Pułkownik Napisano 17 Listopad 2014 Napisano 17 Listopad 2014 Witam Czy jest jakiś przepis, że muszę wykonywać przegląd co roku urządzenia do geometrii kół ? Czy jest to obowiązkowe? czy mogę takiego przeglądu nie wykonywać? Cytuj
darkdog Napisano 17 Listopad 2014 Napisano 17 Listopad 2014 czy jest to obowiązkowe? czy mogę takiego przeglądu nie wykonywać? nie musisz takiego przeglądu wykonywać zapewne urządzenie na którym pracujesz wyświetlił taki komunikat. [ Dodano: 17-11-2014, 19:17 ] dodam że ja takie przeglądy robię co dwa lata bo jednak to jest optyka i raz na jakiś czas dobrze by było żeby serwis to urządzenie przejrzał Cytuj
zjc Napisano 18 Listopad 2014 Napisano 18 Listopad 2014 A nie chodzi tu o przegląd do karty kontroli okresowej urządzenia na SKP? Cytuj
waga50 Napisano 18 Listopad 2014 Napisano 18 Listopad 2014 Kalibracje można przeprowadzić samemu. GTO Qatro. Cytuj
Pułkownik Napisano 18 Listopad 2014 Autor Napisano 18 Listopad 2014 chodzi mi o taka kontrole jak robię przy analizatorze spalin co pol roku. czy tu tez jest taka wymagana żeby raz w roku przyjeżdżał pan z precyzji i wystawiał świadectwo kalibracji i przeglądu? Cytuj
aboz Napisano 18 Listopad 2014 Napisano 18 Listopad 2014 Kontroli metrologicznej podlega tylko analizator i urządzenie do kontroli ciśnienia w ogumieniu. Reszta to tylko dbałość o sprzęt, nie wynikająca z przepisów. Cytuj
markes30 Napisano 19 Listopad 2014 Napisano 19 Listopad 2014 ......ale wynika z instrukcji obsługi. Sprawdź co producent napisał w DTR. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi