zenon 100 Napisano 10 Wrzesień 2015 Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Witam otrzymałem informacje z naszego wydziału komunikacji aby przy pierwszym badaniu z zagranicy przy braku tablic rejestracyjnych wpisywać w zaświadczeniu w miejsce numeru rejestracyjnego trzy kreski (---) w moim programie norcom takiej możliwości nie ma, jak wy to robicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 10 Wrzesień 2015 Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Wpisz ręcznie Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skobel Napisano 10 Wrzesień 2015 Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Przez te trzy kreski niezły bajzel będzie w rejestrze Mogli raczej pomyśleć o wpisywaniu ostatniego numeru rejestracyjnego za granicą, a w uwagach pisać brak tablic.Tylko nie wiem dlaczego pojazd sprowadzony ma być inaczej traktowany, niż pojazd zarejestrowany w kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker100 Napisano 10 Wrzesień 2015 Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Przez te trzy kreski niezły bajzel będzie w rejestrze i nie zgodnie z opisem do zaświadczenia.. ale ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max72 Napisano 10 Wrzesień 2015 Share Napisano 10 Wrzesień 2015 .. ale ... są chociaż jakieś wytyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 10 Wrzesień 2015 Share Napisano 10 Wrzesień 2015 w moim programie norcom takiej możliwości nie ma, Problem nie tkwi w napisaniu kresek lecz w odstępach między nimi, gdyż numeru rejestracyjnego nie piszemy z przerwami (odstępami). Wniosek, że MIR nie czyta nawet swoich rozporządzeń,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max72 Napisano 10 Wrzesień 2015 Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Problem nie tkwi w napisaniu kresek lecz w odstępach między nimi nie szukaj problemu tam gdzie go nie ma, w piśmie napisali specjalne ze spacją żeby było czytelne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 10 Wrzesień 2015 Share Napisano 10 Wrzesień 2015 w piśmie napisali specjalne ze spacją Celowo, by niewykonalne było ? ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 10 Wrzesień 2015 Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Widzę ,że zabrakło objaśnienia do "trzech kresek" Jak widać nawet to powoduje różne interpretacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker100 Napisano 10 Wrzesień 2015 Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Jak widać nawet to powoduje różne interpretacje nie lubię tego słowa ale chodzi o "literalnie"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 10 Wrzesień 2015 Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Rozmowa dotyczy kresek a nie liter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker100 Napisano 10 Wrzesień 2015 Share Napisano 10 Wrzesień 2015 nie szukaj problemu tam gdzie go nie ma max-iu jest problem bo nie pracują kompleksowo, dają się podpuszczać i wychodzi jak zawsze, a nasz głos w sprawie traktują jak... bo muszą. Niech zrobią chociaż jeden zapis w zaczynając od ustawy poprzez rozporządzenia żeby wzajemnie się nie wykluczały i nie stwarzały niedomówień, a nawet wręcz sprzeczności o interpretacjach już nie wspominając. a nie liter Grześ ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max72 Napisano 10 Wrzesień 2015 Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Niech zrobią chociaż jeden zapis w zaczynając od ustawy poprzez rozporządzenia żeby wzajemnie się nie wykluczały i nie stwarzały niedomówień Na pocieszenie, taki sposób tworzenia prawa nie dotyczy tylko nas. Natomiast ja nie widzę problemu w tych "kreskach" napisali by bez spacji "---" zlało by się na faxie i też byłyby problem bo jak napisać jedną długą kreskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker100 Napisano 10 Wrzesień 2015 Share Napisano 10 Wrzesień 2015 Natomiast ja nie widzę problemu w tych "kreskach" napisali by bez spacji "---" maxiu prościej było by wpisać ostatni nr rej. z zagranicznego DR ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Łódź Napisano 10 Wrzesień 2015 Share Napisano 10 Wrzesień 2015 żeby wzajemnie się nie wykluczały A rozporządzenie samo z sobą może c) Brak zgodności zapisów numeru identyfikacyjnego pojazdu (VIN) lub numeru nadwozia (podwozia/ramy) oraz numeru rejestracyjnego ze stanem faktycznym.-UI 6. W przypadku stwierdzenia niezgodności cech identyfikacyjnych umieszczonych w pojeździe z danymi zapisanymi w dowodzie rejestracyjnym lub odpowiadającym mu dokumencie uprawniony diagnosta zatrzymuje dowód rejestracyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 10 Wrzesień 2015 Share Napisano 10 Wrzesień 2015 A rozporządzenie samo z sobą może Widzisz przecież, że może ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paprock Napisano 10 Wrzesień 2015 Share Napisano 10 Wrzesień 2015 No może, może! żeby wzajemnie się nie wykluczały A rozporządzenie samo z sobą może c) Brak zgodności zapisów numeru identyfikacyjnego pojazdu (VIN) lub numeru nadwozia (podwozia/ramy) oraz numeru rejestracyjnego ze stanem faktycznym.-UI 6. W przypadku stwierdzenia niezgodności cech identyfikacyjnych umieszczonych w pojeździe z danymi zapisanymi w dowodzie rejestracyjnym lub odpowiadającym mu dokumencie uprawniony diagnosta zatrzymuje dowód rejestracyjny. Sorry, że zacytowałem w całości, ale to dlatego, że z poprzedniej strony. Po mojemu literka c odnosi się do zwykłych omyłek mających miejsce w dowodach rejestracyjnych przecież, a punk 6 w treści "cech identyfikacyjnych umieszczonych w pojeździe" odwołuje się wyraźnie do rzeźby w polu numerowym nadwozia, ramy, podwozia. Tak przynajmniej bym do tego podszedł gdyby numer VIN był taki sam w polu numerowym i na tabliczce znamionowej, a coś tam pomylone w dowodzie. A całkiem inaczej by się sprawa miała, gdyby przykładowo coś tam w polu numerowym było nieczytelne lub w niezgodzie z danymi zapisanymi w dowodzie. No! Wymyśliłem pod dalsze rozważania i dyskusje, bo na te trzy kreski to szkoda mi opuszków u paluszków lub opuszek u paluszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi