RAJCZAKOWSKI Napisano 19 Marzec 2015 Napisano 19 Marzec 2015 Przyjechał klient, który w miejsce uszkodzonego silnika o pojemności 49 ccm i mocy 2 kW, chce włożyć silnik o pojemności 125 ccm i mocy 8 kW. Pojazd to motorower: KINROAD XT50-18 STRONG WIND. Numer VIN: LBXPCB3U17X060102. Myślę, że z uwagi na parametry wytrzymałościowe, zmiana konstrukcyjna z motoroweru na motocykl nie jest możliwa, przy tej pojemności i mocy nowego silnika. Jednak klient twierdzi że robił już taką zmianę w świętokrzyskim. Czy dobrze myślę, odmawiając wykonania badania 6.7? Cytuj
DARIO64 Napisano 19 Marzec 2015 Napisano 19 Marzec 2015 Myślę, że z uwagi na parametry wytrzymałościowe, zmiana konstrukcyjna z motoroweru na motocykl Myślę że temat szybko się skończy, jak się oprze o odpowiednią opinię rzeczoznawcy z wyliczeniami. Cytuj
adam1501 Napisano 19 Marzec 2015 Napisano 19 Marzec 2015 zmiana konstrukcyjna z motoroweru na motocykl nie jest możliwa Jak najbardziej jest możliwa. Tylko jak wspomina Dario64 przy odpowiednich dokumentach, wystawionych przez odpowiednie osoby. Cytuj
RAJCZAKOWSKI Napisano 19 Marzec 2015 Autor Napisano 19 Marzec 2015 Na słowa o opinii rzeczoznawcy, Pan powiedział, że nie wyda pieniędzy na bzdury. Skoro nie ma kasy na naprawę silnika motoroweru, a dostał silnik od motocykla, to myślę że sprawa upadnie. Cytuj
adam1501 Napisano 19 Marzec 2015 Napisano 19 Marzec 2015 Albo potoczy się tak jak zwykle. Zrobiona zostanie rzeźba, klepnięta przez pocztę i w drogę... Cytuj
Qnick Napisano 20 Marzec 2015 Napisano 20 Marzec 2015 Na słowa o opinii rzeczoznawcy, Pan powiedział, że nie wyda pieniędzy na bzdury. I zgodnie z prawem i sumieniem pozbyłeś się "miny" Cytuj
Jacdiag Napisano 20 Marzec 2015 Napisano 20 Marzec 2015 klient, który ... chce włożyć silnik o pojemności 125 ccm mina w fazie teorii Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
Rekomendowane odpowiedzi