zenon 100 Napisano 13 Lipiec 2015 Share Napisano 13 Lipiec 2015 Witam. Przyjechał na PBT vw transporter z 1986 roku. w brifie miał DMC 2810 kg natomiast na orginalnej tabliczce znamionowej 2730 kg. w DIP-ie wpisałem mu dane z tabliczki znamionowej, czy postąpiłem prawidłowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eborg Napisano 13 Lipiec 2015 Share Napisano 13 Lipiec 2015 Należało dopisać w adnotacjach , że DMC pojazdu, z wyglądającej na oryginalną TZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenon 100 Napisano 13 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2015 też tak uczyniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eborg Napisano 13 Lipiec 2015 Share Napisano 13 Lipiec 2015 ... i OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenon 100 Napisano 13 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2015 tylko dziwi mnie fakt jak to Niemcy mogą zwiększać warto DMC większą od danych producenta na TZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eborg Napisano 13 Lipiec 2015 Share Napisano 13 Lipiec 2015 Zakładam , że masz w briefie numer homo. Wrzuć ten nr , może ktoś znajdzie w katalogu ITS-u (może psuj lub Dario64). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenon 100 Napisano 13 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2015 juz nie mam klient pojechał [ Dodano: 13-07-2015, 12:56 ] możesz mi powiedzieć gdzie znajduje sie ten numer homo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eborg Napisano 13 Lipiec 2015 Share Napisano 13 Lipiec 2015 Niemcy wpisują w briefie. Na TZ też prawdopodobnie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 13 Lipiec 2015 Share Napisano 13 Lipiec 2015 Zakładam , że masz w briefie numer homo Na pewno nie miał... vw transporter z 1986 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz0417 Napisano 13 Lipiec 2015 Share Napisano 13 Lipiec 2015 Podobny przypadek, ale dotyczący DMC zespołu i krajowego pojazdu. Ford Transit 2008 r.: DMC zespołu w DR - 6000 kg, na TZ - 5500 kg. Skąd ta niezgodność? W homo podobno jest 6000, dlaczego więc homo nie gra z TZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker100 Napisano 13 Lipiec 2015 Share Napisano 13 Lipiec 2015 W homo podobno jest 6000, dlaczego więc homo nie gra z TZ? przerabiałem temat z pojazdami z GDDKiA identyczny błąd w pojazdach na badaniu przed upływem 3 lat od pierwszej rejestracji. Wszystkie mają wymienione TZ na zgodne z wyciągiem z homo i DR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 13 Lipiec 2015 Share Napisano 13 Lipiec 2015 Wszystkie mają wymienione TZ na zgodne z wyciągiem z homo i DR Ja przerabiałem ten temat z inną marką (Mitsubishi Fuso) i finał był dokładnie taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 14 Lipiec 2015 Share Napisano 14 Lipiec 2015 Ja przerabiałem ten temat z inną marką (Mitsubishi Fuso) To farta miał klient, bo ludzie w mitsu polska dziadowsko podchodzą do takich spraw i maja ogólnie na to wyrąbane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aboz Napisano 14 Lipiec 2015 Share Napisano 14 Lipiec 2015 Psuj, jak klient pyskaty, ma dobrą papugę albo większą flotę, to w obliczu zwrotu pieniędzy za pojazd obarczony wadą prawną każdy przedstawiciel producenta szybko działa. Kwestia właściwego uzasadnienia "wniosku" o wymianę TZ na zgodną z homologacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielg539 Napisano 14 Lipiec 2015 Share Napisano 14 Lipiec 2015 Ja przerabiałem ten temat z inną marką (Mitsubishi Fuso) To farta miał klient, bo ludzie w mitsu polska dziadowsko podchodzą do takich spraw i maja ogólnie na to wyrąbane... Mitsubishi Fuso sprzedawane jest przez sieć Mercedesa dlatego poza 6-cio tygodniowym oczekiwaniem na nową TZ innych komplikacji nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi