Czesław Napisano 30 Lipiec 2014 Napisano 30 Lipiec 2014 Niewiadów-przyczepa kempingowa-jaki rodzaj pojazdu i określenie następnego term.bad.DMC 550 kg
lisek Napisano 30 Lipiec 2014 Napisano 30 Lipiec 2014 Wczoraj na okresowym miałem specjalna DMC 1000 kg na tabliczce i w DR, nie wszystkie są lekkie
mirek.g Napisano 30 Lipiec 2014 Napisano 30 Lipiec 2014 Wczoraj na okresowym miałem specjalna DMC 1000 kg na tabliczce i w DR, nie wszystkie są lekkie Nie rozumiem Twojego postu.
kowal Napisano 30 Lipiec 2014 Napisano 30 Lipiec 2014 nie wszystkie są lekkie są różne ,różniste ............
Czesław Napisano 30 Lipiec 2014 Autor Napisano 30 Lipiec 2014 Ale czy napewno przyczepka lekka i termin następnego badania BEZTERMINOWO?
Grzegorz Łódź Napisano 30 Lipiec 2014 Napisano 30 Lipiec 2014 Ale czy napewno przyczepka lekka i termin następnego badania BEZTERMINOWO? A możesz napisać co ta przyczepa robi u Ciebie na SKP? Z ustawy PoRD 10. Przyczepa lekka i pojazd zabytkowy nie podlegają okresowym badaniom technicznym. W przypadku pojazdu zabytkowego, wykorzystywanego do zarobkowego transportu drogowego podlega on corocznym badaniom technicznym.
Czesław Napisano 30 Lipiec 2014 Autor Napisano 30 Lipiec 2014 Ma być na Okresowych Badaniach, ale na dowodzie PC .Mam określić rodzaj ,przeznaczenie,dane techn i termin nast,bad.
Grzegorz Łódź Napisano 30 Lipiec 2014 Napisano 30 Lipiec 2014 Ma być na Okresowych Badaniach Jesteś pewny Ja myślę ,że na dodatkowym-ustalenie danych.
michal_k Napisano 30 Lipiec 2014 Napisano 30 Lipiec 2014 Ma być na Okresowych Badaniach, Nie podlega. Mam określić rodzaj ,przeznaczenie,dane techn i termin nast,bad. Terminu badania nie określa się, bo z mocy ustawy nie podlega. Rodzaj - przyczepa leka Podrodzaj - specjalna Przeznaczenie - kempingowy/a
Psuj Napisano 31 Lipiec 2014 Napisano 31 Lipiec 2014 -jaki rodzaj pojazdu i określenie następnego term.bad.DMC 550 kg To będzie tak: Rodzaj - przyczepa lekaPodrodzaj - specjalna Przeznaczenie - kempingowy/a Wczoraj na okresowym miałem specjalna DMC 1000 kg na tabliczce i w DR, nie wszystkie są lekkie A to będzie tak: Rodzaj - przyczepa specjalna Podrodzaj - nie dotyczy Przeznaczenie - kempingowa Pierwsza nie podlega OBT a druga corocznie... Panowie - podstawowa wiedza... "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
michal_k Napisano 31 Lipiec 2014 Napisano 31 Lipiec 2014 a druga corocznie... Nie corocznie tylko 3-2-1-1-1-1-1
mirek.g Napisano 31 Lipiec 2014 Napisano 31 Lipiec 2014 Nie corocznie tylko 3-2-1-1-1-1-1 I zaczęło się
Jacdiag Napisano 31 Lipiec 2014 Napisano 31 Lipiec 2014 I zaczęło się Więc koniec Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
Psuj Napisano 31 Lipiec 2014 Napisano 31 Lipiec 2014 I zaczęło się Nic się nie zaczęło. Michał ma racje, a ja się pomyliłem. Przyczepy do 3,5t 3-2-1, bez względu na rodzaj. "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Rekomendowane odpowiedzi