max72 Napisano 19 Wrzesień 2014 Napisano 19 Wrzesień 2014 Czy ma ktoś pomysł jak rozwiązać problem łączności z serwerem? Problem wygląda następująco, dwa komputery połączone w sieć za pomocą switcha, pierwszy jako "serwer" na który jest zainstalowany PATRONAT odpalam go jako pierwszego i wszystko w porządku, na drugim zainstalowana końcówka PATRONAT, i tu się zaczyna problem, komputer odpala się bez problemu kiedy chcę uruchomić program wyskakuje info "brak łączności z serwerem" restart komputera i jest wszystko ok, czy miał ktoś podobny problem i ewentualnie jak można go rozwiązać Cytuj
IVVO Napisano 19 Wrzesień 2014 Napisano 19 Wrzesień 2014 Jeśli odległość jest nie zbyt duża zastosuj kabel sieciowy krosowany pomijając switcha Cytuj
max72 Napisano 20 Wrzesień 2014 Autor Napisano 20 Wrzesień 2014 zastosuj kabel sieciowy krosowany pomijając switcha raczej odpada, stracę łączność ze światem Cytuj
Psuj Napisano 20 Wrzesień 2014 Napisano 20 Wrzesień 2014 a samego switcha próbowałeś zmienić? Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
max72 Napisano 22 Wrzesień 2014 Autor Napisano 22 Wrzesień 2014 Wyłączyłem Firewall w antywirusie i na razie się uspokoiło Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi