Paprock Napisano 13 Maj 2015 Share Napisano 13 Maj 2015 http://moto.wp.pl/kat,89554,title,Centralna-Ewidencja-Pojazdow-i-Kierowcow-w-nowej-odslonie,wid,17534108,wiadomosc.html?ticaid=114dba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 13 Maj 2015 Share Napisano 13 Maj 2015 http://forum.osds.org.pl/viewtopic.php?p=5623#5623 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 13 Maj 2015 Autor Share Napisano 13 Maj 2015 A wiesz co mój dozór/nadzór mądrego wymyślił? - Że mam ich informować o przyczynach niedotrzymywania regulaminowego terminu przesyłania. Coś w stylu "komp się zwiesił, strona nie działa, nie chciało mi się znaczy czasu brakło taki był zapiernicz" i takie tam różne bzdety inne. Ale jak poprosiłem o zalecenie owo na piśmie, to temat jakby wymiękł. Jak nic trza paragraf dodać: SKP informują starostę o niewysłaniu zbiorów badań do CEPiKu z powodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max72 Napisano 4 Wrzesień 2015 Share Napisano 4 Wrzesień 2015 Czy już coś wiadomo w jaki sposób będziemy się łączyli z CEPiK-iem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 4 Wrzesień 2015 Share Napisano 4 Wrzesień 2015 Tak jak się łączyliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max72 Napisano 4 Wrzesień 2015 Share Napisano 4 Wrzesień 2015 Chodziło mi o sposób uwierzytelniani się w systemie, bo z tego co pamiętam to obecne certyfikaty wygasają 3 stycznia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARTUR2214 Napisano 4 Wrzesień 2015 Share Napisano 4 Wrzesień 2015 Chodziło mi o sposób uwierzytelniani się w systemie, bo z tego co pamiętam to obecne certyfikaty wygasają 3 stycznia 2016 Certyfikat CEPIKU wazny ja mam do 2018-06-03 a firmowy do 2016-11-04 takze dostep jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 4 Wrzesień 2015 Share Napisano 4 Wrzesień 2015 Certyfikat CEPIKU wazny ja mam do Wszystkie są ważne do 3 stycznia ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARTUR2214 Napisano 4 Wrzesień 2015 Share Napisano 4 Wrzesień 2015 Certyfikat CEPIKU wazny ja mam do Wszystkie są ważne do 3 stycznia ,,, jeszcze czytac uiem, Jest tak ja napisalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 4 Wrzesień 2015 Share Napisano 4 Wrzesień 2015 Jest tak ja napisalem. Po chłopsku . Masz Forda i kluczyki do niego , po nowym roku dostajesz Mercedesa .Czy kluczyk od Forda będzie pasował do Mercedesa? Mi się wydaje że bez kluczyków(karty) do Mercedesa nie pojedziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz70 Napisano 5 Wrzesień 2015 Share Napisano 5 Wrzesień 2015 Żeby zdążyć na czas, powinni już zacząć wymianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ARTUR2214 Napisano 5 Wrzesień 2015 Share Napisano 5 Wrzesień 2015 Żeby zdążyć na czas, powinni już zacząć wymianę. ja nie rozumiem po co wymieniac skoro jak pisąłem oba centyfikaty mam ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 5 Wrzesień 2015 Share Napisano 5 Wrzesień 2015 ja nie rozumiem po co wymieniac skoro jak pisąłem oba centyfikaty mam ważne Bo ty masz klucz, a oni zamek. Co ci po dobrym kluczu jak właściciel mieszkania wymieni zamek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 5 Wrzesień 2015 Share Napisano 5 Wrzesień 2015 @ARTUR2214 - polecam Ci taki film - "Seksmisja" - może on pozwoli Ci zrozumieć. Jest tam scena, w której główny bohater nie mogąc zrozumieć nowych realiów czasowych, w których się znalazł głośno protestuje - "przecież ja w 97' miałem dostać mieszkanie!" Zachowujesz się dokładnie tak samo powołując się na ważność klucza do systemu, który we wskazanej dacie nie będzie już funkcjonował jak się okazuje. Po prostu wyznaczając ten termin administratorzy systemu nie wiedzieli jeszcze, że we wskazanej dacie system będzie już zastąpiony innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max72 Napisano 7 Wrzesień 2015 Share Napisano 7 Wrzesień 2015 Żeby zdążyć na czas, powinni już zacząć wymianę. To nie tylko chodzi o wymianę, ale o jakieś konkrety. Co ze stacjami wielostanowiskowymi? Czy będą pracowały na jednej karcie czy każde stanowisko będzie wyposażone w swoją kartę, a może będzie inny sposób logowania, tak jak na przykład logujesz się do konta w banku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 7 Wrzesień 2015 Share Napisano 7 Wrzesień 2015 jakieś konkrety A co jak się skończy karta w nowym systemie? Kłódkę na drzwi na pół roku? Bo tyle potrafią w tej chwili czekać na karty stacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 8 Wrzesień 2015 Share Napisano 8 Wrzesień 2015 Dobre pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max72 Napisano 8 Wrzesień 2015 Share Napisano 8 Wrzesień 2015 Czyli jak mniemam na dziś nikt nic nie wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker100 Napisano 8 Wrzesień 2015 Share Napisano 8 Wrzesień 2015 na dziś nikt nic nie wie? jeden to twierdzi, że wie - przepraszam dwóch, nawet "instrukcję" wydali" i "poradę techniczną" kombinację ctrl+c, a następnie ctrl+v mają opanowaną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryczynski A Napisano 17 Wrzesień 2015 Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Ci którzy byli w Poznaniu 12.09.2015 już to wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek1 Napisano 17 Wrzesień 2015 Share Napisano 17 Wrzesień 2015 Co wiedza kolego ? wiedza że kasa stracili i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker100 Napisano 30 Wrzesień 2015 Share Napisano 30 Wrzesień 2015 zapraszam do dyskusji: http://forum.osds.org.pl/viewtopic.php?t=113 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mecher Napisano 13 Październik 2015 Share Napisano 13 Październik 2015 W porannych wiadomościach http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-cepik-2-to-bledy-i-kolizje-danych-po-nowym-roku-kierowcow-cz,nId,1902875 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid018 Napisano 14 Październik 2015 Share Napisano 14 Październik 2015 kto mi łopatologicznie wytłumaczy co trzeba zrobić przed 4.1.2016 z obecną kartą i certyfikatem?? bo tak czytam różne źródła i narazie wiem ze nic nie wiem.Jakieś pisma,wnioski itp??narazie dostałem tylko pismo z WK ze mam się skontaktować z producentem oprogramowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARIO64 Napisano 14 Październik 2015 Share Napisano 14 Październik 2015 narazie wiem ze nic nie wiem.J Na razie jest tak u wszystkich ,brak rozporządzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi