-
Aktualne tematy
-
-
Aktywni użytkownicy
-
1aboz
16 -
2cezary
6 -
3michal_k
4 -
4adam1501
4 -
5eldicoran
3
-
-
Aktualne posty
-
Przez bronks312 · Napisano
Dobra to źle to zrozumiałem, dzięki czyli robię tak jak zawsze. -
Przez Solaris · Napisano
Masz napisane w piśmie ministerstwa że nadal robimy na dwóch zaświadczeniach i na dwóch badaniach. Zawsze przy okresowym badaniu samochodu TAXI robisz też badanie dodatkowe. -
Przez bronks312 · Napisano
Dobrze pytanie mam, jak robimy na jednym zaświadczeniu Okresowe + spełnia warunki dla taxi, gaz i hak. Oczywiście pobieramy opłatę za warunki dodatkowe, tylko że nie spełnia dla Taxi, to mam zaznaczyć spełnia dla gaz i hak a w uwagach dopisać nie spełnia dla Taxi, z wynikiem pozytywnym? Poprawka będzie dotyczyła tylko Taxi to w tedy wykonuję badanie Dodatkowe. Do tej pory robiłem to na dwóch zaświadczeniach. -
Przez cezary · Napisano
Ależ proszę i dodam że to w "zakresie" : Czy w przypadku dodatkowego masz taki przepis ? Nie. Czy w przypadku badania dodatkowego wpisujesz do DR kolejny termin badania ? Nie. Chyba wszystko jasne. -
Przez aboz · Napisano
To zupełnie nie tak. Problemy zaczęły się, gdy część z Nas, przyzwyczajona do różnych interpretacji prostych przepisów, zaczęła sama interpretować. "Bo jak robię zakres okresowego to...". Tylko, że tabela nic nie mówi o zakresach badań. Stąd te problemy. I wielu z Nas zapomniało, że to rozporządzenie zmieniające rozporządzenie z 2004 roku, a co za tym idzie obowiązują nadal zapisy sprzed 21 lat, m.in. par. 3 ust. 3. Ja go stosuję od początku mojej kariery diagnosty, ale wiele osób miało z nim problem.
-
-
Najbliższe urodziny
Brak użytkowników do pokazania
-
Statystyki użytkowników
-
Użytkowników10 952
-
Najwięcej online1 667
Najnowszy użytkownik
skp006