Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam ciekawy temat:

Przyjeżdża na badanie VW t4 ciężarowy skrzyniowy z pojedynczą kabiną sprowadzony z Niemiec.

W DR niemieckim S1-2, w aucie "fabryczne" 3 miejsca

W DR niemieckim w uwagach że poz S1 może wynosić od 1 do 3.

Co wpisujecie w DIP-ie?

Ja po uzgodnieniu z WK wpisałem z natury 3 i tak poszło.

Czy spotkał się ktoś z takim przypadkiem????

[ Dodano: 10-08-2014, 23:02 ]

Chyba mało kto zwraca na to uwagę a ja już miałem 3 takie przypadki ale we wcześniejszych kazałem dostosować pojazd, tj. wyrzucić jedno miejsce siedzące.

Napisano

Tak i to często w DIP -ie pisze trzy miejsca , bez wpisu u uwagach , chyba że na PC mam S1 2 .

Napisano

Mi nawet jeden WK sugerował zmiany konstrukcyjne na dołożenie tego jednego miejsca.

PC jeśli wystawione to z reguły na 2 miejsca. Po trzech latach pracy dopiero na to zwróciłem uwagę- niech i inni wiedzą, jeśli to czytają, że jest taka możliwość.

Napisano
we wcześniejszych kazałem dostosować pojazd, tj. wyrzucić jedno miejsce siedzące.

A niby po co? Mogłeś zrobić opis zmian jak już.

W DR niemieckim w uwagach że poz S1 może wynosić od 1 do 3.

Co wpisujecie w DIP-ie?

Ja po uzgodnieniu z WK wpisałem z natury 3 i tak poszło.

Czy spotkał się ktoś z takim przypadkiem????

Bardzo często to występuje. Skoro w zagranicznym DR jest zakres to przyjmuję bez opisu zmian, byle mieściło się w zakresie.

Napisano
Bardzo często to występuje. Skoro w zagranicznym DR jest zakres to przyjmuję bez opisu zmian, byle mieściło się w zakresie.

Dokładnie tak. I tyle w temacie :)

Napisano
Chyba mało kto zwraca na to uwagę a ja już miałem 3 takie przypadki .
trzy takie przypadki to mamy tygodniowo :)

[ Dodano: 11-08-2014, 17:20 ]

Bardzo często to występuje. Skoro w zagranicznym DR jest zakres to przyjmuję bez opisu zmian, byle mieściło się w zakresie
i tak też jest u nas