Skocz do zawartości

Czy po zakończeniu przeprowadzania badania technicznego pojazdu:  

160 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Odnośnie wymiany DR. Na szkoleniu odnośnie CEP2.0 była informacja, że klient od 13-11-2017r. nie ma obowiązku wymiany DR z powodu braku miejsca na wpis. Może ktoś wie, gdzie to jest na to odpowiedni przepis.

• Odpowiedzi 134
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• biker100

29

• crackers

10

• JANUSZ60

9

• Natasza

8

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

być może będzie po nowym roku, jest o tym mowa ale tyle już było opowieści, że ta bajka może się nie ziścić :what:

• 3 years later...
Napisano
W dniu 16.11.2017 o 18:39, S.K.P-POZNAŃ napisał:

nie ma takiego przepisu

mamy 24.08.2021 - czy powstał taki przepis?
każdy diagnosta mówi co innego....

Napisano

Zniesienie obowiązku wymiany dowodu rejestracyjnego jeżeli nie ma wolnego miejsca na potwierdzenie badania technicznego.Art. 1. 12)

Dotyczy art. 74a ust. 5 pkt. 3

gdy właściciel pojazdu albo podmiot, o którym mowa w art. 73 ust. 2 i 5, wyrazili wolę wymiany dowodu rejestracyjnego, jeżeli diagnosta wypełnił wszystkie rubryki w dowodzie rejestracyjnym przeznaczone do wpisania terminu następnego badania technicznego pojazdu.

Napisano

PRD Art74a pkt5 ust.3 mówi o tym, że właściciel nie musi wymieniać dowodu. A w rozporządzeniu o sposobie przeprowadzania badań jest napisane, że diagnosta wbija w dowód jeżeli jest miejsce paragraf 6 pkt 9

Przechwytywanie.JPG

Napisano
13 godzin temu, uzytkownik2 napisał:

czy powstał taki przepis?

Oczywiście, Dz.U. 1517 z 2020 r. - obowiązuje od 04.12.2020 r.

Napisano
W dniu 24.08.2021 o 17:31, uzytkownik2 napisał:

czy powstał taki przepis?

Przecież to i tak klientom nie przeszkadzało. Przyjeżdżają z nie wymienionym DR nawet od czterech lat, jeden nawet pięć. 

Napisano
W dniu 25.08.2021 o 21:13, Mecher napisał:

Przyjeżdżają z nie wymienionym DR nawet od czterech lat

To słabo :D do mnie ostatnio przyjechał klient Astrą ze starym dowodem bodajże z 2000 roku, pierwszy raz w życiu taki widziałem, t.zn. kiedyś jako nastolatek też widywałem ale nie miałem wtedy auta także nie pamiętałem jak to wygląda, na początku zastanawiałem się co zrobić ale w sumie cały czas diagności honorowali ten DR więc i ja zrobiłem BT na jego podstawie