zjc Napisano 27 Listopad 2005 Share Napisano 27 Listopad 2005 w ostatnich latach wzrósł bardzo import używanych pojazdów z zachodu europy, zwłaszcza samochodów osobowych. importowane są również autobusy. dość duża liczba autobusów pochodzi z wycofanych zasobów bundeswery. ciekaw jestem opinii kolegów na temat ich stanu technicznego i przydatności w dalszej eksploatacji. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy68 Napisano 28 Listopad 2005 Share Napisano 28 Listopad 2005 dość duża liczba autobusów pochodzi z wycofanych zasobów bundeswery ostatnio widziałem takie w PKS Sieradz zarejestrowane już ale nie przemalowane chodzi o O303 mercedes wyglądały nieżle, a usiebie miałem ostatnio dwa van hool nie miałem żadnych zastrzeżeń ale klient przygotował je do badań, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek :-) Napisano 28 Listopad 2005 Share Napisano 28 Listopad 2005 Do wyboru do koloru, a ceny konkurencyjne Po liftingu i drobnych naprawdch będą woziły ludzi na wycieczki http://www.autobusy-import.com/ Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zjc Napisano 28 Listopad 2005 Autor Share Napisano 28 Listopad 2005 jeśli ktoś z kolegów robił I badanie autobusu mercedes 0303 to interesuje mnie ile wpisał miejsc siedzących i stojących. spotkałem się z różnymi danymi, często w zależności od rocznika ilość miejsc była różna. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wald Napisano 28 Listopad 2005 Share Napisano 28 Listopad 2005 Warunki dodatkowe dla autobusu § 17. 1. Liczba miejsc dla pasażerów siedzących i stojących powinna być tak ustalona, aby nie nastąpiło przekroczenie dopuszczalnej masy całkowitej autobusu. 2. Przyjmuje się, że średnia masa jednego pasażera wraz z bagażem wynosi: 1) dla autobusu miejskiego - 68 kg; 2) dla pozostałych autobusów - 71 kg. Wydaje mi sie że przede wszystkim powinieneś sprawdzić, czy wszystko zgadza się z dodatkowymi warunkami tech. dla autobusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zjc Napisano 28 Listopad 2005 Autor Share Napisano 28 Listopad 2005 znam ten przepis, chodzi mi konkretnie ile miejsc jest wpisywane w p. 18 i 19 dokumentu identyfikacyjnego pojazdu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wald Napisano 28 Listopad 2005 Share Napisano 28 Listopad 2005 Tyle ile wpiszesz zachowując zasady które przytoczyłem. Domyślam się że chodzi Ci o wartości wyznaczone przez producenta. Cytując przepisy warunków tech. chodziło mi o to że nie możesz ich przekroczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zjc Napisano 29 Listopad 2005 Autor Share Napisano 29 Listopad 2005 jasne, czekam na dalsze opinie kolegów odnośnie autobusów mercedes 0303 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi