kowal Napisano 20 Listopad 2005 Napisano 20 Listopad 2005 "TIR-y z Europy Wsch. »bombami zegarowymi«" Mianem "bomb zegarowych na kołach" określił minister spraw wewnętrznych Nadrenii Północnej-Westfalii, Ingo Wolf, jeżdżące po niemieckich autostradach ciężarówki z Europy Środkowo-Wschodniej. Pojazdy z Polski, Litwy i innych krajów wschodnioeuropejskich nie powinny (w tym stanie) właściwie nigdy wjechać na niemieckie drogi - powiedział polityk niemieckiej FDP tygodnikowi "Der Spiegel". Informacja ukazała się w sobotę w internetowym wydaniu pisma. Podczas przeprowadzonej w ubiegłym tygodniu nocnej kontroli drogowej policja musiała wycofać z ruchu co trzecią z około 100 sprawdzonych ciężarówek z Europy Wschodniej - wyjaśnił minister. Policjanci wykryli połamane tarcze hamulcowe w załadowanych po dach TIR-ach. REKLAMA Czytaj dalej Wśród 138 defektów technicznych stwierdzono m.in. przerdzewiałe podwozia i łyse opony. Jednocześnie żadna ze skontrolowanych niemieckich ciężarówek nie miała poważniejszych braków technicznych - podkreślił minister. W Nadrenii Północnej-Westfalii, najludniejszym i najbardziej uprzemysłowionym niemieckim landzie, rządzi od maja tego roku koalicyjny rząd CDU-FDP. żródło ONET [ Dodano: 20-11-2005, 15:00 ] Dokonaliście przeniesienia - dzieki , ale sądziłem ,żę w temacie o transporcie bedzie okey Cytuj
Psuj Napisano 20 Listopad 2005 Napisano 20 Listopad 2005 Jednocześnie żadna ze skontrolowanych niemieckich ciężarówek nie miała poważniejszych braków technicznych - podkreślił minister Normalka niemieckie cacy, reszta be... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Rekomendowane odpowiedzi