motonita Napisano 3 Styczeń 2017 Autor Napisano 3 Styczeń 2017 każde pismo wpływające do urzędu musi zostac rozpatrzone kazdemu pismu nadawany jest bieg.... pismo nie może zostac olane przez urząd.... Cytuj
michal_k Napisano 3 Styczeń 2017 Napisano 3 Styczeń 2017 Nic podobnego. Tutaj o nic nie wnioskujesz, a jedynie zawiadamiasz, więc urząd "przyjmuje do wiadomości". Do niepotrzebnej wiadomości Cytuj
motonita Napisano 3 Styczeń 2017 Autor Napisano 3 Styczeń 2017 zawsze zawiadomienie moge złozyc w formie wniosku Cytuj
blakop Napisano 3 Styczeń 2017 Napisano 3 Styczeń 2017 Jak byś złożył takie zawiadomienie to albo urząd może nie zrobić nic, albo wezwać Cię do uzupełnienia owego zawiadomienia. Tym uzupełnieniem byłby wniosek o rejestrację. Jak tego nie zrobisz w przeciągu 7 dni Twoja sprawa pozostaje bez rozpatrzenia i tyle. każde pismo wpływające do urzędu musi zostac rozpatrzone Jesteś absolutnie w błędzie. zawsze zawiadomienie moge złozyc w formie wniosku No dokładnie - i tym samym zarejestrować na siebie. Brak chęci zrozumienia dwóch prostych zdań, które już podałem to niestety już Twój problem Tak - zgłoszenie jest obarczone przymusem złożenia wniosku - tak to działa i tyle. Cytuj
markes30 Napisano 4 Styczeń 2017 Napisano 4 Styczeń 2017 Czy naprawdę takim celom ma służyć to forum ???? Cytuj
michal_k Napisano 4 Styczeń 2017 Napisano 4 Styczeń 2017 Cel słuszny (dla kolekcjonerów), żadnej "krzywdy społecznej" nie przyniesie... Ale przepisy pozostaną przepisami i czarne (zielone) tablice będą znikały. Cytuj
markes30 Napisano 4 Styczeń 2017 Napisano 4 Styczeń 2017 Ja mam takie moralne wątpliwości czy składanie fałszywych oświadczeń, że zaginął DR to dobrze. Cytuj
michal_k Napisano 4 Styczeń 2017 Napisano 4 Styczeń 2017 Ale zaginięcie tu nie pomoże, więc i wątpliwości znikają Cytuj
motonita Napisano 5 Styczeń 2017 Autor Napisano 5 Styczeń 2017 markes30 dla Ciebie to nie ma celu... dla mnie cel jest bardzo duży.... Cytuj
markes30 Napisano 5 Styczeń 2017 Napisano 5 Styczeń 2017 markes30 dla Ciebie to nie ma celu... dla mnie cel jest bardzo duży.... Dla tego nakłamać, nakombinować, składać fałszywe oświadczenia, wpierdzielić przy okazji kilku diagnostów i urzędników WK. Cytuj
motonita Napisano 5 Styczeń 2017 Autor Napisano 5 Styczeń 2017 kolego tutaj już wiele razy pisałem że szukam ścieżek zgodnych z prawem, ani raz nie wpierdzieliłem żadnego diagnosty ani pracownika WK Cytuj
markes30 Napisano 7 Styczeń 2017 Napisano 7 Styczeń 2017 Jednocześnie piszesz, że będziesz składał fałszywe oświadczenia o zagubieniu dokumentów. O spisywaniu ponownie umów zakupu z nowymi datami o nieboszczykach nie wspomnę. Cytuj
blakop Napisano 8 Styczeń 2017 Napisano 8 Styczeń 2017 @motonita - jak chcesz cwaniakować, to nie dziw się, że i wobec Ciebie tak postępować będą inni. Niech każdy uporządkuje swoje podwórko i już byłoby fajniej. Temat zabytków jest tu świetnym odzwierciedleniem kombinatorstwa z każdej strony. Kombinują i właściciele i służby publiczne niestety. Właściciele "często-gęsto" oszukują w kwestii własności takich pojazdów tworząc umowy na potrzebę wyłącznie rejestracji, czy tez "gubiąc" dokumenty jeśli to korzystne, z kolei lobby konserwatorów i rzeczoznawców samochodowych wyłudza od właścicieli kasę każąc tworzyć niepotrzebne opinie i dokumentację... Ciekawe jak się dzielą potem. Polska rzeczywistość. Cytuj
motonita Napisano 5 Kwiecień 2017 Autor Napisano 5 Kwiecień 2017 dla tego staram się postępować w pełni zgodnie z prawem i obnazac układy konserwatorsko rzeczoznawskie a tak serio, czasem lubie zagłebic sie w temat bardziej niz do końca Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi