Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A wiesz co mój dozór/nadzór mądrego wymyślił?

- Że mam ich informować o przyczynach niedotrzymywania regulaminowego terminu przesyłania. Coś w stylu "komp się zwiesił, strona nie działa, nie chciało mi się znaczy czasu brakło taki był zapiernicz" i takie tam różne bzdety inne. Ale jak poprosiłem o zalecenie owo na piśmie, to temat jakby wymiękł.

Jak nic trza paragraf dodać: SKP informują starostę o niewysłaniu zbiorów badań do CEPiKu z powodu...

• 3 months later...
Napisano

Czy już coś wiadomo w jaki sposób będziemy się łączyli z CEPiK-iem?

Napisano

Chodziło mi o sposób uwierzytelniani się w systemie, bo z tego co pamiętam to obecne certyfikaty wygasają 3 stycznia 2016

Napisano
Chodziło mi o sposób uwierzytelniani się w systemie, bo z tego co pamiętam to obecne certyfikaty wygasają 3 stycznia 2016

Certyfikat CEPIKU wazny ja mam do 2018-06-03

a firmowy do 2016-11-04

takze dostep jest.

Napisano
Certyfikat CEPIKU wazny ja mam do

Wszystkie są ważne do 3 stycznia ,,,

Napisano
Certyfikat CEPIKU wazny ja mam do

Wszystkie są ważne do 3 stycznia ,,,

jeszcze czytac uiem,

Jest tak ja napisalem.

Napisano
Jest tak ja napisalem.

Po chłopsku . Masz Forda i kluczyki do niego , po nowym roku dostajesz Mercedesa .Czy kluczyk od Forda będzie pasował do Mercedesa? Mi się wydaje że bez kluczyków(karty) do Mercedesa nie pojedziesz.

Napisano
Żeby zdążyć na czas, powinni już zacząć wymianę.

ja nie rozumiem po co wymieniac skoro jak pisąłem oba centyfikaty mam ważne

Napisano
ja nie rozumiem po co wymieniac skoro jak pisąłem oba centyfikaty mam ważne

Bo ty masz klucz, a oni zamek. Co ci po dobrym kluczu jak właściciel mieszkania wymieni zamek...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

@ARTUR2214 - polecam Ci taki film - "Seksmisja" - może on pozwoli Ci zrozumieć. Jest tam scena, w której główny bohater nie mogąc zrozumieć nowych realiów czasowych, w których się znalazł głośno protestuje - "przecież ja w 97' miałem dostać mieszkanie!" :P

Zachowujesz się dokładnie tak samo powołując się na ważność klucza do systemu, który we wskazanej dacie nie będzie już funkcjonował jak się okazuje. Po prostu wyznaczając ten termin administratorzy systemu nie wiedzieli jeszcze, że we wskazanej dacie system będzie już zastąpiony innym.

Napisano
Żeby zdążyć na czas, powinni już zacząć wymianę.

To nie tylko chodzi o wymianę, ale o jakieś konkrety.

Co ze stacjami wielostanowiskowymi? Czy będą pracowały na jednej karcie czy każde stanowisko będzie wyposażone w swoją kartę, a może będzie inny sposób logowania, tak jak na przykład logujesz się do konta w banku?

Napisano
jakieś konkrety

A co jak się skończy karta w nowym systemie? Kłódkę na drzwi na pół roku? Bo tyle potrafią w tej chwili czekać na karty stacje...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

Dobre pytanie :D:D:D

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano
na dziś nikt nic nie wie?
jeden to twierdzi, że wie - przepraszam dwóch, nawet "instrukcję" wydali" i "poradę techniczną" :x:evil:

kombinację ctrl+c, a następnie ctrl+v mają opanowaną...

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

kto mi łopatologicznie wytłumaczy co trzeba zrobić przed 4.1.2016 z obecną kartą i certyfikatem?? bo tak czytam różne źródła i narazie wiem ze nic nie wiem.Jakieś pisma,wnioski itp??narazie dostałem tylko pismo z WK ze mam się skontaktować z producentem oprogramowania

Napisano
narazie wiem ze nic nie wiem.J

Na razie jest tak u wszystkich ,brak rozporządzeń.