Skocz do zawartości

badanie techniczne ciągnika rolniczego wyrejestrowanego

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam kolegów

przyjechał na badanie techniczne ciagnik rolniczy wyrejestrowany (dowód przecięty i skreślony)

moim zdaniem ma miec skierowanie z wydziału komunikacji i tam go wysłałem ,a on wrócił i twierdzi ze moge mu na tym dowodzie zrobic badanie (bo to wyjątek) tak mu powiedzieli w wydziale komunikacji .

prosze o wskazanie mi podobnego tematu lub Waszą podpowiedz co z tym fantem zrobić ?

pozdrawiam

Napisano

Zadzwoń do WK, bo każdy robi inaczej i nasze podpowiedzi niewiele tu pomogą ,,,

Napisano

w wk. powinien dostać tablice tymczasowe i PC. wtedy robisz przegląd, ale to kosztuje ,więc klient kombinuje , jak poj. jest wyrejestrowany to nie ma tablic więc badania nie można robić .

Napisano
jak poj. jest wyrejestrowany to nie ma tablic więc badania nie można robić .

A jeśli jednak jest tablica?

Ja nie widzę przeszkód do wykonania badania, ale jednak najlepiej:

Zadzwoń do WK, bo każdy robi inaczej
Napisano

dzwoniłem do wk i mówiła o wyjątku

tablicy nie ma rejestracyjnej

dzieki

Napisano

To i tak wynik N, na tej podstawie nie zarejestrują, chyba, więc lepiej od razu PC.

Napisano

pani w wk powiedziała ze ciągniki rolnicze i przyczepy rolnicze są objęte odstępstwem od przepisów ale jakim i co dalej nie miała czasu powiedziec

ja klienta skierowałem do konkurencji ( bo pani mówiła ze jak my nie zrobimy w wk to inna stacja bez problemu tak robi )

wiec powiedziałem do widzenia klientowi.

takich mamy kolegów diagnostów którzy są ponad prawem

to tyle by było w temacie

podziekował za pomoc

pozdrawiam

Napisano
pani w wk powiedziała ze ciągniki rolnicze i przyczepy rolnicze są objęte odstępstwem od przepisów ale jakim i co dalej nie miała czasu powiedzie

Pewnie chodziło o to, że wyrejestrowane podlegają powtórnej rejestracji.

bo pani mówiła ze jak my nie zrobimy w wk to inna stacja bez problemu tak robi

Może chodziło jej o stację "łódzką", która dla pojazdów nie zarejestrowanych nie wymaga tablic.

Napisano
Może chodziło jej o stację "łódzką", która dla pojazdów nie zarejestrowanych nie wymaga tablic.

Faktycznie, musiała to mieć na myśli ,,,

Napisano

Kolega wolciodd pisze że jest z podkarpackiego. Co do tego ma łódzki WK?? :?

Napisano
Kolega wolciodd pisze że jest z podkarpackiego. Co do tego ma łódzki WK?? :?

Sporo WK przyjęło "wariant łódzki" nakazując diagnostom wykonywanie pozytywnych badań bez tablic :razz:

Napisano
pani w wk powiedziała ze ciągniki rolnicze i przyczepy rolnicze są objęte odstępstwem od przepisów ale jakim i co dalej nie miała czasu powiedziec

ja klienta skierowałem do konkurencji ( bo pani mówiła ze jak my nie zrobimy w wk to inna stacja bez problemu tak robi )

wiec powiedziałem do widzenia klientowi.

takich mamy kolegów diagnostów którzy są ponad prawem

to tyle by było w temacie

podziekował za pomoc

pozdrawiam

przypomina mi to mój wk. :shock:

Napisano
Sporo WK przyjęło "wariant łódzki" nakazując diagnostom wykonywanie pozytywnych badań bez tablic

Celem uporządkowania, "wariant łódzki" mówi:

Jeżeli w DR brak adnotacji że pojazd został wyrejestrowany, wymeldowany, tablice rejestracyjne zostały zwrócone itp. wynik badania technicznego "N"