tomaszmaczo85 Napisano 22 Październik 2014 Napisano 22 Październik 2014 Witam mam nadzieję że ktoś poratuje. zainstalowałem java ver.8 no i nie moge teraz wysłać teraz badań pojawia mi się komunikat Error. Click for details. pamiętam że do ver.7 pobierało sie plik java7u51.exe a do tej wersji nie ma?
Jacdiag Napisano 22 Październik 2014 Napisano 22 Październik 2014 A post z przed tygodnia nie łaska było przeczytać http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?p=220694#220694 odinstaluj java 8 i z archiwum javy http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/archive-139210.html pobierz 7 Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
firestorm Napisano 22 Październik 2014 Napisano 22 Październik 2014 Dla ułatwienia na serwerach FTP SD Cepa też jest pełny instalator Javy 7 update 71 + wiadomo do pobrania jest dodatek do javy 7u71.exe + ustawienia Security w Javie i działa. Pliki pomocne do rozwiązania problemów: w przeglądarce wpiszcie adres sd.coi.gov.pl login cepik hasło cepik w dziale Java > do pobrania są 2 pliki: 1) Instalator-Java-jre-7u71-windows-i586.exe ( pobieramy i instalujemy ) 2) Dodatek_java7u71.exe ( pobieramy i instalujemy ) po instalacji trzeba jeszcze ustawić Java Security według instrukcji dobrze już znanej java_plugins_instrukcja_5.pdf
Gość Napisano 5 Listopad 2014 Napisano 5 Listopad 2014 i wyłączyć wszystkie aktualizacje javy, nigdy nic nie pobierać i nie instalować Wczoraj pobrałem aktualizację i znowu miałem robotę... Usunąć wszystko co z javą związane, poprzez panel sterowania jak i usunąć główny katalog z C:/ > reset kompa Pobieramy z sd.coi.gov.pl (cepik, cepik) : 1) Instalator-Java-jre-7u71-windows-i586.exe ( instalujemy ) 2) java7.zip ( rozpakowanie i katalog jre7 podmieniamy do katalogu głównego JAVY C:/pliki programówx86/java) na innych systemach będzie to C:/program files/ > reset kompa Powinno działać. Zawsze tak robiłem i hulało. Mam Win7 być może na innych systemach działają inne sposoby. Koniec z aktualizacjami Pozdrawiam
firestorm Napisano 21 Listopad 2014 Napisano 21 Listopad 2014 Pojawiła się Java 7 update 72 - sprawdziłem, CEPiK działa na niej poprawnie - wszystko analogicznie jak w przypadku Javy 7 u71. na FTP SD są już dostępne instalatory zarówno Java 7u71 jak i Java7u72 (instalujemy oczywiście jedną z nich) Pliki pomocne do rozwiązania problemów: w przeglądarce wpiszcie adres sd.coi.gov.pl login cepik hasło cepik w dziale Java > do pobrania są 2 pliki: 1) Instalator-Java-jre-7u72-windows-i586.exe ( pobieramy i instalujemy ) 2) Dodatek_java7u72.exe ( pobieramy i instalujemy ) po instalacji trzeba jeszcze ustawić Java Security według instrukcji dobrze już znanej java_plugins_instrukcja_5.pdf
Tomek D Napisano 25 Maj 2015 Napisano 25 Maj 2015 Walczę z tym od rana U mnie w Java Security nie ma suwaka do obniżenia poziomu bezpieczeństwa
zdz Napisano 25 Maj 2015 Napisano 25 Maj 2015 też miałem taki problem 42 253 54 54 i informatyk zrobił z tym "porządek"
Rekomendowane odpowiedzi