiej podstawie prawa .... :cool::cool:

Napisano
Zdziwienie ?

Nie dziwie sie Tobie :D

Dziwię się tylko głupocie "twojego"diagnosty :razz:

Za Twoje pomyłki może mieć.......kuku.Jak wystapi z Twojej strony tzw."półmroczność jasna" ;) to co wtedy ,ale....

Jego małpy jego cyrk ,a my diagności wizerunkowo znowu w klapy, po takich postach :shock:

Napisano

On przerowadza badania ja jedynie dane moge wprowdzic do komputera i on sam podejmuje decyzje odnosnie badania.

Jak inaczej moge poznac tajniki pracy diagnosty?

Napisano
Witam.

Witam ::hey

Jak inaczej moge poznac tajniki pracy diagnosty?

Wszystko w swoim czasie :)

Napisano

S.K.P-POZNAŃ, czarnowidztwo bez Ciebie przemawia. Już w interesie diagnosty jest żeby pilnować co młody robi i jak. Bo kto w razie "W" będzie miał po stemplach...

A tak w ogóle witam kolegę nikos-a ::hey

Napisano
S.K.P-POZNAŃ, czarnowidztwo bez Ciebie przemawia. Już w interesie diagnosty jest żeby pilnować co młody robi i jak. Bo kto w razie "W" będzie miał po stemplach...

A tak w ogóle witam kolegę nikos-a ::hey

Chociaż jeden po mojej stronie :P W tym co robię nie ma nic złego, a w ten sposób mogę dokładniej nauczyć się pracy diagnosty.

Witam i ja również Ciebie, kolego aboz.

Napisano
S.K.P-POZNAŃ, czarnowidztwo bez Ciebie przemawia

może tak...

Nikos sorry ,najpierw powinienem sie przywitać,a później ...z grubej rury :P

Witam na forum nikos.

Chociaż jeden po mojej stronie

Nie jestem twoim przeciwnikiem .

Powodzenia w pracy już jako diagnosta za lat....... :P

Pracuję na SKP od 3 lat jako pomocnik.

On przerowadza badania ja jedynie dane moge wprowdzic do komputera i on sam podejmuje decyzje odnosnie badania.

tak tego nie odczytałem w poprzednim poście 8)

Wejście w kanał, sprawdzanie danych, opisywanie aut z zagranicy itd.
ale podbić dowód czy wypisać zaświadczenie w imieniu uprawnionego diagnosty.

Powodzenia na egzaminach ....kiedy przystępujesz?

Napisano

Witaj ! spoko idź na szkolenie następnie egzamin dasz rade ::hey

Napisano
.... i kiedy masz zamiar zostać diagnosta.....

został mi rok szkoły , następnie egzaminy

pozmieniały się przepisy odnośnie lat praktyk więc to już mam zaliczone

Jak dobrze pójdzie to za ok. 1,5 roku będzie po wszystkim :)