Cygan1985 Napisano 11 Wrzesień 2014 Napisano 11 Wrzesień 2014 Witam diagnostyczną brać, Pojazd VW Caddy zakupiony z niemiec. W części I niemieckiego dowodu pod poz. 5 wpis "pojazd specjalny do transportu osób niepełnosprawnych - wózek inwalidzki - urządzenie do podnoszenia". Pojazd ma zostać zarejestrowany w PL. I tutaj pytanie, czy na ten podnośnik do wózka inwalidzkiego powinien posiadać decyzję UDT? Z góry dzięki za pomoc. Cytuj
markes30 Napisano 11 Wrzesień 2014 Napisano 11 Wrzesień 2014 Tak. W skrócie - UDT na wszystko co przenosi ludzi i ładunek. Cytuj
Psuj Napisano 11 Wrzesień 2014 Napisano 11 Wrzesień 2014 UDT na wszystko co przenosi ludzi i ładunek. Powyżej 30 cm nad ziemię - jeśli się nie mylę... W części I niemieckiego dowodu pod poz. 5 wpis "pojazd specjalny do transportu osób niepełnosprawnych - U nas samochód osobowy, przeznaczenie - przewóz osób niepełnosprawnych Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Grzegorz Łódź Napisano 11 Wrzesień 2014 Napisano 11 Wrzesień 2014 To tak dla przypomnienia pomocna strona http://www.udt.gov.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=135&Itemid=592 [ Dodano: 11-09-2014, 16:14 ] Może moderator umieści ją w http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=3612 Cytuj
Fredek Napisano 11 Wrzesień 2014 Napisano 11 Wrzesień 2014 czy na ten podnośnik do wózka inwalidzkiego powinien posiadać decyzję UDT? Oczywiście że tak , poz 1468 & 1 pkt 6 i ( urządzenia dla osób niepełnosprawnych) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi