tomek316 Napisano 14 Listopad 2014 Napisano 14 Listopad 2014 Witam, moze ktos spotkał sie z taką sytuacją, a mianowicie kupiłem samochód w polsce i zarejestrowałem go zgodnie z procedurą, ale teraz muszę wyjechać do UK i chce zabrac samochód. A więc pytanie dotyczy tego, czy jeśli kupiłem samochód w Polsce i zarejestrowałem go w Polsce to mogę od razu zabrać sobie mój samochód do UK i tam go zarejestrować, czy też musi minąć jakiś minimalny okres, po którym dopiero mogę zabrać swój samochód zagranicę? Cytuj
michal_k Napisano 15 Listopad 2014 Napisano 15 Listopad 2014 mogę od razu zabrać sobie mój samochód do UK i tam go zarejestrować, czy też musi minąć jakiś minimalny okres, po którym dopiero mogę zabrać swój samochód zagranicę? Możesz od razu. Nic tego nie zabrania. Natomiast gdybyś go sprzedał do 6 miesięcy od kupna to wtedy w świetle przepisów skarbowych mógłby to być dochód (gdyby cena była wyższa od ceny zakupu). Cytuj
tomek316 Napisano 15 Listopad 2014 Autor Napisano 15 Listopad 2014 dzięki za odpowiedź, to mi dużo wujaśnia i ułatwia sytuacje , dzięki bardz i pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi